|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przedszkole za granicą- Wasze doświadczenia?? Warto??
Dziewczyny, wyjeżdzam wkrótce na stałe do Kanady, moja czteroletnia córka, która chodziła już w Polsce do przedszkola i bardzo je lubiła praktycznie zaraz po przyjeździe zaczyna przedszkole w Kanadzie. Niestety praktycznie nie mówi po angielsku i trochę się obawiam jak to będzie wyglądało. W przedszkolu uspokajają, że mieli już takie przypadki, że mają specjalny program itp. Na dziewięcioro dzieci są 2 opiekunki. Co o tym myślicie? Czy macie podone doświadczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przedszkole za granicą- Wasze doświadczenia?? Warto??
Ale fajnie
jedz i sie nie stresuj na zapas Mala ma 4 lata na poczatku moze plakac i odrzucac przedszkole ale to po prostu bariera jezykowa miesiac dwa i bedzie dobrze a po pol roku juz sie bez problemu porozumie a po roku i wiecej bedzie smigala ![]() wazne nie przenosic wlasnych obaw na dziecko taki maluch podchodzi do wszystkiego naturalnie nie wie ze cos moze byc trudne dopuki mu tego nie uswiadomia inni pytanie po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście staramy się jej przedstawiać wszystko w jak najlepszym świetle i mówimy tylko o tych fajnych rzeczach, które tam na nia czekają, problem tylko w tym, że jest strasznie uparta i jak sobie coś postanowi to ciężko ją przekonać. Mam nadzieję że będzie OK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
powiedz jej ze czeka ja najwieksza przygoda jaka mozna sobie wyobrazic, zrob wielka i mila atmosfere woklo zmiany totalnej jaka was czeka
![]() i dobrze ktoras napisala nie przenos swoich obaw na mala, bo wcale nie musi sie bac a moze warto byloby ja nauczyc podstawowych slow? dziekuje, na imie mam, do widzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
in love with life
|
Poradzi sobie. moja kuzynka, ktorej synek mial 6 latek i byl urodzony i wychowany w niemczech wrocila z nim do polski. chlopczyk nie umial po polsku nawet 2 zdan i w ciagu pol roku nauczyl sie naprawde dobrze mowic. poczatki byly trudne, bo juz po kilku tygodniach rozumial co sie do niego mowi, ale odpowiadal tylko po niemiecku i dopiero po kilku miesiacach cwiczen przelamal sie i sam zaczal cos mowic.
dziecku jest latwiej niz doroslemu, ale trzeba mu to przedstawic z dobrej strony i absolutnie nie pokazywac, ze moze to byc cos trudnego.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Da sobie rade
![]() ![]() ![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2009-11-06 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.