Ważność konta mixplus - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-10, 19:36   #1
narjia
Zakorzenienie

Ważność konta mixplus

Witam!
Jak jest z ważnością konta w Plusie?
Jestem w tej sieci od niedawna (nawet nie miesiąc), mam umowę 30 na 36 doładowań.
Wczoraj mimo, że miałam jeszcze ważne konto doładowałam je na 30zł i na koncie pojawiła mi się ta kwota, ale ważność konta pozostałą ta sama tj. za kilka dni wygasa mi konto.
Mam doładowywać tylko co 30 dni, a częściej nie przedłuża w ogóle stanu konta?
Proszę pomóżcie, wcześniej byłam w Orange i tam to inaczej wyglądało.
narjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 20:34   #2
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84
Dot.: Ważność konta mixplus

Nigdy się z takim problemem nie spotkałam, choć użytkowniczką Plusa jestem kilka ładnych lat.
Mozesz doładowywać nawet co dzień i ważnść konta przedłuża sie.
Może to jakis chwilowy problem z siecią? Sprawdz za kilka godzin, jutro. Czasem jest tak, ze maja jakies problemy i nawet stanu konta nie mozna sprawdzic. Ale to zawsze mija w ciagu kilku godzin. Także narazie spokojnie.
Stary 2009-01-10, 21:24   #3
ulinkaaa
Zakorzenienie

To pewnie jakis chwilowy problem z siecia
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 22:07   #4
retinolka
Raczkowanie

też mam mixplusa od niecałego miesiąca. W punkcie obsługi dowiedziałam się, że w pierwszym miesiącu muszę doładować konto dwa razy, a dopiero pozniej będę mogła co 30 dni też kwotą 30zł.

Dobrze przeczytaj swoją umowę bo ja np gdy nie doładuję konta w terminie to będe musiała zapłacić 500zł kary.

Jednak myślę, że to zależy też od modelu telefonu jaki wybrałaś, dlatego najlepiej idź do punktu plusa i tam się wszystkiego dowiedz.
retinolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 00:22   #5
Madziulek_90
Zadomowienie

Ja już mam 4 rok mix plusa i zdarzyło mi się nieraz zasilić konto po terminie, to nie jest tak że od razu kara jest jak się spóźnisz np dzień

A co do pytania to na pewno masz przedłużone, możesz zadzwonić do biura obsługi jeśli masz wątpliwości
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 00:39   #6
wesna
Wtajemniczenie

Sama mam mixplusa chyba od początku jego powstania i jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałam.

Faktycznie, może być tak, jak mówi retinolka, że przy pierwszym miesiącu użytkowania trzeba kupić 2 karty i dopiero ta druga karta przedłuża konto.

Najprościej będzie spytać w salonach plusa . Przecież wszędzie ich pełno.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 09:28   #7
narjia
Zakorzenienie

Patrzyłam w umowie to tam nic takiego nie jest napisane, przy podpisywaniu też nikt mi nic takiego nie powiedział, ale możliwe, że tak jest, że dopiero 2 karta przedłuża ważność konta.
Jutro się chyba jednak do Plusa przejdę.
Dziękuję dziewczyny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 09:31   #8
MagdaP
Zadomowienie

Zalezy na jakie doladowania podpisalas umowe. Moze jest to 40 albo 50 PLN? Jesli tak, to mniejsze doladowania nie przedluza waznosci konta
Stary 2009-01-11, 10:03   #9
Rogusia_007
Raczkowanie

W pierwszym miesiącu trzeba 2 razy doładować konto W plusie tego z reguły nie mówią. Też tak miałam

Rogusia_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 11:57   #10
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rogusia_007 Pokaż wiadomość
W pierwszym miesiącu trzeba 2 razy doładować konto W plusie tego z reguły nie mówią. Też tak miałam
Miałam takiego samego Mixa, 3,5 roku temu. I pierwsze słyszę. Ja jeszcze przez 3 pierwsze doładowania płaciłam 30 zł a dostawałam 60 zł Konto było doładowane i przedłużone od razu z pierwszą kartą. Widocznie musieli pozmieniać.

A z tą karą też nie jest tak strasznie. Nieraz zdarzyło mi się doładować dzień czy dwa po terminie i nigdy nic się nie działo.

A jeżeli wasi rodzice/inni sponsorzy mają abonament w Plusie, to bardziej opłaca się doładowywać konto przez e-bok. Doładowując za 30 zł dostajemy wtedy 35 zł.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 14:13   #11
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Zalezy na jakie doladowania podpisalas umowe. Moze jest to 40 albo 50 PLN? Jesli tak, to mniejsze doladowania nie przedluza waznosci konta
Podpisałam na 30zł

Cytat:
Napisane przez Rogusia_007 Pokaż wiadomość
No to jestem już uspokojona, bo myślałam, że coś nie tak się stało.
Mam nadzieję, że to jedyna sprawa o której nie zostałam poinformowana przy podpisywaniu umowy.

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi i pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 16:40   #12
RapCandy
Zadomowienie

a w jaki sposob mozna zrezygnowac z umowy? w tym miesiacu poraz ostatni doladowywuje konto z 36 koniecznych doładowań
RapCandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 17:35   #13
nefretari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RapCandy Pokaż wiadomość
a w jaki sposob mozna zrezygnowac z umowy? w tym miesiacu poraz ostatni doladowywuje konto z 36 koniecznych doładowań
musisz iść chyba do salonu i powiedzieć, że kończy Ci sie umowa i nie chcesz przedłużać

a co do tych doładowań, to pierwsze słyszę, zeby doładowanie nie przedłużyło ważnosci konta
nefretari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 18:09   #14
caya
Zakorzenienie

hm

może mi któaś powiedzieć jak to jest z tymi karami? jestem przerażona bo zdarzyło mi się nie raz zupełnie olać ten termin ze wzgledu na brak kasy, a tu sie okazuje że kara

załamania nerwowego się nabawie, dzwonili do mnie z plusa już kilka razy ale mi nie chcieli powiedzieć o co chodzi bo nie na mnie jest umowa.

Myslicie że o to może chodzić?

błagam dziewczyny o pomoc. 500 złotych (?!) to dla mnie masakra
caya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 14:21   #15
monik.a
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY mam pytanie do Was. Może któraś bedzie znała odpowiedz?

Niedawno skończył mi się MixPlus. Umowa wygasła itd, ale ja pozostałam w tej sieci i korzystam z niej na warunkach telefonii na karte.
Wczoraj doładowałam sobie konto, wysłałam zaledwie 1 smsa, dzisiaj sprawdzam stan konto, wszystko sie zgadza, mam 30 zł na koncie, czyli tyle ile powiinam mieć, ALE:

dostałam sma, że skonczył sie okres waznosci konta i rozmowy wychodzace i sms zostaja zablokowane. Nie rozumiem tego, sprawdziłam ponownie stan konta, pieniądze są, ale nie moge z niego korzystać !

Była któraś w takiej sytuacji? Czy Plus ma jakieś terminy kiedy musze doładować konto? Nie rozumiem tego? Błagam o pomoc, bo nie mam zamiaru mrozic sobie pieniedzy na koncie, zastanawiam się nad zmiana operatora.

Cytat:
caya
Nie przejmuj się tym, kiedy ja pierwszy raz dostałam pisemne zawiadomienie też, byłam w szoku, ale nie ma sie czym martwić. Po prostu jak najszybciej doładuj konto i już, gotowe. Kara jest eliminowana.

Edytowane przez monik.a
Czas edycji: 2009-03-06 o 14:27
monik.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 14:42   #16
wesna
Wtajemniczenie

Proponuję zajrzeć do salonu Plusa. Jest ich pełno, nawet w najmniejszych miastach. Tam dostaniesz solidną i sprawdzoną dawkę informacji .
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 19:08   #17
olenka5070
Przyczajenie

Witam!
Ja również mam pytanie Zastanawiam się nad tym co się stanie w moją ważnością konta w mixplusie gdy umowa się skończy a ja ją przedłużę. Czy ważność konta zostaje taka sama... czy od nowa? bo na dzień dzisiejszy mam ważne konto do listopada 2010.
Z góry dzięki za odpowiedz

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Witam!
Ja również mam pytanie Zastanawiam się nad tym co się stanie w moją ważnością konta w mixplusie gdy umowa się skończy a ja ją przedłużę. Czy ważność konta zostaje taka sama... czy od nowa? bo na dzień dzisiejszy mam ważne konto do listopada 2010.
Z góry dzięki za odpowiedz
olenka5070 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 19:27   #18
madzia2306
Zakorzenienie

wydaje mi się że to sie zeruje tylko kasa z konta przechodzi ci wraz z przedłużeniem umowy ale pewna nie jestem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 20:08   #19
śnieżka_
Zakorzenienie

O dobrze ze mi sie akurat ten temat ukazal bo mam w planie mix plusa i mam takie pytanie jezeli bede chciala szybciej splacic ilosc doladowan, ale jednoczesnie beda zalegac mi srodki - nie wykorzystam ich szybko, czy one po jakims czasie przepadają? czy są zawsze dostępne dopoki mam podtrzymaną ważnosc konta ? ;> bo o ile dobrze kojarzę w erze bylo kiedyś coś takiego że był okres roku, a potem zerowanie..
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 20:23   #20
shiava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
O dobrze ze mi sie akurat ten temat ukazal bo mam w planie mix plusa i mam takie pytanie jezeli bede chciala szybciej splacic ilosc doladowan, ale jednoczesnie beda zalegac mi srodki - nie wykorzystam ich szybko, czy one po jakims czasie przepadają? czy są zawsze dostępne dopoki mam podtrzymaną ważnosc konta ? ;> bo o ile dobrze kojarzę w erze bylo kiedyś coś takiego że był okres roku, a potem zerowanie..

Mam umowe w mixplusie, mam doladowywac co miesiac 50PLN. Zdarza mi sie doladowac 3 razy w miesiacu po 50zl albo raz na dwa miesiace. Nie ma zadnego problemu, ja mam np teraz konto wazne do czerwca 2010 bo juz doladowywalalam wiecej niz trzeba.

To nie musi byc koniecznie raz w miesiacu, tylko np.36 doladowan jesli na tyle masz umowe.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości