|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie umiem sobie tego poukladac ...
Witajcie,
Potrzebuje jakiejs rady, wsparcia... Wszystko zaczelo sie jakies 3 lata temu ... najpierw bylo najcudowniej na swiecie. Wyjechlam z mezem za granice oboje znalezlismy swietne prace w swoich zawodach plus piekny apartament - bylam szczesliwa a najbardziej kiedy dowiedzialam sie ze spodziewam sie dziecka. Normalnie bajka ... Nagle w 5 miesiacy ciazy zaczely sie problemy po miesiacu walki stracilam Synka ![]() Jednak w ciagu tych 2 lat po smierci dziecka kilka rzeczy sie pozmienialo ... mam podejzenie ciezkiej nieuleczalnej choroby do tego moj maz wpadl na pomysl i wziol kredyt na dom tylko jak na to wszystko patrze to uwazam ze nas na niego niestac on sie upiera ze tak. Mamy male mieszkanie w Polsce ale ono nie pokryje caloscie domu moze polowe... Wszystko mnie strasznie przytlacza, problemy ze zdrowiem, ciaza z ktorej sie ciesze ale fiksuje kazdego dnia i z przerazeniem patrze w przsyzlosc, ten dom ktory kosztuje majatek ... Na dodatek od 4 miesiecy mieszkam sama w Polsce (tutaj mam lepsza opieke ze wzgledu na ciaze) a maz zostal na obczyznie, brakuje mi go ... Rozmaiwlam z mezem mowilam mu o tym wszystkim on twierdzi ze damy rade i ze sie pouklada... a jesli choroba moja sie potwierdzi nie chce nawet myslec ... Bardzo sie zmienilam (kiedys wydawalo mi sie ze gory moge przenosic a teraz ...)nie umiem sobie z tym wszystkim poradzic poprostu mnie przerasta to wszystko ... Najlepsze jest to ze wszystkim wokolo wydaje sie ze swietnie sie trzymam a ja caly czas udaje ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie umiem sobie tego poukladac ...
O tym co tu napisałaś powiedz wprost swojemu mężowi albo przyjaciółce. I nie udawaj tylko przyznaj się, że jest Ci źle. Wtedy na pewno bliscy Ci pomogą. Nie możesz się stresować w ciąży - chodzi o zdrowie Twojego dziecka i Twoje. A ukrywanie takich rzeczy to dla Ciebie duży stres.
I jeszcze spytam - w jakim kraju pracuje Twój mąż, że nie ma tam dobrej opieki medycznej dla kobiet w ciąży? Mnie to stwierdzenie zdziwiło... Może lepiej było zostać z mężem? Przynajmniej byłby przy Tobie i czułabyś jego wsparcie. Na odległość to nie to samo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Choć cięzko trzeba być dobrej myśli, stres dobrze nie wpływa na dzieciaczka. Dobrze, ze masz meza, ktory Cie wspiera!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też myślę, że lepiej by było dla Was, gdybyście mieszkali razem.... Czy naprawdę nie ma takiej możliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem wiem ze stres nie sprzyja niczemu ale poprostu czuje sie beznadziejnie. Staram sobie tlumaczyc ze przeciez w koncu wyjdziemy na prosta tylko ze to przemawia do mnie na kilka dni potem wszystko wraca ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
idź do psychologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trauma związana z utratą dziecka tak wpływa na Twój stan. Musisz, po prostu musisz myśleć pozytywnie/ Może faktycznie psycholog? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wmawiam sobie ze ejszcze kilka miesiecy i sie zacznie wszystko ukladac no bo kiedys musi ... Dzieki, musialm sie komus wyzalic a wlasnie czesto lepiej komus obcemu kto inaczej popatrzy na sprawy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hm, przykre, że teraz w ciąży, kiedy jeszcze musisz się zająć przeprowadzką itd. nie ma przy Tobie męża. Ale rozumiem, że na kredyt trzeba zapracować...
Mam wielką nadzieję, że okaże się, że jesteś zdrowa, dzidziuś przyjdzie na świat bez żadnych problemów, mąż wróci i w trójkę będziecie się cieszyć z nowego, pięknego domu! Czasem cały świat wydaje się byle jaki, ale po pewnym czasie, często i długim czasie, wszystko naprawdę układa się i okazuje się, że niepotrzebnie było się martwić. Trzymam za Was kciuki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.