|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
grill elektryczny
Chcę kupić takowy grill. Ale jaki? Jakie polecacie? Takie np http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=678085944czy takie z miseczkami? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=672989320
Które się lepiej sprawdzają? Jakoś do tych miseczek nie jestem przekonana... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: grill elektryczny
Hm, ja mam raczej podobny do tego pierwszego (chociaż bez żebrowań, płaski) i sobie bardzo chwalę. Smażę na nim kotlety, placki ziemniaczane, warzywka, ryby. Wydaje mi się, że ten drugi jest taką bardziej ciekawostką na imprezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobny do tego drugiego i jestem bardzo zadowolona, także polecam taki
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Spoora - a te miseczki jak sie sprawują? przydatne? i taki grill to własnie na imprezy czy na użytek domowy dla 2 osób też?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ten pierwszy bardziej praktyczny, sama mam taki i jestem zadowlona.
Ten drugi moze i ciekawy i oryginalny ale te "miseczki" malutkie sa, no i nie mialam potrzeby smazenia az tylu potraw naraz
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
gothika na tych miseczkach (czy też mini patelniach) to my np piekliśmy chleb
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tymuś ![]() "myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością..." Edytowane przez asiek195 Czas edycji: 2009-07-12 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja mam raclette (czyli grilla z patelenkami) tefala. Zależy co bardziej lubisz z grilla - ten z płaską płytą niebardzo nadaje się np. do kiełbas - chociaż mój z kiełbaskami białymi cienkimi z powodzeniem daje radę
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za opinie dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
"tocos" = to coś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
aha, ja juz nie jestem za pan brat z gwarą młodzieżową
![]() asiek - a jakiej masz firmy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To chyba nie była gwara młodzieżowa, lecz brak spacji i polskich znaków
![]() A wracając do grillów, ja naprawdę polecam ten drugi, choć jak pisałam wcześniej, mam podobny, a nie taki sam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ten drugi jest bardziej wielofunkcyjny - na małych patelenkach można przyrządzać odrębne potrawy - producenci nazywają je "patelenkami do pizzy"
![]() Ale co do płyty, to lepsze są takie, które w połowie posiadają wypustki, a w połowie są gładkie - dają większe możliwości podczas używania. Albo takie, które mają kamienną płytę od połowy, jak ten: http://www.nokaut.pl/szukaj/grill-ka...n-cb-1279.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Właśnie planuję zakup grila elektrycznego i zastanwai mnie co dają takie płaskie i karbowane płyty? Czy jest jakas różnica poza tym, że karbowane dają wzorek? Bardzo lubie mocno zgrilowane dania, na co więc powinnam zwrócić uwagę? Podoba mi się grill Ariete La Grigliata, on ma właśnie taką powierzchnię, w połowie płaską a w połowie karbowaną oraz szklaną pokrywe, czy jak będę piekła np piersi kurczaka, to one pod taą pokrywą mi się zrumienią, czy tylko ususzą, bo właściwie nie wiem do czego taka pokrywa służy.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No właśnie, ma to duże znaczenie? Ja ostatnio słyszałam, że własciwie to największą uwagę trzeba zwrócić na moc. Też chciałabym kupic taki grill.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja wam moge polecic grilla tego z aukcji. Kupilam go w carrefourze za podobna cene, ok. 250 zl. Jest swietny. Szybko sie nagrzewa, doslownie w minute juz jest bardzo goracy, a potrawy robia sie naprawde w expresowym tempie. Na zrobienie kurczaka w kawalkach, czyli np, udko potrzeba ok. 20 minut, takze uwazam, ze szybko i sprawnie. http://allegro.pl/hb-hg1801r-elektry...243335992.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
muszę pochwalić się swoim nowym nabytkiem
![]() genialna sprawa, robię na tym śniadanie, obiad i kolacje a pomysłów wogłóle mi nie brakuje nie przeraża mnie już wizja sterczenia przy garach, dziś zaserwowałam mojemu TZ -grillowaną cukienie, paprykę,bakłażan,pieczark i, szalotka,sałata radiccio z łososiem zapieczone w tortilli z gorgonzolą niesamowite, wszystko zajęło mi jakieś 8 minut nie więcej Na śniadanko zapiekam tosty, ciabatki, panini Mój maż powiedział,że po piętnastu latach znajomości pierwszy raz dobrze zainwestowałam kasę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.