|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wstydliwy problem-stopy
Mam problem ze stopami.
Nie wiem co to jest, bo nadmierną potliwością chyba bym tego nie nazwała, ale może mam złe wyobrażenie o tym? Moje stopy są przez 90% czasu zimne i wilgotne. Nie są mokre, to nie jest wyczuwalna wilgoć, raczej taki nalocik nieprzyjemny. Gdyby położyć na nie jakąś bibułkę to nie widać by było, że są wilgotne, co nie zmienia faktu, że suche idealnie nie są. Wszystkie ciapy mi po miesiącu śmierdzą jak zaniedbanemu robolowi. U znajomych nie mogę zdejmować butów, bo czuć... Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale dzieje się tak zwłaszcza, gdy mam gołe stopy bez skapretek. Jak mam skarpety to jeszcze jest jak cie moge, bose stopy w ciapach- tragedia. Wizualnie moje stopy są ok, żadnych nalotów, zazieleń itd- grzybicy nie ma. Teoretycznie jest rada- stosować codziennie jakieś psikadło- to pomaga. Ale jak się tego pozbyć zupełnie? Jak nie wstydzić się dać facetowi wieczorem stopy do masowania, jak zrobić, żeby skarpetki były bezwonne? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wstydliwy problem-stopy
Znalezione w internecie : https://polki.pl/uroda_dlonieipaznok...,10013724.html
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Co to są ciapy?
![]() Psikadło nawet jeżeli byłoby skuteczne, nie wyleczyłoby przyczyny Twojego problemu. Po najmniejszej linii oporu idziesz, a spodziewasz się rezultatów... Jeżeli to wygląda tak, jak opisujesz... lekarz przede wszystkim. Moim zdaniem. |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Stosuj Antypot, to taki talk, który sypiesz przez jakiś czas do skarpetek i on likwiduje nadmierną potliwość stóp.
Tutaj masz dokładny opis http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...sypka-30g.html
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie dziwię, że buty zaczynają śmierdzieć jeśli nie nosisz do nich skarpetekc
o ile ciapy to są właśnie buty typu balerinki, adidasy, półbuty...
|
|
#6 |
|
... choć nie Westwood
|
Ciapy to domowe kapcie, papucie czy inne tam nazwy :P
Dla mnie to nie jest normalna sytuacja, bo noszę baleriny bez skarpetek i nie muszę wstydzić się ich zapachu po zdjęciu, ale wiem, że wiele moich koleżanek też się z tym boryka... szczególnie jak noszą buty z kiepskich materiałów. Może spróbuj Antidralu? A jak nie, to ja bym poszła do lekarza.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem czy ciapy to bambosze, bo autorka napisała, że nie może ich zdejmować u znajomych, bo czuć... raczej w bamboszach do znajomych nie chodzi.
ja nie ubieram obuwia na golą stopę, uważam, że to obrzydliwe.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do autorki, miałam ten sam problem. U mnie pomógł Antidral ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
... choć nie Westwood
|
Ja bym zainwestowała w wkładki przeciwpotnicze-przeciwgrzybicze, są na Allegro i podejrzewam, że w wielu sklepach, za 2-3 zł, kupiłabym kilka i powsadzała do większości butów.
Cytat:
--------- Jak nie nosicie butów na gołą stopę to jak? Co z sandałami, japonkami, balerinkami latem do krótkich szortów czy spódnicy?
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ale ubiorę specjalne stópki, które nosiłam latem. nie widać ich przy balerinach bo są mocno wycięte. więc można sobie poradzić jeśli się chce.
-------edit przecież chyba logiczne, że sandały i japonki nosi się bez skarpetek... myślałam, że nie musze tego tłumaczyć. a jak sobie radzę w przypadku balerinek napisałam powyżej.
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2011-04-07 o 15:44 |
|
|
|
|
#11 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja mam tak mocno wycięte niektóre baleriny, że tam takie skarpetki nie załatwia sprawy.. No, ale skoro uważasz, że noszenie balerinek na gołe stopy jest okropne, a sandałów ok, to ja nie wiem o czym tu mowa...
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja widzę pewną znaczącą różnicę między tymi dwoma rodzajami obuwia ale skoro ty jej nie dostrzegasz to nie ma o czym mówić.
|
|
#13 |
|
... choć nie Westwood
|
No ja nie widzę
. jak pisałam wcześniej, co jak co, ale stopy nie pocą mi się w ogóle, nie wydzielają żadnych zapachów. Więc mi osobiście nie przeszkadza noszenie ich samodzielnie, więc nie rozumiem argumentów, że noszenie obuwia na gołe stopy jest niehigieniczne, obrzydliwe czy tak inne ble. Równie dobrze noszenie sandałów powinno być takie, szczególnie, że nie zawsze sandały są zupełnie odkryte, już nie mówiąc o butach typu peep toe- które przecież zakrywają tyle co baleriny, ale skarpetek się do nich nie nosi, bo mają odkryte palce. i co wtedy?
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu udala sie po prostu do lekarza.
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, za to Twój argument jest bardzo przekonujący mnie się stopy nie poca więc to nie jest obrzydliwe. nie każdy tak ma, powinnaś dobrze o tym wiedzieć, zanim rozpoczęłaś dyskusję, w której twoim koronnym argumentem jest a bo mnie się nie pocą i już
nie wiem nie noszę takich butów więc sie nad tym nie zastanawiam. dla mnie to jest obrzydliwe i koniec, niehigieniczne również. to jest moje zdanie.
|
|
#16 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Więc się pytam: co obrzydliwego jest w noszeniu butów na gołe stopy, jeśli się one w ogóle nie pocą? ![]() Poza tym- buty można prać, czyścić... ja nie widzę problemu. Z mojej strony EOT.
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Autorko, piszesz, że masz zimne i wilgotne stopy. Ta wilgoć to moim zdaniem tylko odczucie chłodu, jeśli masz podobnie jak ja: zimnie dłonie i stopy, nawet latem. U mnie problem rozwiązuje Antidral, kilka wątków na Wizażu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53162 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50164 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63762 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75658 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=87142 Choć w czasie największych upałów, gdy stosuję go codziennie, często stopy mnie pieką i stają się takie "rozgrzane"
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pozbycie się potliwości i związanego z tym nieprzyjemnego zapachu to polecam Etiaxil. Ale słyszałam też o takim schorzeniu, że cały czas ma się zimne stopy (i dłonie) więc może wybierz się po prostu do lekarza? Bo gdybać to sobie możesz, wydasz kasę na specyfiki a może się okazać, że problem leży gdzie indziej.
Powodzenia!
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłąm nieco odświeżyć temat, gdyż mam podobny problem jak Autorka tego wątku, tylko u mnie nie jest problemem to, że mam wilgotne stopy tylko związany z tym nieprzyjemny zapach. I to bez różnicy, czy jestem z obuwiu, w samych skarpetkach, czy na gołe stopy. Stosuje z Avonu pudry odświeżające, takie produkty do psikania, kremy i nic nie pomaga. Przyjemny zapach jest może przez jakieś 5 minut, a później miesza się z odorem stóp i wiadomo, jaki jest efekt końcowy. Jest to bardzo wstydliwy problem i głupio się z tym czuje, ale już nie wiem, co mam robić. Może ktoś mi coś poradzić? Bardzo proszę..
Razem od 07.01.2011 Edytowane przez daab123 Czas edycji: 2012-05-31 o 21:37 |
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Gdyby ktoś potrzebował pomocy w tej sytuacji, polecam URO. To maść do kupienia w aptece ok. 30 zł. Jest rewelacyjny, tylko trzeba stosować rzadziej, niż sugeruje ulotka, bo bardzo wysusza stopy.Ale efekt na pare miesięcy gwarantowany.
xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-04-08 o 12:21 Powód: Link. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Tutaj masz dokładny opis
o ile ciapy to są właśnie buty typu balerinki, adidasy, półbuty...