|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Danie z papryką poszukiwane
Ponieważ zostały mi w kuchni 3 kolorowe papryki i zauważyłam, że już więdną i marszczą się, pilnie poszukuję przepisu na danie z udziałem dużych ilości papryki, obiadowe na ciepło
![]() Moze któraś z wizażanek ma jakiś sprawdzony przepis na smaczne danie z papryką i zechce się nim podzielić na forum? ![]() Z góry dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Danie z papryką poszukiwane
Na paprykę jest wiele sposobów ;-)
Ja bym zrobiła paprykę faszerowaną zapiekaną w piekarniku. Odcinasz górną część z ogonkiem, czyścisz. Przygotowujesz farsz: podsmażasz mięsko mielone z pieczarkami i pomidorami, dobrze doprawiasz łączysz z podgotowanym ryżem i faszerujesz paprykę. Przykrywasz daszkiem z ogonkiem, zapiekasz w 180st przez 20 minut i gotowe. Możesz też nafaszerować paprykę sałatką z kaszki kuskus (kuskus z pomidorem, fetą, oliwkami i zieleniną skropiony oliwą z oliwek). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam. Pychotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moze leczo? podsmazasz cebulke na oleju lub oliwie dodajesz pokrojone w paski papryki(ilosc zalezy od ciebie) pozniej cukinie pomidorki i parowki badz kielbase...i oczywiscie przyprawy wegeta pieprz
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja robie tak: papryke w paseczki i udusic na patelni/jak jesz mieso, to mozesz np,dac kuraka w kostke,w sosie sojowym/.jak sie poddusi to do tego wrzucam ugotowany ryz/kuskus i ziola/oregano albo bazylie z tymiankiem/. viola
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki kochane!
![]() ![]() Zdecydowałam się zrobić polecane przez Was leczo ![]() Na paprykę faszerowaną, mam za mało papryk (tylko 3) - tak więc byśmy się z TŻ nie najedli ![]() Zaraz lecę do sklepu zakupić cukinię i pomidorki, bo ostał mi się tylko jeden ![]() A potem gotowanie i wielkie szamanie! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
Nutka nie gryzie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
La Moderatoiure
|
Zdecydowanie zapiekana z farszem z mięska i ryżem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.