|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co w duszy gra?...Może szanty?
No właśnie... Lubicie / słuchacie / gracie / śpiewacie?
![]() Jak tak to gdzie chodzicie pobawić się przy muzyce szantowej? I których wykonawców szantowych lubicie najbardziej? I oczwiście jaką szantę ![]() Ja ostatnio " A few days " ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co w duszy gra?...Może szanty?
O, mniam mniam, szanty to to, co tygryski lubią....bardzo
![]() ![]() ![]() Ulubione kawałki? Zmieniaja sie jak wiatr - np. bardzo długi czas podobał mi się "Kapitan Hayes", "Cztery piwka" do dzisiaj uwielbiam za tekst i wykonanie aktorskie..."jejku, jejku" też lubie bardzo...Chyba wybieram na ulubione jakieś ze smiesznym tekstem, a ze wykonan szant jest bardzo wiele, to tu nie mam faworyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja z szantami zetknęłam się bardzo niedawno, odkąd mój TŻ zaczął grać w zespole szantowym...
![]() Bardzo podoba mi się też "Blues o moim morzu" i "Piosenka dla Rudej" Romana Roczenia... ![]() Myślałam, że nie spodoba mi się ten typ muzyki a tu proszę... ![]() Aha... i "Barbarossa" ale w wykonaniu zespołu mojego TŻ, bo mają super wokalistkę... ( kurcze, reklamę chyba robię nie? )
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jej..a ja nieznoszę szantów. Miałam kiedyś "morskie" towarzystwo i chodziłam od czasu do czasu na imprezy szantowe, ale dla mnei to takie nasze country tylko po polsku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo lubię "Misouri ty wielka rzeko","Stary Joe", "Hiszpańskie dziewczyny","John Kanaka","Samanta" Do moich ulubieńców należy Roman Roczeń. Dzięki za ten wątek ![]() ps.Akurat mieszkam w takim miejscu,gdzie szant,ani widu ani slychu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ jest miłośnikiem szant i mnie nimi zaraził. Ja uwielbiam "Sally Brown" w wykonaniu Ryczących dwudziestek (wiem, zbereźna piosenka), TŻ najbardziej lubi "Morze Północne", ale mi po tej szancie straszny dól się wkręca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dopisuje sie
![]() ![]() ![]() ![]() moje ulubione to "Hiszpańskie dziewczyny","John Kanaka","Samanta" "Gdzie ta keja""Kongo River""Dalej w morze"i pewnie jeszcze kilka by sie znalazło ![]()
Wróbelek to mała ptaszyna, Wrobelek istota niewielka, On brzydką stonogę pochłania, Lecz nikt nie pokochał wróbelka, Więc wołam: Dlaczego nikt nie pamięta, Że wróbelek do druh nasz szczery Kochajcie wróbelka dziewczęta, Kochajcie do jasnej cholery... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Do mnie przemawia żeglarski klimat - nie wyobrażam sobie letniej nocy bez ogniska, gitary i marynarskich pieśni. Tak się składa, że w Bydgoszczy mamy żeglraski pub "KubryK" i tam można posłuchać, potańczyć i normalnie "cztery piwka na stół"
![]() Moje ulubione szanty to "Stara Maui" i "Hiszpańskie dziewczyny"... ![]() Ahoj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A mnie szanty kojarzą się głównie żeglarsko. Żagle, maurskie jeziora, obozy, tawerny, regaty to niezły kawałek mojego życia.
Muzycznie na kolana powalają mnie wyłącznie szanty w tradycyjnym wykonaniu na głosy, a capella, ewentualnie z bębnem.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A podbiję sobie
![]() Po baaardzo długim czasie włączyłam szanty na poprawę humoru - kapitalnie Jurek Porębski działa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie lubię, bo rozstałam się z TŻ i na złość jemu przestałam lubić
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja lubię sobie posłuchać ale nie w domu, ale jak na mieście w lato grają co któryś dzień to fajnie iść i sobie posłuchać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CABIN CREW
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;2104827]O, mniam mniam, szanty to to, co tygryski lubią....bardzo
![]() ![]() ![]() Ulubione kawałki? Zmieniaja sie jak wiatr - np. bardzo długi czas podobał mi się "Kapitan Hayes", "Cztery piwka" do dzisiaj uwielbiam za tekst i wykonanie aktorskie..."jejku, jejku" też lubie bardzo...Chyba wybieram na ulubione jakieś ze smiesznym tekstem, a ze wykonan szant jest bardzo wiele, to tu nie mam faworyta ![]() uwielbiam EKT.. mój TŻ mnie zaraził, zabierał na koncerty, poznałam żeglarsie towarzystwo i teraz... ![]() szczególnie do gustu przypadły mi koncerty EKT w sztynorcie...
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
EKT Gdynia
![]() jeśli latem nie byłam chociaż na jednym ich koncercie - to znaczy, że lato zmarnowane :P "Pójdę przez morze" jest wspaniałe Edytowane przez 201606242122 Czas edycji: 2010-09-26 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
CABIN CREW
|
ale cisza na tym wątku... wizażanki nie słuchaja szant...
a mnie dziś naszło... chce na mazury i szantowy koncert...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.