|
|||||||
| Notka |
|
| Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
(ro)BOT
|
Bell Mineral Loose Powder
Każda z nas wie, że dobry makijaż to taki, którego nie widać. A zatem efekt musi być po pierwsze komfortowy i naturalny, po drugie aksamitny - ot! ledwo muśnięty ? i wreszcie bezwzględnie trwały. Te wszystkie warunki spełniają mineralne pudry sypkie Mineral Loose Powder, które zachwycają paletą od świetlistego alabastru, aż po promienny bursztyn. czytaj więcej
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bell Mineral Loose Powder
Ciekawe czy rzeczywiście jest on w 100%
mineralny...jak ktoś będzie miał dostęp do składu ...proszę o info
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
i jak wypróbował już ktoś??
te kosmetyki są bardzo tanie ale miałam i błyszczyk i cienie jakieś i się prezentowały bardzo dobrze, ciekawa jest co z pudrem, bo to jednak bardziej uczulające kosmetyki |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypróbowałam. Zwykły puder sypki. Ładnie matuje, duży wybór odcieni - dwa najjaśniejsze są naprawdę jasne (jeden ma odcień żółty, drugi różowy).
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: mica, zinc oxide, phenoxyethanol, triethoxycaprylylsilane, ethylhexylglcerin [+/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, tin oxide]. Przepisałam z pudełka. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
według książki, która rozszyfrowuje część składników kosmetyków: dwa piersze - zalecany i wysoce zalecany, natomiast phenoxyethanol - niezalecany ("składnik konserwujący pochodzenia chemicznego stosowany w połączeniu z innymi konserwantami; może wywoływać reakcje alergiczne")
myślę, że to wystarczy. w dobrym pudrze mineralnym znajduje się kilka składników wyłącznie zalecanych i wysoce zalecanych. tu widać, że wypełniają badziewiem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

mineralny...jak ktoś będzie miał dostęp do składu ...proszę o info