|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Msi wind
Planuję zakup małego i ładnego laptopa toteż wpadł mi w oko MSI WIND. Tylko, że (nie będę ukrywać) nie znam się na komputerach.
Może ktoś go ma/miał i jest w stanie mi powiedzieć czy na prawdę jest dobry. Znalazłam oczywiście informacje o nim tylko nic z tego nie wiem ![]() Procesor Producent: Intel Procesor rodzaj: Core Procesor (taktowanie): 1,6 GHz Procesor (opis): Atom Matryca przekątna: 8,9 cale Matryca rozdzielczości: WSVGA 1024 x 600 (5:3) Matryca (opis): Podświetlenie LED Pamięć zainstalowana (pojemność): 1024 MB Pamięć (zajęte/wolne sloty): 1/1 Pamięć (max. pojemność): 1024 MB Dysk twardy pojemność: 120 GB Dysk twardy (interfejs): SATA Dysk twardy prędkość: 5400 obr/min Napęd optyczny (typ): brak Napęd FDD: nie Karta graficzna (producent): Intel Karta graficzna (model): Intel GMA 950 Karta graficzna (pamięć): 224 MB Karta dźwiękowa: zintegrowana Głośniki: 2szt Wbudowany mikrofon: tak Karta sieciowa przewodowa: 10/100 Mbps Ethernet Karta sieciowa bezprzewodowa: tak Karta sieciowa bezprzewodowa (opis): 802.11b/g Bluetooth: nie Modem 3G : Nie Fax modem: nie IrDA: nie Kensington Lock : tak DVI-D: nie HDMI: nie VGA (RGB): tak Mikrofon zewnętrzny: tak S/PDIF: tak Czytnik kart pamięci: tak Czytnik kart pamięci: 4 w 1 MMC, SD, MS, MS Pro USB 2.0 : 3 szt. Wbudowana kamera:tak Wbudowana kamera (rozdzielczość) : 1,3 Akumulator (technologia): 3 ogniowa Akumulator (pojemność): 2200 mAh Akumulator czas pracy: 3h Waga: 0,9 kg Jestem także otwarta na propozyjce jeżeli chodzi o tanie lapotpy z napędem ![]() Edytowane przez Pfff34 Czas edycji: 2009-07-27 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Msi wind
Jest przeciez caly watek o laptopach
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam winda więc jeśli masz jakieś konkretne pytania to pytaj
![]() Edytowane przez nagi_aniolek Czas edycji: 2009-07-27 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jestem posiadaczką "wiaterka" U100, zastanawiałam sie nad wyborem pomiędzy EEE PC i MSI Wind. Zadecydowało to że 10 calowy jest minimalnie lżejszy w porównaniu do 9 calowego EEE PC no i zawsze to 10% więcej ekranu. Poza tym ma większą klawiaturę, a to się przydaje gdy chce się go używać do robienia notatek. Czas pracy baterii est podobny, ja sobie kupiłam z baterią 3 komorową i dokupiłam baterię 6 komorową, tak że spokojnie wystarcza mi to na 7 godzin zajęć.
Faktycznie głośniki są fatalne, słabe i jeszcze zamontowane od spodu więc niewiele słychać, mnie jednak na tym nie zależało no i zawsze można korzystać ze słuchawek, zresztą w podróży nie będziemy sąsiadów uszczęśliwiać swoją muzykę. Napędu nie ma ale w żadnym małym laptopie go nie ma bo się po prostu nie zmieści, można sobie za jakieś 300 zł dokupić dysk zewnętrzny, no a dane można zawsze przenieść przez sieć lub za pomocą pendrive, jedynie problem się robi gdy chce się uruchomić grę która działa tylko z płyty. Napisz może do czego chcesz używać tego laptopa, to łatwiej będzie coś więcej napisać. Na pewno nie nadaje się jako jedyny komputer w domu. Ze specyfikacji widzę ze chcesz kupić U90, jeżeli już to chyba jednak lepiej będzie kupić U100, ekran większy o 1 cal i masz dodatkowo blutooth. Co do pracy baterii te 3 godziny to nieprawda, jak się powyłącza wifi, bluetooth, głośniki i jasność ekranu to popracuje jakieś 2 godziny 20.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
do czego? Do notatek, korespondencji, internetu i jednej jedynej gry która można z pendrive zainstalować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To do takich rzeczy bardzo dobrze się nada. Swój mam już jakieś pół roku i bardzo sobie go chwalę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.