|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Plama na oku.
Witam. Bardzo przepraszam za mało trafne umiejscowienie tematu,ale nie wiem gdzie mogłabym to umieścic, a sprawa jest dla mnie bardzo, baardzo ważna. Przed chwilą zauważyłam dziwną plamę na oku... (dołączam zdjęcie). Jest dosyc duza, czerwona. Wczoraj w nocy bolał mnie kącik oka. Teraz myślę,że mogło to byc spowodowane olejkiem rycynowym, który stosuję na rzęsy.
Czy któraś z Was miała coś takiego? Kiedy to zniknie/ co robic by zniknęło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plama na oku.
Miałam kiedyś coś podobnego - płaską czerwona plamę, nieco mniejszą niż Twoja przy wewnętrznym kąciku oka. Pojawiła się prawdopodobnie z powodu niewyspania i dużego zmęczenia oczu a po kilku dniach się wchłonęła. Wyglądała jak taki mikrowylew z pękniętego naczynka.
Kiedyś moja znajoma miała zapalenie spojówek, czy też jakąś infekcję bakteryjną oka, i wtedy miała taką dużą i mocno czerwona plamę zakrywającą prawie całe oko (oprócz tęczówki i źrenicy oczywiście ![]() Wydaje mi się, że jeśli nie będzie się powiększać albo nieco zblednie po dwóch- trzech dniach to możesz być spokojna.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
W tej chwili plama wygląda tak samo,jak wczoraj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
t po prostu mini wylew- popękane naczynka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.