![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Macie sprawdzone dezodoranty?
Mam do was wielką prośbę. Jestem nastolatką i mam niestety problemy z poceniem... Praktycznie każdy dezodorant, czy raczej antyperspirant którego używałam kompletnie przestawał działać gdzieś w połowie opakowania. Owszem, nie czuć ode mnie zapachu potu, ale mam pod pachami wielkie, mokre plamy... Nawet jak jest zimno. I bynajmniej nie czuję się z tym ani wygodni, ani miło... Dlatego powiedzcie proszę, czy macie jakieś sprawdzone dezodoranty w cenie powiedzmy do 15, góra 20 złotych? I jakie dezodoranty wolicie, w kulce czy w sprayu? I jakie są skuteczniejsze? Bo sztyft to z miejsca odpada przez białe ślady... Proszę, pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macie sprawdzone dezodoranty?
Mnie osobiście najbardziej pomaga Dermedic ANTI PERSP R.
Jest on do kupienia w większości aptek. U mnie cena wynosi mniej więcej 18 zł. ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Miałam podobny problem...zimno czy ciepło wielkie plamy pod pachami ![]() Ja polecam antidral, kosztuje jakieś 12 zł w każdej aptece, smarujesz na noc (trochę swędzi) i całkowicie hamuje wydzielanie potu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]()
-
- Edytowane przez eM! Czas edycji: 2012-08-04 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Też podobny problem miałam. Proponuję Ci ETIAKSIL. Bardzo skuteczny. Stosuje się go na noc, działa około 4 dni. Co prawda dość drogi, około 30 zł mała buteleczka, no ale warto. Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Również polecam Etiaxil. Miałam ten sam problem co Ty, wypróbowalam już chyba wszyskich mozliwości na rynku i nic. Dopiero w aptece pani mi poleciła to cudo i o problemie dawno zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Lady Speed Stick ja mam ten w gelu. Swietny, jak sie nim rano posmaruje, to wieczorem jak podniosę pachę do góry to jeszcze czuje ten jego intensywny kwiatowy zapach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pędź do apteki i kup Antidral, to koszt około 14zł, ja też miałam ten problem, czułam się bardzo niekomfortowo, kilka dni temu kupiłam go co odwlekałam od jakiegoś czasu i od 3 dni nawet w największe upały mogę podnosić ręce do góry bez skrępowania i wstydu, jest genialny.
Edit : To jest lek w postaci płynu, nie dezodorant czy antyperspirant, smarujesz nim miejsca gdzie nadmiernie się pocisz, czyli np. pachy niedługo po umyciu i wyschnięciu, a najlepiej to zaraz przed snem bo jego działanie powoduje lekkie swędzenie/pieczenie, ale w nocy jak śpisz to nic nie czujesz. Zakładasz koszulkę na ramiączkach, bo może on brudzić lub wypalać ubrania. Rano dokładnie zmywasz, osuszasz skórę, psikasz delikatnym dezodorantem i masz już zapewnioną całkowitą ochronę. Nie możesz go używać zaraz po depilacji. Zresztą, wszystko tam jest opisane, polecam go z całego serca bo kosztuje grosze a zapewnia mi całkowity komfort psychiczny. Acha, również z tego co wiem godny polecenia jest Etiaxil - coś takiego jak Antidral, tylko mocniejszy i o wiele droższy, to koszt chyba około 50zł. Na mnie podziałał Antidral, więc Etiaxil sobie odpuściłam ale też możesz spróbować, choć pisałaś, że interesuje Cię przedział do 20 zł. Przepraszam, że tak troszkę chaotycznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja uzywalam wielu antyperspirantow i zostałam wierna rexonie w kulce, najlepszy antyperspirant jaki miałam. ale jesli jest to takie bardzo nadmierne pocenie pewnie lepszy bedzie jakis apteczny.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja używam antyperspirantu w kulce adidasa i bardzo sobie chwalę, poza tym ślicznie pachną, dawniej miałam kilkakrotnie brzoskwiniowy z pomarańczową nakrętką a teraz mam z zieloną...
Nie wiem czy masz problem z nadmiernym poceniem, każdemu zdarza się mieć "plamy"..Jeśli masz faktycznie problemy, powinnaś używać preparatów z apteki na nadmierną potliwość, możesz przejść się do dermatologa po coś na receptę |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Popieram dziewczyny-antidral rządzi
![]() Po kilkukrotnym zastosowaniu każdy dezodorant będzie sprawdzał się w 100%.. Tylko trzeba z nim ostrożnie, bo jest silnie drażniący- jedno do dwóch "przetarć" kulką wystarczy. Absolutnie mój KWC nr 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja jak większość jestem za antidralem
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja również antidrial jest świetny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Antidral !
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
i ja polecam antidral swędzi jak diabli bynajmniej mnie ale czego się nie robi żeby nie mieć mokrych plam i czuć się komfortowo
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hmmm... chyba coś przegapiłam hehe ja nie mam wprawdzie problemu z poceniem, ale mój TŻ ze względu na pracę swoją ma, tylko on głównie potrzebowałby jakiegoś sposobu na plecki i czoło..bo tam najgorzej się poci. Jak wraca z pracy to podkoszulka jest mokra a w jego pracy pot na czole też nie jest mile widziany.. a jak ten wasz specyfik na takie części, da radę, czy lepiej coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najlepszy antyperspirant to dla mnie Lady Speed Stick 24/7, żel w sztyfcie.
Wcześniej uzywałam i w kulce, i w sprayu, żadne rexony mi nie pomagały, ani Fa, ani nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kiedys niezawodnie sprawdzala sie Rexona w kulce. Ostatnio jednak chyba cos w niej "ulepszyli" bo juz wcale nie dziala.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() na mnie też nie ![]() przerzuciłam się na tą w spray'u i mnie uczuliła :/ strasznie swędziało, piekło i generalnie uczucie bardzo nieprzyjemne, a efekt raczej marny. Zdradzę więc reksonę i kupię Antidral polecany przez dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja się bardzo mało pocę, więc w zasadzie każdy supermarketowy asntyperspirant typu rexona czy dove na mnie działa.
Mam antidral, używam i jest świetny ale wkurza mnie to że mocno swędzi ![]() Nie mniej jednak polecam go bardzo.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Antidral, do kupienia w aptece
Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-25 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Apropo pocenia. Posiadam okropny problem, ze podczas goraca (tudziez bardzo cieplej pogody) wrecz leje mi sie pot znad gornej i dolnej wargi (nie napisze przeciez spod nosa
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja używam dezodorantu antyperspiracyjnego w sztyfcie z FA.
To FA YOGHURT - FRESH Dla mnie świetny. Cena ok 8 / 10 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Ja używam Antidralu, ponoć Etiaxil też dobry,ale skoro działa tańszy to po co przepłacać
![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Widzę, ze wszystkie polecacie Antidral, czyli chyba rzeczywiście jest dobry. Mam tylko jeden problem... Co prawda nie wiem dokładnie jak on działa, ale z tego co piszecie, jest bardzo mocny. A ja nie napisałam jeszcze, ze mam wrażliwą skórę pod pachami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja polecam etiaxil, wystarczy stosowac 2-3 razy w tyg i nawet w najwieksze upaly nie ma sladu pod pachami. dodam ze ja mam skore bardzo wrazliwa, uzywam etiaxilu do skory wrazliwej i przyznam ze jest rewelacyjny nie podraznia. natomiast wysusza, bo takie ma dzialanie jednak i z tym mozna sobie poradzic, ja smaruje pachy mascia z wit. A
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
tez mam ten problem, uzywalam i etiaxilu i antidralu, ale dla mnie swedzenie jest nie do przezycia.
swedzi tak, ze az boli, potrafilam sobie rozdrapac skóre pod pachami, wstawałam w nocy i to świnstwo zmywalam, dostawałam wrecz goraczki. uczulilo mnie STRASZNIE, a nie jestem wrazliwcem. czasem jak mi bardzo zalezy to sie poswiecam, bo rzeczywiscie dosc dobrze dziala, ale generalnie wcale nie jest tak rozowo. za to niedługo mają wysc tabletki hamujące nadpotliwosc, i mysle, ze dam za nie kazde pieniadze, byleby działały.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Adidas z pomarańczową nakrętką w kulce.
Jak dla mnie nr 1.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.