![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kłamczuch- Bajkopisarz- czyli jak ludzie potrafią ściemniać
Musiałam założyć wątek, bo zmusiły mnie do tego obserwacje otoczenia.
Mam 3 znajomych, którzy normalnie ściemniają, kłamią, łżą i nie wiem co jeszcze ![]() Przypadek numer I: Pani M. Pani M. to dziewczyna, lat 18. Okropnie kłamie i jakby myśli, że wszyscy wierzą ![]() ![]() Moja koleżanka dzwoni do Pani M. na TELEFON DOMOWY. Pani M. mieszka na wsi, a koleżanka akurat blisko przejeżdża samochodem, więc dzwoni do Pani M., czy mogłaby do niej wpaść na chwilę. Po czym Pani M. stwierdza: "eee nie ma mnie w domu" bez komentarza. Przypadek numer II: Pan M. Pan M. chłopak, lat 19. Twierdzi, że ma samochód, a nie ma. Twierdzi, że ma dziewczynę, a nie ma. Co najgorsze: wymyślił sobie nawet, że ta dziewczyna jest z nim w ciąży, ale ona w ogóle nie istnieje ![]() ![]() Przypadek numer III: Pan A. Pan A. chłopak, lat 19. Twierdzi, że ma oczywiście super samochody (coś Ci kłamcy mają z tymi samochodami). Ostatnio, gdy kolega z klasy przyniósł do szkoły katalog z samochodami jakimiś, to gdy chłopcy otworzyli na jakiejś stronie, gdzie był jakiś super-hiper-ekstra samochód (podniecenie chłopców), Pan A. rzekł: "Miałem, rozbiłem" ![]() Pan A. twierdzi, że po maturze (dodam, że typ nawet nie wiadomo czy zostanie dopuszczony do matury, głupi taki) pójdzie do Akademii Obrony Narodowej na pilotaż. I już ma zaliczone pierwsze skoki spadochronowe. Dodatkowo co jakiś tydzień przychodzi z ręką w bandażu, palcem w bandażu, nogą w bandażu itepe, a na pytanie co się stało raz odpowiedział "Wilki mnie pogryzły", a innym, że został pobity przez 3 typków w parku, ale się obronił i tak ich sprał, że nie wie czy żyją (chucherko małe) ![]() ![]() ![]() Dodam na koniec, że wszystko co Ci ludzie mówią, wiem na 100%, że prawdą nie jest ![]() ![]() Czy znacie też takie "przypadki" ?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kłamczuch- Bajkopisarz- czyli jak ludzie potrafią ściemniać
Najśmieszniejsze jest to, że to są dorośli ludzie ...
![]() ![]() A, i te wilki go pogryzły ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Buahahahaha aniess
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No nie mówcie mi, że tylko ja na takich trafiłam
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
litości!! nie znoszę ściemniaczy. dla mnie to śmieszne, jakby faktycznie mieli po 10 lat
![]() może im się wydaje, że większość znajomych w to uwierzy i dlatego takie bajki opowiadają. kompleksy po prostu wyłazą na wierzch ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No ja w sumie mam taka jedna kolezanke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam "wczesną nastolatką"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() Tak patrzę wstecz, myślę ![]() Ja bym się zwyczajnie wstydziła.
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Sama mam znajomego który bardzo kłamie, opowiadał nawet że mu ufo na parapecie wylądowało, albo że miał niedźwiedzia na podwórku
![]() ![]() Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-04-21 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka - G.
Jest bogata,a jej tata co tydzień kupuje mercedesa z tapicerka z białej skóry i tysiące innych rzeczy.Noo i nie wolo mi zapomnieć,że ma bumboxa-radio imprezowe ale nie działa bo brat podkręcał megawypasne BASY i się pokrętło urwało ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ach, miałam taka koleżankę na studiach, ale ona wymyślała tak przeurocze historie (np. że była luksusową call girl i raz z taksówkarzem wywozili i grzebali ciało klienta), że większą sztuką było udawać, że się w to trochę wierzy (trudne zadanie aktorskie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja to najbardziej nie lubie sciemniaczy szkolnych. I w liceum mialam takie kolezanki i na studiach moja najblizsza kolezanka mnie tym dobija, mianowicie: Przed egzaminami/kolokwiami nic sie nie uczy, bo ciagle narzeka, ze wszystko jest do d*** , mowi, ze sie nie uczy, bo woli zobaczyc pytania i potem wiedziec z czego uczyc sie na poprawke.Ale zawsze kiedy nie zdaje mowi wszystkim: "ona/on jest niesprawiedliwy, zly dzien miala/mial jakis. Wszystko jej powiedzialam, wszystko umialam, a mnie oblali, to nie fear"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Myślę, że wszyscy mieszkają w Zamościu
![]() Znam kilka takich osób, ale najbardziej martwię się moim bardzo bliskim kolegą. Znamy się bardzo długo. I dużo spraw razem przeszliśmy. Może przytocze niektóre sytuację: - Dwa lata temu twierdził, że za 2 miesiące zostanie ojcem. Jego matka była rozstrzesiona tym faktem, ogólnie neiciekawa sytuacja, ponieważ utrzymywali razem mieszkanie, a on powiedział, że się wyprowadza itd. Ja z nim kilka dni gadalam co i jak, a on szedł w zaparte, że tak zrobi, jak tylko dziecko się urodzi itd. Ostatnio się widzieliśmy - minęły 2 lata - i jakoś nie widać żeby sie wyprowadził, albo został ojcem ![]() - Wieczorem trabimy do niego żeby poszedł z nami na piwko "Nie umówiłem się z kobietka na wieczór i sobie sami posiedzimy". Idziemy do knajpy, spotykamy wspólnych znajomych, od słowa do słowa rozmawiamy o X, i mówimy, że rozmawialiśmy z nim i mówił, że ma inne plany, spotkani znajomi mówia "Rzeczywiście, siedzi i samochód robi"..... - wszędzie był, wszytko robił itd... Bardzo lubie X, więc nauczyłam się filtrować jego opowieści. Tak jak wspomniałam, znamy się dość długo, więc nie mam z tym większego problemu. Czasem się zastanawiam dlaczego tak robi, ale przyznam szczerze, że nigdy nie miałam odwagi, żeby go o to zapytać. Czasem sobie myśle, że ta fantazja może być spowodowana cięzzką sytuacja rodzinną. Biedak wychowywał się bez ojca, mama tez mało zaradna, więc szybko zaczął pracowac i kombinować, miał kobietkę - potworka, która go bardzo nieładnie potraktowała i tak zawsze coś mu szło nie tak. Przepraszam za ew. literówki, ale pisze na laptopie i jak juz miałam napisany całą odpowiedź to przejechałam po tym gównie - oczywiście niechcący i wszystko się skasowało...więc się wnerwiłam ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Trzeba miec wyobraznie i fantazje
![]() Osobiscie tez sie spotkalam z takimi ludzmi glownie w szkole. Ale w kazdym przypadku prawda wyszla na jaw. Hoho lat temu, jedna moja kolezanka, kiedy dowiedziala sie ze wyjezdzam na wakacje do Wloch (a wtedy wyjazd do Wloch byl luksusem) zaczela rozpowiadac dookola wszystkim ze jedzie do Grecji ![]() ![]() ![]() A teraz kolega K. ktory moglby zarabiac na zycie swoimi klamstwami. Oczywiscie zaczelo sie od takich malutkich klamstewek: ze jest w posiadaniu super drogiego telefonu komorkowego, jednak nie moze nikomu pokazac; ze ma super adidasy z najnowszej kolekcji - jednak zawsze chodzil w rozwalonych trampkach; jest w posiadaniu kilku samochodow - to rzecz jasna. Mial tez ponoc super dziewczyne z najlepszego liceum w miescie w klasie prawniczej, ale nigdy nie chcial jej nikomu pokazac. Informacje o dziewczynie (nieistniejacej jak sie okazalo) latwo mozna bylo sprawdzic przez znajomych. W klasie maturalnej mial romans z najladniejsza nauczycielka naszego liceum ![]() Moglabym tak wymieniac w nieskonczonosc. Teraz ow kolega ponoc ma nowa super dziewczyne z Gdanska. A jeszcze tak chlopak kreci ze sam sie gubi w swoich tlumaczeniach. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
to dla mnie istna dziecinada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jestem zaszokowana, tym co piszecie... Serio. Gdzie ja żyję..?
Znam kilku niewąskich mitomanów (jeden chyba rzeczywiście, śmierdział harlekinizmem na taką skalę, jak piszecie, ale to dość daleki znajomy, więc nie mam konieczności poznawania kolejnych historyjek z jego ust, zatem skala porównawcza jest) - ale - poza tym jednym - w zyciu nie słyszałam podobnych bredni..!! Mercedesy? Komorki? Drogie radia? Oł Dżizas..! A do mnie wydzwania niezmordowanie Keanu Reeves i mówi, że żyć beze mnie nie potrafi..! Po polsku ofkors..! Z miłości do mnie nauczył się (mojego) języka..! ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyborne- u mnie kłamią, że prawo rzymskie jest proste, więc już wolę bajeczki o wilkach ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Znam doskonale temat, bo miałam kiedyś taką "koleżankę", co to była najładniejsza, najmądrzejsza, najseksowniejsza, miała najlepszy gust - ubrania, samochody, facetów, powodzenie i najlepsze szczęście.
Normalnie nienormalna była, ![]() Zmyślała okropnie, choć wszyscy wiedzieli, że to nieprawda, nawet ona. ![]() ![]() Aby było śmieszniej, to facetka nie miała już 15 lat conajmniej od 20 lat. NO stara baba była na wymyślanie takich steków bzdur. ![]() Z perspektywy czasu oceniam ją jako małego, zakompleksionego karakana, który próbował kłmstwami poprawić sobie EGO, dowartościować się... Czego w życiu nie miała, nie zaznała, to se wymyśliła i już była "fajna". ![]() Nieważne, że niektórymi kłamstwami potrafiła zaszkodzić komuś, skrzywdzić go... Wymyślała cokolwiek byle zaistnieć, mitomanka jedna. Mam szczery uraz do niej i ludzi jej pokroju! Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie się zdażyło znać wielu kłamców (nie wspominając o mnie samej ![]() ![]() ![]() ![]() Przykład pierwszy [walmy se po imieniu] - Kamil - lat dwadzieścia parę (22? 23?) Jakieś dwa lata temu, jeszcze podczas trwania mojej manii czatowania, zaczęłam częściej rozmawiać z Kamilem. Znaliśmy się duuuużo wcześniej - i z czata i ze zlotu w krakowskiej Rotundzie - ale niespecjalnie rozmawialiśmy ze sobą. Któregoś pięknego dnia, jako że Kamil gdzieś obadał moje zdjęcie (a dosyć szybko i drastycznie wtedy się zmieniałam), zaczął rozmowę typu: zawsze-coś-do-ciebie-miałem ale-o-tym-nie-wiedziałem. Zaczął niesaaaaamowice bajerzyć. Ok, jego sławę znałam, więc bardzo delikatnie chciałam mu dać do zrozumienia, żeby się odtentegesował. Nic. No to w przypływie desperacji przyjechał pociągiem w umówione miejsce, ja wskoczyłam w autobus, spotkaliśmy się. Więc tak, podczas rozmowy dowiedziałam się, że: miał 8 prób samobójczych (a ma 9 żyć jak kot), ogólnie to miał ponad 50 panienek przez okres 1,5 roku, tak w ogóle to za dwa tygodnie ma mieć operowane kolano bo cośtam (a to akurat od razu mi nie spasiło, bo sama w chyba dwa miesiące później miałam operację kolana, więc można rzec, żem była w temacie), w ogóle ma reumatyzm i choruje na 80% chorób ludzkości. Może to był jego sposób na podryw? Dobra, jedziemy dalej. Chwilę później zrobił się natrętny, bo mu odmawiałam. Zadzwonił więc do mnie w środku nocy mówiąc, że trzyma w ręce żyletkę i się potnie. Autentycznie mi beczał do słuchawki i mówił, że to jego 9 życie bla bla bla. Na poczekaniu wymyśliłam, że przyjaciel mi zmarł (tfu tfu tfu) i że nie daję sobie rady i jadę do ojca do USA (taa... też niezła jestem). Odwalił się. Ale po trzech miesiącach "wróciłam z USA" ![]() ![]() ![]() ![]() Eee... to ja może zrezygnuję z drugiego przykładu, bom się rozpisała zanadto ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Moderatoreska
|
Ja tez nie znosze ludzi, ktorzy wymyslaja sobie wszystko i sciemniaja do woli.
Niestety mam takie dwie kolezanki, a na dobre na pewno im to nie wychodzi, poniewaz wiekszosc znajomych juz sie na nich poznala i nawet jak mowia prawde to i tak nikt im juz nie wierzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykład 2 - bez imion - nazwany X. - lat 18. X jest moim dobrym kumplem już trzeci rok. Zawsze się spoko rozumieliśmy. Zaczęła się cała afera od prób poloneza pokazowego kilka miesięcy temu. X zażyczył sobie tańczyć ze mną i tak powolutku obrał sobie za cel "głębsze me poznanie", w różnym tego słowa znaczeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z takimi i podobnymi mam do czynienia codziennie. Jak mi się co jeszcze przypomni to napiszę. Aha, przypomniało mi się (ale usprawiedliwiam się tym, że byłam młodsza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś taką "przygodę"
![]() Jakiś koleś nie wiem skąd dostał mój nr telefonu i chciał się ze mną umówić. Ściemniał że widział mnie na Politechnice i że mu się bardzo spodobałam i że od kogoś z Politechniki wybłagał mój nr telefonu. Pisał do mnie przez jakiś czas smsy twierdząc np że nie może zadzwonić bo siedzi właśnie na spotkaniu rady nadzorczej firmy jego ojca i że to taka wielka firma i och i ach ![]() Załatwiłam go bardzo prosto: spytalam gdzie mnie widział na uczelni, powiedział że przy schodach, ja spytałam czy przy tych zaraz obok dziekanatu a jak potwierdził to mu odpowiedziałam że to bardzo ciekawe bo takich schodów na PP nie ma i się rozłączyłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Mnie sie taka uczepila. Lat 19, nie grzesząca urodą, a chlopakow zmienia co tydzien. Byla raz taka sytuacja: twierdzila, ze w walentyki kochala sie ze swoim chlopakiem, nastepnego dnia mowi mi, ze jest w ciazy bo robila sobie test i ze juz ma zachcianki ciążowe.. 3 dni pozniej rzekomo pojechala na jakim konkurs wokalny i poronila. Co ciekawe na tym konkursie spiewala piosenke ktora ja jej polecilam i artur gadowski ktory byl w jury zapytal dlalczego spiewala ta piosenke, ona powiedziala ze jej przyjaciolka (!) polecila (czyli niby ja) na co ona chcial moj numer telefonu
![]() ![]() A tak w ogole to ona ma studio nagraniowe u siebie w domu i wielka z niej piosenkarka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Rownież znam taką osobę, jest to koleżanka z mojej klasy. Z pewnością nie jest to dusza towarzystwa błyszcząca intelektem ale za każdym razem, gdy ze swoimi przyaciółkami przeplotkujemy z wypiekami kolejną godzine dziewczyna dostaje szału. "Dołącza" się do nas próbując wcisnąć jakąś super smieszną historyjkę. Najczęściej są to nieprawdopodobne opowiadanka o jej "znajomych". Dziewczyna nie ma zbytniego daru przekonywania, gdyż w każdej swojej bajeczce używa tych samych trzech (w dodatku rzadko spotykanych) imion - Franek, Henio i Agata.
Zapytana kolejny raz "a może chodzi Ci o tego Heńka/Agate/Franka o ktorym opowiadałaś ostatnio?" odpowieda, że oczywiście, że nie, że to całkiem ktoś inny. Każdy z tych bohaterów przynajmniej raz spadł z jakiś skał, kosiarka obcięła mu stopę, wyskoczył z okna chcąc popełnić samobójstwo. Czasem żal mi tej dziewczyny, bo to jej załosne wołanie o jakikolwiek gest zainteresowania jej osobą nie daje rezultatów. Najczęsciej jak ona zaczyna opowiadać kolejną z barwnych przygód bohaterów o takich samych imionach wszystkie próbują zmienić temat, żeby nie musieć tego słuchać. Nie pomga zwracanie uwagi.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Problem jest dopiero wtedy, jak taka osoba rzeczywiście mówi prawdę, woła o pomoc, bo coś się stało - każdy się wypina, bo to przecież kolejne kłamstwo. I naprawdę nie mogę zrozumieć tych ludzi - przecież dobrze wiedzą, że sami sobie pracują na tą opinię!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.