|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Usuwanie maili
Jeśli temat taki był to z góry przepraszam
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że to nie forum informatyczne, ale mam nadzieje, że znajdą się może jakieś studentki informatyki ![]() Z góry dziekuje za opowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Usuwanie maili
Masz pocztę na gmailu? Ja używałem właśnie takiej i przeskakiwały mi te maile między folderami, raz wszystkie mi gdzieś uciekły nie wiadomo dlaczego, strasznie sie zdenerwowałem, bo myślałem, że już ich nie znajdę. Załóż pocztę na wp.pl, tam jeszcze nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło...
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
mnie natomiast na jednej z poczt, bo dłuższym zapisaniu i trzymaniu zdjęć nie chcą się wyświetlić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale tu chodzi, że ktoś usuwa te maile ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Liptonka Nie wiem czy się tak da, podejrzewam, że nie, ale załóż sobie inne konto i tam przesyłaj sobie maile, kóre są dla Ciebie ważne i nie chcesz, żeby zginęły.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Na serwerze pocztowym nie ma takiej opcji - osoba mająca hasło i login jako właściciel konta może sobie robić co chce z mailami (chciałabyś nie mieć możliwości usuwania swoich maili z prywatnych skrzynek? Bo ja nie
![]() Załóżcie sobie konto na jakimś Dropboxie lub Keepandshare - można ustawiać uprawnienia, np. jedna osoba będzie tam wrzucała materiały jako właściciel a reszta będzie mogła je tylko otwierać/ściągać. A jeszcze lepiej 1 folder do zapisu dla wszystkich a osoba zarządzająca kontem będzie przesuwać materiały do folderów tylko do odczytu. Parę lat temu też trzymaliśmy na studiach materiały na koncie (chyba na o2), było nas kilkaset i nikt niczego złośliwie nie usuwał.
![]() |
#7 |
przyczajona tygrysica
|
Wydaje mi się, że nie ma takiej opcji, bo przecież wszyscy mają dane potrzebne do logowania na to konto...
U mnie na roku kiedyś po takich incydentach próbowano założyć bezpłatne forum do wrzucania potrzebnych materiałów albo dzielenia się informacjami, ale poczta jest dużo wygodniejsza w tym celu, więc forum umarło śmiercią naturalną. Więc najlepiej zrób sobie przekierowanie na swoją pocztę z jednoczesnym zachowaniem maili na serwerze. Ja sobie takie przekierowanie zrobiłam i żaden mail mi nie umknął ![]() Edytowane przez FK Czas edycji: 2011-06-19 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Raczej nie. Najlepiej chyba zasysać na własną pocztę kopie - ale o tym już wspomniano.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
mysle, ze nie da sie tego zablokowac. i nie da sie odkryc, kto to robi.. chyba, ze wywiad miedzy soba zrobicie i chociaz troche sie znacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Właśnie... U nas też kiedyś był taki przypadek na II roku studiów kiedy mieliśmy skrzynkę na interii, teraz na szczęście takie akcje sie nie powtarzają (mamy gmaila) i już wtedy myślałam, że może to coś związanego z przekierowaniem maili
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U mnie na podyplomówce jeden geniusz sobie dodał grupową pocztę do outlooka, chociaż przy zakładaniu była prośba, żeby tego nie robić. Regularnie, gdy dziewczyna pobierała sobie pocztę, ze skrzynki znikały maile. Na szczęście dało się ustawić, żeby po pobraniu maile zostawały w skrzynce i potem był spokój. Może i u Was tak ktoś zrobił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Uzależnienie
|
Może zmieńcie hasło i udostępnijcie reszcie grupy z zastrzeżeniem, żeby nie kasować maili ani nie udostępniać nikomu hasła? Bo może hasło się wydostało i ktoś się dobrze bawi?
![]() |
#15 | |||
Rozeznanie
|
Na początku chciałam Wam wszystkim jeszcze raz podziekować za zainteresowanie się tematem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
U nas tak było, że nagminnie ktoś usuwał ważne maile (nawet z wynikami egzaminu, terminami etc.), potem wywiązywało się mnóstwo kłótni między anonimowymi osobami (maile pisane z grupowego maila).
Wobec tego zdecydowaliśmy się na założenie forum, gdzie każda osoba będzie miała nick ze swoim imieniem i nazwiskiem. Kłótnie, dogryzanie i złośliwości się skończyły, bo jakoś teraz brakuje komuś odwagi żeby napisać coś uszczypliwego i podpisać się imieniem i nazwiskiem. Polecam takie rozwiązanie, bo żadne wiadomości nie znikają, na bieżąco jest wszystko wrzucane na forum, jest porządek (tematy podzielone przedmiotami). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
My też tak mieliśmy na naszym e-mailu grupowym na WP że ktoś usuwał materiały do egzaminów i ważne e-maile od wykładowców, a teraz w ogóle ktoś skasował całego e-maila. Naprawdę nie ma możliwości dowiedzieć się kto to zrobił? Da radę jakoś poznać tej osoby adres IP?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Chyba to jest dość powszechny problem
![]() Niestety, z tego co ja wiem, nie da rady dowiedzieć się kto jest tak "koleżeński"... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.