|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
obawa przed anoreksją
Od trzech tyg rozpoczęłam odchudzanie. Na poczatku szło mi całkiem niezle, odzywialam sie zgodnie z zasadami zdrowego zywienia. Jednak po jakims czasie zaczełam zmieniejszac sobie coraz bardziej wielkosci pokarmów. No i od tyg zatrzymało sie na jedeniu jedynie jednego jogurtu Activia z dwoma łyżeczkami otrębów. Jem to ok 10 rano ( nawet z ledwościa) i przez cały dzien nie jestem juz głodna. Boje sie ze cos mi dolega i nie wiem jak mam z tego wyjsc. Chciałam jedynie pozbyc sie paru kilogramow do wyjazdu na wakacje a juz straciłam prawie 9. Na początku ważyłam 67 przy 176 cm a obecnie moja waga wskazuje 58 ! Co mam robić? Prosze o pomoc.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: obawa przed anoreksją
10kg w 3 tygodnie??? :szok: dziewczyno! opamietaj sie! szukaj pomocy u specjalistow jesli sama nie dasz rady, aczkolwiek mysle, ze dosc krotko w tym siedzisz i jesli widzisz ze to nie jest dobre, to znaczy ze jestes madra dziewczyna i dasz rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro sama widzisz, że coś jest nie tak i że nie możesz przestać się odchudzać, chudniesz za szybko, odczuwasz przyjemność związaną z niejedzeniem, to odpowiedz sobie również sama.
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
na siłe jedz skoro nie masz ochoty.
w każdą niedziele siadaj i sporządzaj sobie przepis na nastepujący tydzień, co i o której godzinie ; ) w wyszukiwarce znajdziesz pełno ciekawych propozycji. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zacznij wiecej jesc i nie odpychaj od siebie jedzenia. Polub je na nowo. Rozkoszuj sie jedzeniem nowych potraw i tych ulubionych. Powinno wrocic do normy
Edytowane przez aanusia91 Czas edycji: 2009-07-08 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
powiem tak- jestes w o tyle dobrej sytuacji,ze widzisz problem; teraz zalezy od tego,jak mocna masz psychike:mozesz isc do dietetyka, ktoremu uwierzysz,albo do psychologa,ktory ci w tym pomoze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama się wziełam za to i powoli wychodze z tego. Mam nadzieję, że Tobie też się too uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." ![]() Virginia Woolf |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zdrowo jakościowo ale niewiele ilościowo zapewne.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Moja młodsza siostra jest bulimiczką. Żeby z tego wyjść poszła do psychiatry-psychoterapeuty (brzmi to straszniej, niż w rzeczywistości wygląda, to po prostu lekarz, jak każdy inny), dostała leki + oczywiście psychoterapia + terapia dla moich rodziców i oprócz tego jej lekarz powiedział nam, że ona musi na nowo stopniowo przyzwyczaić się do jedzenia, bo do tej pory każdy posiłek zwracała.Krótko mówiąc, jak nagle postanowisz zjeść całego prosiaka, to nic z tego nie wyjdzie, ale jeśli stopniowo dodasz sobie najpierw 1 jogurt w ciągu dnia, po kilku dniach dołączysz do tego szklankę soku przecierowego, po następnych kilku dokroisz do tych jogurtów po pół banana w plasterkach... itd. to powinno Ci się udać. Myślę, że banany i orzechy są tu dobrą propozycją, raczej nie powinny prowokować wymiotów, a mają dużo witamin i mikroelementów. Jednak zastanów się, czy nie potrzebujesz fachowej pomocy, nie zawsze dasz radę sama sobie z tym poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem co mówię, bo moja historia zaczęła się dość podobnie. odstawiłam słodycze, a potem już całkiem jedzenie. i takim sposobem schudłam 30 kg w 4 miesiące. teraz mam lekką niedowagę i dążę do wagi 58 kg / 175cm. chociaż nie wiem dlaczego tak bardzo chciałaś schudnąć, przecież miałaś dobrą wagę .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.