![]() |
#1 |
Moderator
|
![]() Rudowłose - część III - wątek zbiorczy
Zapraszam do kontynuowania kolejnej III czesci.
![]() Jak najbardziej "ruda" farba do włosów. Poszukuje zdjęć! Długie rude włosy + tematy związane z farbowaniem Rudowłose - część II - wątek zbiorczy Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2013-03-05 o 12:24 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rudowłose - część III - wątek zbiorczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
viollett przykro mi, sprobuj jeszcze mieszanki ktora wyjasnia moje wpadki kolorystyczne- olej rycynowy, nafta, miod i pol cytryny
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Julianna dziekuje za przepis na powrot do wesolej rudosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie ma za co, mam nadzieje, ze pomoze a dodatkowo wzmocni wlosy ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zalaminowałam włosy.. zobaczymy jaki kolor pozostanie na głowie
![]() jak wysusze i wyprostuje to dam zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ależ ten wątek szybko zasuwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
bo rudy stał się modny
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Julianno dziekuje za zrozumienie.Mnie natura obdarzyla kolorem wlosow,w ktorym zle i staro wygladam,a szaro-bure kolory sprawiaja,ze twarz ma niezdrowy odcien.Zauwazylam,ze w rudosciach promiennieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
drevnikocurek olena90 dziękuje za rady, na innym forum poradzono mi ściągnąć całkowicie kolor i na nowo nałożyć farbę, czy to nie zniszczy mi za bardzo włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyslane z fonika L5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Witam melduję się w nowym wątku
![]() olena90 dziękuję za podpowiedz w poprzedniej części.. Dziś własnie otrzymałam paczuszkę z farbą, no i moje kolejne zakłopotanie wyda się głupie ale pierwszy raz będę robic profesjonalnymi farbami.. W mojej farbie nie było utleniacza, czy tak jest zawsze ?? muszę go dokupić, no i czy może być to zwykły z drogeryjnej farby??
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyslane z fonika L5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A- jak Julianna pisze - zgadzam się całkowicie jeśli chodzi o makijaż. Mam jasną piegowatą cerę i byle jakie rzęski brązowego koloru i jak nie zrobię oka na dość ciemno, z eyelinerem, to jakby ich wcale nie było. Wyglądam cała taka jakaś rozmyta. Ale jak zrobić oko i usta i do tego rude włosy, to od razu inaczej. Ja tam uważam, że jak można naturę ulepszyć to czemu nie.
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2013-03-06 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja podobno jestem typem urody LATO, i jako dziecko miałam włosy ciemny blond, obecnie jestem szatynką. Powinnam(teoretycznie) dobrze wyglądać we włosach od średniego brązu do jasnego blondu z popielatymi refleksami. Miałam już wszystko na głowie i najbardziej rozmywam się w naturalnych, średnich odcieniach i nie jest to tylko moja opinia. Lepiej mi w nasyconych kolorach, z refleksami rudo/czerwonymi, czasem sie zastanawiam, czy ta analiza nie była źle przeprowadzona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Trochę mi to zajęło
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Ja też miałam analizę profesjonalną. Najwięcej procentowo wyszło mi na jesień, ale nie jest mi ładnie we wszystkich jesiennych kolorach (oliwka i khaki to koszmar). Za to ładnie wyszło kilka brązów z palety lata i kilka jasnych morelowych z wiosny. Z zimy pasuje mi tylko bardzo ciemny granat i czarny (całe szczęście bo uwielbiam te kolory). Pani wizażystka powiedziała mi że prawie wszyscy to mieszańcy.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
już 3 część
![]() cocopoznan fajny kolor, i stonowany tez takiel lubie ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mysle,ze wiele kobiet nawet chcialoby zmiany koloru ale boja sie radykalnej zmiany takiej na czerwien czy rudy,zwykle jest brana pod uwage paleta odcieni brazu i blondu.Ja od kiedy pamietam nie lubialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
rudy jest piękny ale musi być zadbany...ja co i raz widzę ,, rude koczkodany,,
np. dziewczyna która ma makabrycznie wyprane końcówki ala ścierka do podłogi a od odrostu mega czerwień (no bo wiadomo na virgin hair - kolor trzyma się lepiej), wygląda brzydko i nieestetycznie. Moim zdanie aby rudy wyglądał ładnie włosy muszą być zdrowe, szczególnie te mega mocne żarówki z x.44 i x.66
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a propo dbania o kolor - używała któraś z was Joanna Ultracolor do rudości i czerwieni? ja używam, ale nie wiem czy kolor się trzyma przez szampon czy to tylko takie złudzenie, bo ostatnie farbowanie to był niewypał i dopiero ta malina schodzi z moich włosów.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
siema rude wizazanki!
dolaczam do Was, jesli mozna ![]() Od razu podpisuje sie rekami i nogami pod postem kathy... Na niektore rude glowki to az szkoda patrzec... ![]() Ja sie wzielam za swoje wlosy i zaczelam intensywnie o nie dbac, nie tylko kolor- pilnowanie aby zawsz ladnie wygladal, ale takze od wewnatrz, aby byly zdrowe i nawilzone. Mieszkam w miejscu, gdzie rudy jest najmniej popularnym kolorem, doslownie w sklepach nie ma rudych farb ( mam na mysli rudych wpadajacych w czerwien/ pomarancz) jedynie jakies brazowo- rude. Ludzie czesto sie na mnie dziwnie patrza ![]() Do tej pory przywozilam sobie z Polski Ferie L'oreala, po kilka opakowan na kilka miesiecy. Tym razem cos mi odbilo i postanowilam nieco zaoszczedzic i kupic farbe fryzjerska ( takze ze wzgledow pielegnacyjnych: w takiej mozna dozowac ilosc utleniacza na odrosty i zmniejszyc ja sobie na reszte, co sprawia ze te koncowki nie beda tak wysuszone i zniszczone jak w przypadku traktowania wlosow farba o tej samej ilosci utleniacza na calosci wlosow). I tak nieco z glupa kupilam farbe, ktora mi pani sprzedajaca polecila...i mam pytanie, czy ktoras z Was farbowala wlosy Professional by FAMA? ( odcien 7.46) albo czy ta marka jest Wam znana?? btw, ze tez nie widzialam Twojego bloga wczesniej Kathy!!! Super!! ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-03-07 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
witamy witamy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka, ale trafilam ![]() czy jest jakas zaleznosc, na jakich wlosach mozna sie spodziewac, ze splynie..? Czy po prostu trzeba na wlasnej skorze ( haha wlosach raczej) sie przekonac? aahh wlasnie siedze na all i poluje na Espresso.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze poprostu musisz spróbowac.. ja osobiscie polecam farby CeCe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamietam jak mnie rozbawilo jak kiedys ktos polecil mi srebrne dodatki i szary szale ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no i moze troche takich osob to KAZDA POLKA przestanie byc latem ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to czy farba szybko spłynie czy też nie zależy od porowatości włosów - im bardziej porowate tym większe ryzyko, może spróbuj na kosmyku?
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm..a od czego ta porowatosc zalezy? Czy jest to cos, na co mamy wplyw? Wyczytalam na Twoim blogu, ze pory sie zamyka splukujac na koniec wlosy zimna woda... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.