|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ważność konta mixplus
Witam!
Jak jest z ważnością konta w Plusie? Jestem w tej sieci od niedawna (nawet nie miesiąc), mam umowę 30 na 36 doładowań. Wczoraj mimo, że miałam jeszcze ważne konto doładowałam je na 30zł i na koncie pojawiła mi się ta kwota, ale ważność konta pozostałą ta sama tj. za kilka dni wygasa mi konto. Mam doładowywać tylko co 30 dni, a częściej nie przedłuża w ogóle stanu konta ![]() Proszę pomóżcie, wcześniej byłam w Orange i tam to inaczej wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ważność konta mixplus
Nigdy się z takim problemem nie spotkałam, choć użytkowniczką Plusa jestem kilka ładnych lat.
Mozesz doładowywać nawet co dzień i ważnść konta przedłuża sie. Może to jakis chwilowy problem z siecią? Sprawdz za kilka godzin, jutro. Czasem jest tak, ze maja jakies problemy i nawet stanu konta nie mozna sprawdzic. Ale to zawsze mija w ciagu kilku godzin. Także narazie spokojnie.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To pewnie jakis chwilowy problem z siecia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
też mam mixplusa od niecałego miesiąca. W punkcie obsługi dowiedziałam się, że w pierwszym miesiącu muszę doładować konto dwa razy, a dopiero pozniej będę mogła co 30 dni też kwotą 30zł.
Dobrze przeczytaj swoją umowę bo ja np gdy nie doładuję konta w terminie to będe musiała zapłacić 500zł kary. Jednak myślę, że to zależy też od modelu telefonu jaki wybrałaś, dlatego najlepiej idź do punktu plusa i tam się wszystkiego dowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja już mam 4 rok mix plusa i zdarzyło mi się nieraz zasilić konto po terminie, to nie jest tak że od razu kara jest jak się spóźnisz np dzień
![]() A co do pytania to na pewno masz przedłużone, możesz zadzwonić do biura obsługi jeśli masz wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Sama mam mixplusa chyba od początku jego powstania i jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałam.
Faktycznie, może być tak, jak mówi retinolka, że przy pierwszym miesiącu użytkowania trzeba kupić 2 karty i dopiero ta druga karta przedłuża konto. Najprościej będzie spytać w salonach plusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Patrzyłam w umowie to tam nic takiego nie jest napisane, przy podpisywaniu też nikt mi nic takiego nie powiedział, ale możliwe, że tak jest, że dopiero 2 karta przedłuża ważność konta.
Jutro się chyba jednak do Plusa przejdę ![]() Dziękuję dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zalezy na jakie doladowania podpisalas umowe. Moze jest to 40 albo 50 PLN? Jesli tak, to mniejsze doladowania nie przedluza waznosci konta
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W pierwszym miesiącu trzeba 2 razy doładować konto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tą karą też nie jest tak strasznie. Nieraz zdarzyło mi się doładować dzień czy dwa po terminie i nigdy nic się nie działo. A jeżeli wasi rodzice/inni sponsorzy mają abonament w Plusie, to bardziej opłaca się doładowywać konto przez e-bok. Doładowując za 30 zł dostajemy wtedy 35 zł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że to jedyna sprawa o której nie zostałam poinformowana przy podpisywaniu umowy. Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi i pomoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
a w jaki sposob mozna zrezygnowac z umowy? w tym miesiacu poraz ostatni doladowywuje konto z 36 koniecznych doładowań
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tych doładowań, to pierwsze słyszę, zeby doładowanie nie przedłużyło ważnosci konta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hm
może mi któaś powiedzieć jak to jest z tymi karami? ![]() ![]() ![]() Myslicie że o to może chodzić? ![]() błagam dziewczyny o pomoc. 500 złotych (?!) to dla mnie masakra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY mam pytanie do Was. Może któraś bedzie znała odpowiedz?
Niedawno skończył mi się MixPlus. Umowa wygasła itd, ale ja pozostałam w tej sieci i korzystam z niej na warunkach telefonii na karte. Wczoraj doładowałam sobie konto, wysłałam zaledwie 1 smsa, dzisiaj sprawdzam stan konto, wszystko sie zgadza, mam 30 zł na koncie, czyli tyle ile powiinam mieć, ALE: dostałam sma, że skonczył sie okres waznosci konta i rozmowy wychodzace i sms zostaja zablokowane. Nie rozumiem tego, sprawdziłam ponownie stan konta, pieniądze są, ale nie moge z niego korzystać ! Była któraś w takiej sytuacji? Czy Plus ma jakieś terminy kiedy musze doładować konto? Nie rozumiem tego? Błagam o pomoc, bo nie mam zamiaru mrozic sobie pieniedzy na koncie, zastanawiam się nad zmiana operatora. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez monik.a Czas edycji: 2009-03-06 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Proponuję zajrzeć do salonu Plusa. Jest ich pełno, nawet w najmniejszych miastach. Tam dostaniesz solidną i sprawdzoną dawkę informacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja również mam pytanie ![]() Z góry dzięki za odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Witam! Ja również mam pytanie ![]() Z góry dzięki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że to sie zeruje tylko kasa z konta przechodzi ci wraz z przedłużeniem umowy ale pewna nie jestem
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
O dobrze ze mi sie akurat ten temat ukazal bo mam w planie mix plusa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam umowe w mixplusie, mam doladowywac co miesiac 50PLN. Zdarza mi sie doladowac 3 razy w miesiacu po 50zl albo raz na dwa miesiace. Nie ma zadnego problemu, ja mam np teraz konto wazne do czerwca 2010 bo juz doladowywalalam wiecej niz trzeba. To nie musi byc koniecznie raz w miesiacu, tylko np.36 doladowan jesli na tyle masz umowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.