|  2006-08-06, 21:00 | #1 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2004-09 
				 | pieczywo chrupkie firmy Tovago - warte to cos?

Hej dziewczyny, psotanowilam sobie od dzisija przegryzac pieczywo chrupkie typu 'vasa'  zamiast kanapek z chleba miedzy posilkami i w sklepie natknelam sie na pieczywo firmy 'Tovago' pakowane w woreczki, nie pudelka, kosztuje 1,50 za 100g, i tak sie zastanawiam czy jakos oby nie jest niska i wartosci odzywcze bo 'vasa' jest drozsza a to tanie. jak myslicie? probowalyscie to?? ps. wlasnie sprobowalam i nie podoba mi sie ze sie do zebow przykleja tak jak flipsy:/ | 
|     |   | 
|  2006-08-06, 22:50 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Dot.: pieczywo chrupkie firmy Tovago - warte to cos?

Weź też pod uwagę to, że Wasa jest 'firmowym' pieczywem chrupkim, pierwszym takim i chyba nie produkowanym w Polsce (tak mi sie wydaje).  Bo to co firmowe zwykle jest droższe. To pieczywo co kupiłaś wcale nie musi być gorsze, po prostu mało znane. Przeczytaj sobie skład, ewentualnie porównaj ze składem Wasy to zobaczysz   Może ma mniej składników, jakoś mniej dopracowane, ale wcale nie musi być najgorsze  Ja też czasem kupuję z innych firm takie pieczywo i jest też smaczne, choć nie dorówna Wasie  pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 14:42 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Tylko pieczywo chrupkie, np.Wasa

Korzystałam z wyszukiwarki ale nic konkretnego nie znalazłam.  otóż mam pytanie, czy mogę całkowicie zastąpić normalne pieczywo Wasą bądź innym chrupkim pieczywem? Do tej pory jadłam pieczywo razowe ale chciałabym się przerzucić na chrupkie. Czy ono naprawdę jest takie zdrowe i nie tuczy jak normalny chleb? 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 15:17 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: Tylko pieczywo chrupkie, np.Wasa

hej hej  moim zdaniem nie jest wcale az takie zdrowe.Uwazam,ze ciemny pelnoziarnisty chleb lepszy. A co do kalorycznosci to wszystko zalezy ile zjesz..jak zjesz 10 kromek wasy to juz chyba lepeij zjesc 3 kromki swiezego ciemnego chlebka.. kalorycznie to samo ale zdroweij. Ale niech sie wypowiedza experci  pozdrawiam   
				__________________ Akcja Odchudzanie !!!2kg do zgubienia.... | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 15:18 | #5 | 
| Rozeznanie | 

nie polecam, takie pieczywo jest strasznie zmodyfikowane zawiera duzo chemii , najlepiej wybieraj pełnoziarniste pieczywo ciemne bez karmelu i z mąski zytniej. Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 15:19 | #6 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Opole 
				 | 

ja narazie nie jadam innego pieczywka niż waza, ale traktuje je raczej jako cuś do pochrupania...

__________________ Dbam o siebie  dieta od 3.09.2010!!! 20.12.2010 jeszcze 6,7kg TO GO!!! | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 16:00 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Wasa ma bardzo malo kalorii, i wg mnie wspomaga odchudzanie , ja w ok 6 miesiecy schudlam 14 kg, zastępując zwykły chleb chrupkim... Jest tylko jedna wada - smak się nudzi tak bardzo ze nie moge na nia patrzeć :/ | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 16:55 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

OT Monyczko wróciłaś kochana! Bardzo się cieszę   | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 17:18 | #9 | 
				 | 

Czyli mogę spokojnie zastąpić pieczywo razowe pieczywem chrupkim. ufff   Dziękuję za wszystkie odpowiedzi  lullaby22  wróciłam ale nie wiem czy będe taka aktywna jak kiedyś   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-09-26, 17:37 | #10 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Ja kiedys przeprowadzilam eksperyment z tym pieczywem chrupkim. Zeby sie najesc musialam zjesc z pol paczki! Dla mnie ono jest sztuczne i nadmuchane. Zdecydowanie wole zjesc bulke grahamke, ze 2 kromki chleba razowego niz ta tekture. Jakbym miala wybierac: pieczywo chrupkie albo zadne. To wybieram zadne   
				__________________ Uśmiechnij się...mimo wszystko!   | 
|     |   | 
|  2006-09-27, 14:13 | #11 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto :) 
				 | 

ja jem chrupkie od bardzo dawna   jest swietne nawet jako przekaska. bardzo zdrowy jest rowniez pumpernikiel ;] z bialego juz calkowicie zrezygnowalam :P 
				__________________ Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu ... czas i tak upłynie   | 
|     |   | 
|  2006-09-27, 16:28 | #12 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2006-09-27, 18:14 | #13 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Rezygnacja z chleba jest bardzo wazna, jelsi ktos chce schudnac. Wasa jest ok lub ryzowe pieczywko.

| 
|     |   | 
|  2006-09-27, 21:04 | #14 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Ja nie przywiązuję wagi do tego jakie pieczywo jem. Jem dziennie pół kromeczki więc nie ma to zbyt wielkiego znaczenia, ale chrupkiego bym do geby nie wzieła ble...

| 
|     |   | 
|  2006-09-27, 21:51 | #15 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

do Pani Dietetyczki

ale ktora Wasa jest najlepsza i najmniej kaloryczna?zytnia, 3 zboza itp???????

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-09-27, 21:54 | #16 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Opole 
				 | 

Dot.: do Pani Dietetyczki

bez przesady, kaloryczność jest rzędu 19-26 kcal/ na kromkę. Zresztą na każdym pudełku jest wszyściutko napisane.

__________________ Dbam o siebie  dieta od 3.09.2010!!! 20.12.2010 jeszcze 6,7kg TO GO!!! | 
|     |   | 
|  2006-09-28, 10:42 | #17 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto :) 
				 | 

Cytat: 
  ja lubie zytnie najbardziej, ale co jakis czas zmieniam zeby sie nie przejadlo i miec troche urozmaicone to jedzonko   
				__________________ Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu ... czas i tak upłynie   | |
|     |   | 
|  2007-03-26, 22:23 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

ja nie cierpie wasy,czuje sie jakbym jadla tekture  ostatnio przerzucilam sie na ciemny chleb-z mojej piekarni i szulstad fitness,zeby mi sie zaden nie przejadl  jest zdrowiej niz bialy, ale tez ma smak,czego o Wasie powiedziec nie moge. | 
|     |   | 
|  2007-03-26, 23:42 | #19 | 
| DAMAYANTI TROLLING INC. Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Chicago 
				 | 

Ja od stycznia jadłam chleb ciemny,natomiast od 2 tyg jem tylko chrupkie. AA,i jak dla mnie to Schulstad (tak to sie pisze?:P) jest zbyt sztuczny. | 
|     |   | 
|  2007-03-27, 22:28 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

ja jem wase od 5 tygodni zytnia i polecam ;D ja sobie robie nawet do szkoly kanapki z wasy zytniej- nasmarowuje jedna i druga twarozkiem dodaje duzo salaty, ogorka, papryke, skladam, zawijam w folie, i tak po 3 godzinach jak jem ona jest taka mieciutka jak chlebus hihi hehe ;D | 
|     |   | 
|  2007-04-02, 15:10 | #21 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

ja nie przepadam za chlebem chrupkim, czasami jadam ale szybko mi sie nudzi jego smak. najczeciej jadam fitness style z schulstada, jest go parę róznych rodzaji i jest bardzo smaczny.

Edytowane przez Command Conquer Czas edycji: 2011-09-06 o 14:45 | 
|     |   | 
|  2007-04-02, 21:40 | #22 | 
| Zadomowienie | 

Ja zupelnie odstawilam jakiekolwiek pieczywo i przez prawie miesiac wytrwalam bez bulek i chleba a teraz zaczynam jesc wase  Jak napisala Anarchia dobre sa kanapki z takiego pieczywa w szkole, takie miekkie jak chleb  Narazie jem zytnia wase, ale czekam na opinie o innych rodzajach bo pewnie ten mi sie niedlugo znudzi | 
|     |   | 
|  2007-09-27, 10:00 | #23 | 
				 | 

Dziewczyny, zgłupiałam   pomóżcie ... tak wiec co lepiej jeść na Redukcji? Wasę czy razowe peiczywo?  Ostatnio w wątku Ile dziś zjadłam" kilka razy przeczytałam, że lepiej jeść pieczywo razowe bo jest zdrowsze? A moze najlepiej połaczyć, np śniadanie - wasa, drugie śniadanie -pieczywo razowe? 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-27, 10:07 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

pieczywo razowe jest bardziej naturalne, wasa to chemia, przetworzone pod każdym katem,a jak sama wiesz im bardziej przetworzone tym mnie zdrowe i zwykle o wiekszym IG

| 
|     |   | 
|  2007-09-27, 10:12 | #25 | 
				 | 

no tak, ale p. Basia napisała, że Wasa jest również cennym źródłem witamin...    Zresztą słyszałam, że wiele osób tyje po odstawiueniu Wasy i przerzuceniu się na pieczywo (również te razowe, ale być moze to mit). pozostanę chyba przy połączeniu Wasa i pieczywo razowe   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-09-27, 10:27 | #26 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

ja juz od dluzszego czasu nie jem normalnego chleba tylko Wase i super sie z tym czuje    
				__________________ Run Girl Run !   | 
|     |   | 
|  2007-09-27, 10:55 | #27 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 ja tam lubie Wase jako zagryche do wiesniaka czy podklad pod jakis pyszny serek  wlasciwie to jem tylko Wase i nie jest tak, ze jem jej 10 kromek. jem 2, co najwyzej 3 i jest ok. poprostu tak ja obkladam wszelkimi warzywami zeby sie najesc   | ||
|     |   | 
|  2007-09-27, 15:00 | #28 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

zjadłam jedno małe opakowanie, jedno duże i.. kupiłam następne duże i leży w szafce. odkąd zaczęłam jeść bułki i chleb ciemny to jakoś ciężko mi sięgnąć po wase..  za to mama uwielbia z dżemem   | 
|     |   | 
|  2007-09-27, 17:38 | #29 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja też zjadam góra trzy, chociaż najczęściej dwie i jestem naprawdę pełna   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2007-09-27, 17:41 | #30 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cytat: 
 Zaczynam jeść Wasę  Ale z razowego pieczywa i tak nie zrezygnuje, za bardzo je lubie   
				__________________ min. - S - hh - J - B - - | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.