|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mały biust
Witam
Bardzo proszę o informację, czy istnieje możliwość niewielkiego nawet poprawienia wielkości biustu inną metodą niż zabieg operacyjny. Czy są może jakieś leki hormonalne, które mogłyby w tym pomóc. Bardzo dziękuję za pomoc- Zrozpaczona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Mały biust
rozpoczęłam kiedyś już ten temat (dokładnie takim samym hasłem),wpisz w wyszukiwarce "mały piersi"
pozdrawiam papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Mały biust
W praktyce inna metoda niż operacja nie istnieje. Prowadzi się obecnie badania kliniczne nad użyciem kwasu hialuronowego w injekcjach (to ta substancja, którą obecnie używa się m.in. do wypełniania zmarszczek) Podobno będzie dostępny i zarejestrowany do tego celu w przyszłym roku w Polsce. Choć możesz się natknąć na róźnych oszustów (wcale nie lekarzy) obiecujących powiększenie biustu np. zakazanym do stosowania w medycynie silikonem w injekcjach. Grozi to amputacją piersi z trwałym kalectwem i powinien tym się zająć prokurator. Również wszelkie wynalazki obiecujące "komputerowe" powiększenie biustu przy pomocy podłączania przedziwnej aparatury powinny być traktowane jako próba wyłudzenia.
Pozostaje dbanie o właściwą postawę ciała, ćwiczenia rozbudowujące mięśnie piersiowe mogące poprawić kształt tej okolicy (ale konieczna jest wytrwałość) i operacja, która wykonana dobrze stanowi minimalny uraz dla organizmu, jest bezpieczna a efekty są bardzo dobre. Ale decyzja z pewnością łatwa nie jest, choć według mnie to dobre rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.