ORIFLAME - czy warto ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-06, 11:12   #1
Baletnica
Przyczajenie

ORIFLAME - czy warto ???

Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Mianowicie interesuję mnie praca konsultantki Oriflame.
Niestety, nie znam żadnej osoby z mojego środowiska, która mogłaby mi udzielić dokładniejszych informacji.
Dlatego mam pytania:
Jaki jest ogólny koszt "wspisowego" (mniejwięcej 200,300 -700zł?). Obecnie nie pracuję gdyż jestem na wychowawczym więc jest to dla mnie istotna kwestia.
A drugie moje pytanie:
Jakie minimalnie musze mieć obroty z każdym wydanym katalogiem? Tzn. ile kosmetyków obowiązkowo muszę zamówić lub za jaka sumę (słyszałam, że 200 zł).
Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi i sugestie~~!!
Baletnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 12:51   #2
wskazówka
Zakorzenienie

Dot.: ORIFLAME - czy warto ???

koszt wpisowego to 19 zł. Na stronie www.oriflame.pl możesz się sama zapisać. Nie musisz żadnego kosmetyku obowiązkowo zamawiać. Zamawiasz na dowolną kwotę i dowolny termin. Ile chcesz i kiedy chcesz żeby mieć jakiś zysk musisz zamówić na co najmniej 200 pp (pp-punkty premiowe). PP posiada każdy produkt. 200pp to jakieś 500zł (mogę się mylić, ale coś ok. 500 zł - być może 400 zł z czymś) wtedy dostajesz 3 % od obrotu handlowego. jeśli interesują cię inf. dotyczące progów pp to ci mogę przesłać. W ogóle zamawiasz ze zniżką ok. 24% (zawsze mówią że to 30%, ale to nie prawda, każdy umie liczyć i w żaden sposób nie wychodzi 30% tylko 24%). Więc już z tego masz zysk, a dodatkowo z dużej ilości pp.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 13:22   #3
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

Witaj!JA byłam konsultanką Oriflame i powiem szczerze że to mało opłacalna robota. Chyba ze naprawde się poświęcisz o będziesz dbała o załatwianie nowych klientów. Wtedy to co innego. Tylko naprawdę jak będziesz się zapisywać nie słuchaj tych ich gadek że nawet do 50% zarabiać możesz. To naprawdę zdzarzą się tylko tym co już dłuuuugo są. Nie wiem jak Twoje klientki bedą zainteresowane firmą. Masz już jakieś cele do których pójdziesz? Bo moje to raz dwa sie znudziły. MAm nadzieje że to pytanie nie będzie nie na miejscu-nie myślałaś o Avonie? No chyba że w Twojej okolicy już jest dużo Avonowych pań
Buziaki!

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 15:17   #4
Baletnica
Przyczajenie

Dzięki wielkie za odpowiedź
wskazówka - jeśli mozesz to prześlij na mojego maila info o tych progach to z ciekawości się zapoznam.
blue eyed kitty - Avonu rzeczywiście nie brakuje w mojej okolicy. A poza tym ja jakoś bardziej zawsze byłam zadowolona z kosmetyków Oriflame niż z Avonu. Ale to oczywiście moje subiektywne odczucia.
Tak szczerze powiedziawszy to raczej nie myslałam o jakimś realnym zarobku związanym z Oriflame - bo mam malutkie dziecko i naprawdę nie znalazłabym czasu na chodzenie i oferowanie produktów. Raczej myślałam o zamawianiu dla siebie samej i dla kobiecej części mojej rodziny- jest tam kilka produktów, które nas interesują a w okolicy ani słychu o jakiejś konsultantce. Wysłałam w tej sprawie do oriflame maila ale nie odpowiedzieli. Więc się zastanawiam: jesli koszt bycia konsultantka nie jest jakiś szokująco kosztowny to może zostać samemu i zamawiać dowolne kosmetyki. Jak myślicie?
Stary 2006-07-06, 15:23   #5
wskazówka
Zakorzenienie

zaraz ci podeślę info. jeszcze co do twojego odstatniej wypowiedzi, to jeśli nie masz u kogo zamawiać (brak konsultatntki) a interesują cie te kosmetyki, to pewnie że się zapisz, teraz możesz za 1 zł się zapisać (chyba ta promocja jeszcze trwa), bo tak to 19 zł. i masz kosmetyki dla siebie 24 % taniej niż w katalogu
Stary 2006-07-06, 15:26   #6
wskazówka
Zakorzenienie

mogę ci przesłać przykład takiego cennika, jake ceny są dla konsultantki i ile pp posiadają produkty chwilę aby zeskanuję
Stary 2006-07-06, 15:28   #7
Baletnica
Przyczajenie

Cool Dot.: ORIFLAME - czy warto ???

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-06, 15:30   #8
Baletnica
Przyczajenie

Ups.....
Cos pokręciłam. Jestem tu już kilka lat i wciąz te same błędy
wskazówka - wieelkie dzięki - czekam na maila!
Stary 2006-07-06, 15:40   #9
wskazówka
Zakorzenienie

kurcze nie wiem jak ci to przesłać mam opcje wyślij mailem, ale nie widze tam nigdzie opcji "wstaw załącznik" ,może podaj maila to prześle bo przez wizaż nie wiem jak.
Stary 2006-07-06, 15:51   #10
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

Ach jesli tak na małe potrzeby to rzeczywiscie mozesz trzymac sie Oriflame. Ja myslalam że chcesz interes na wielką skalę robic Jesli jednak nie to nawet dobry pomysł z tym Oriflame. Powodzenia!

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 15:51   #11
Baletnica
Przyczajenie

mój mail:
melba2005@op.pl
Stary 2006-07-06, 15:55   #12
wskazówka
Zakorzenienie

już przesłałam co trzeba
Stary 2006-07-06, 15:59   #13
Cdz
Zakorzenienie

ja jestem konsultantką od marca.. rozdawalam katalogi kilku kolezankom.. efekt był taki, że kosmetyki zwracały się (koszty) lub dopłacalam naprawde grosze za mnóstwo kosmetyków..
jesli chodzi o zapisanie sie do klubu żeby kupowac na wlasny koszt- tez dobra opcja- 23% taniej.. ale trzeba pamiętac o opłacie detalicznej 4zł.
moim zdaniem tak czy siak się opłaca
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 16:08   #14
wskazówka
Zakorzenienie

a ja jestem ponad 1,5 r kurde 23 % jest kiedys liczyłam to 24 % wychodziło, 1 % urwali przeliczyłam, nie cały procent, jest coś pomiędzy 23 a 24 % hehe. o opłacie detalicznej przesłałam inf. na maila. co roku trzeba płacić opłate wzjawiającą. jeśli nie zamówisz z tylko jednego w ciągu całego roku, to płaci się 1 zł, a jeśli zamówień nie złożysz z więcej niż 1 katalogu to trzeba płacić 19 zł.
Stary 2006-07-06, 16:11   #15
Baletnica
Przyczajenie

A czy któras z Was zamawiała poprzez stronę internetową? Czy duże sa koszty przesyłki?
Stary 2006-07-06, 16:14   #16
wskazówka
Zakorzenienie

ja cały czas zamawiam przez stronę internetową koszty to tylko opłata detaliczna, chyba że zamawiasz do domu, to dodatkowy koszt - inf. masz zeskanowaną jest tam okienko "opłata wysyłkowa". zamawiając przez internet są czasami dodatkowe promocje które są nie dostępne składając zamówienie na kartce.
Stary 2006-07-06, 16:17   #17
wskazówka
Zakorzenienie

bo tak to zamawia się albo do filii albo do biura regionalnego (nie wiem co w twojej okolicy jest), a można też zamówić sobie na adres domowy.. to dodatkowy koszt. ja odbieram sobie w filii (bez żadnych dodakowych opłat).
Stary 2006-07-06, 16:19   #18
Baletnica
Przyczajenie

wskazówka- odesłałam Ci na maila odp., że mail doszedł ale bez załącznika. Prosze spróbój jeszcze raz.
Czyli jak zamówie przez internet to mogę jechać odebrać osobiście? Nie wiem czemu wyświetla się opcja wysyłka + pobranie.
Stary 2006-07-06, 16:33   #19
wskazówka
Zakorzenienie

tak możesz odebrać osobiście. a gdzie ci się wyświtla opcja pobranie +wysyłka? bo dopiero jak już będziesz miała nr konsultantki, to będziesz mogła wybrac filię lub biuro. będziesz miała całą listę do wyboru. a maila doszedł bez załączników bo zapomniałam wstawić prezpraszam, zaraz wyślę drugi raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-06, 16:54   #20
wskazówka
Zakorzenienie

Baletnica u ciebie jest filia na ul. mazowieckiej (sprawdzałam kraków) w końcu się wysłało, troszkę szło (chyba w zbyt dużej rozdzielczości zesknowałam )
Stary 2006-07-06, 17:49   #21
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez blue_eyed_kitty
Tylko naprawdę jak będziesz się zapisywać nie słuchaj tych ich gadek że nawet do 50% zarabiać możesz. To naprawdę zdzarzą się tylko tym co już dłuuuugo są.
A skąd takie wnioski? Wczoraj akurat byłam w siedzibie i oglądałam drzewka mojej grupy... dziewczyna 16-to letnia jest dopiero 4 katalog i w tej chwili z samego 9 katalogu wyszła 640zł na czysto, nie licząc jej kosmetyków... to jest kwestia chęci. I wcale nie musisz szukać nowych klientów. jak już wyrobisz sobie renomę, to oni sami szukają Ciebie. Grunt to też zapisać sie do fajnej grupy, gdzie lider, dyrektor i inne konsultantki sie wspierają i w razie czego zamawiają wspólnie.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 17:55   #22
wskazówka
Zakorzenienie

Impresona czy możesz napisać na czym polega zamówienie grupowe? Niestety mój lider (i ta reszta nade mną) niczym się nie przejmują i nie wiem do końca wszystkiego, to co sama znajdę w informacjach to wiem. Nigdy mi się nie udało mieć zysku z tych pp (mój rekord to chyba z 80 pp )
Stary 2006-07-06, 18:10   #23
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

[b]wskazówko, a Twój dyrektor nie organizuje wam szkoleń i spotkań? Zamówienie grupowe polega na tym, że jeśli np. któreś konsultantki w danym miesiącu mają małe zamówienie i nie chcą płacić opłaty detalicznej, to robią zamówienie na jedną z nich i można raz na jedną, raz na drugą itd. Tak samo ja np. dla klientki chcę ta kredkę z przesuwanymi wkładami z lakierami, którą można kupic za zamówienie do 16 lipca, ale wiem, że do 16 nie złożę, więc poprostu zamówi mi to ktoś z grupy na siebie
Stary 2006-07-06, 18:15   #24
Baletnica
Przyczajenie

wskazówka - doszło -wieeeelkie dzięki!
Stary 2006-07-06, 18:19   #25
Baletnica
Przyczajenie

Aha! Mam jeszcze jeden problem:
czy jak się zarejestruje przez net to katalogi + jakies materiały szkoleniowe wyślą mi pocztą? Czy jest jakis inny sposóbnp. odbiór w biurze lub przez inna konsultantke (Sponsora)?
Stary 2006-07-06, 19:03   #26
wskazówka
Zakorzenienie

Baletnica niestety co do tego to nie wiem. do mnie koleżanka przyjechała i mnie namówiła na konsultantkę, dostałam 2 katalogi i jakieś papiery (jakaś ulotka "witamy" i coś tam ) a jak to jest przez neta to nie wiem...
Impresona mój dyrektor nic nie organizuje. Ostatnio się wpraszała do mnie na kawę ale żeby tak coś od siebie dla całej grupy zorganizować to nic. Kiedyś tylko nas powiadomiła że organizują szkolenie w filii (jakie kremy nakładać itp.) miało się później odbyć szkolenie make up'u ale rok minął a tu ani widu ani słychu mogę liczyć tylko na siebie
Stary 2006-07-06, 19:12   #27
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez wskazówka
Baletnica niestety co do tego to nie wiem. do mnie koleżanka przyjechała i mnie namówiła na konsultantkę, dostałam 2 katalogi i jakieś papiery (jakaś ulotka "witamy" i coś tam ) a jak to jest przez neta to nie wiem...
Impresona mój dyrektor nic nie organizuje. Ostatnio się wpraszała do mnie na kawę ale żeby tak coś od siebie dla całej grupy zorganizować to nic. Kiedyś tylko nas powiadomiła że organizują szkolenie w filii (jakie kremy nakładać itp.) miało się później odbyć szkolenie make up'u ale rok minął a tu ani widu ani słychu mogę liczyć tylko na siebie
To jestem w szoku... moja dyrektorka organizuje dla nas co tydzien w srody szkolenia, na ktorych pomaga nam bardzo i odpowiada na wszystkie pytania i sprzedaje taniej katalogi (od niej bierzemy za 60gr za sztukę), a oprócz tego są darmowe kursy kosmetyczne 2 razy w tygodniu z kosmetyczką bardzo fajną, są też indywidualne konsultacje. Może namów swoją dyrektorkę do organizowania pracy, powiedz, że od tego zależy tez efektywność konsultantek, co wiąże się z jej zarobkami, że po czymś takim napewno wzrośnie sprzedaż i motywacja do pracy
Stary 2006-07-06, 19:14   #28
wskazówka
Zakorzenienie

Impresonarozumiem że z tej oferty za 100 pp ? ja chciałam kosmetyczkę, zestaw (kredki do brwi i tusz do rzęs, lakier do frencha duo, i ivory )ale jakby trzeba było 100pp z 3-ch katalogów zebrać to byłoby to realne, a tak... no a jeszcze co do tej kosmetyczki z oferty to trzeba mieć co najmniej 100pp i dodatkowo trzeba zamówić 3 produkty ze stron 22-35? czy wystarczy zamówić 3 produkty
Stary 2006-07-06, 19:17   #29
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez wskazówka
Impresonarozumiem że z tej oferty za 100 pp ? ja chciałam kosmetyczkę, zestaw (kredki do brwi i tusz do rzęs, lakier do frencha duo, i ivory )ale jakby trzeba było 100pp z 3-ch katalogów zebrać to byłoby to realne, a tak... no a jeszcze co do tej kosmetyczki z oferty to trzeba mieć co najmniej 100pp i dodatkowo trzeba zamówić 3 produkty ze stron 22-35? czy wystarczy zamówić 3 produkty
tak, z tej oferty A do kosmetyczki, to niestety oprócz tych 3 kosmetyków, musi byc 100 pp, co tyczy sie do całej tej oferty promocyjnej. Możesz zadzwonić do dyrektorki, albo kogoś z grupy, kto wiesz, że robi duże zamówienie i poprosić, żeby zamówił ci to na siebie Jego to nic nie kosztuje, a Ty nie będziesz musiala na siłę zbierać 100pp
Stary 2006-07-06, 19:42   #30
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
tak, z tej oferty A do kosmetyczki, to niestety oprócz tych 3 kosmetyków, musi byc 100 pp, co tyczy sie do całej tej oferty promocyjnej. Możesz zadzwonić do dyrektorki, albo kogoś z grupy, kto wiesz, że robi duże zamówienie i poprosić, żeby zamówił ci to na siebie Jego to nic nie kosztuje, a Ty nie będziesz musiala na siłę zbierać 100pp
tak tylko że mój sponosr wyjechał, a po za nim nie znam nikogo z grupy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości