|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
gdzie zjeść w Pradze? Smacznie i tanio?
Witam,
Byłabym wdzięczna gdyby ktokolwiek mógł polecić miejsca z dobrym domowym jedzeniem w przystępnych cenach najlepiej coś a'la polskie garmażerki ![]() Z góry dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: gdzie zjeść w Pradze? Smacznie i tanio?
Już otwieram mój fantastyczny, zielony notesik, w którym nieustannie notowałam wszystkie ciekawe miejsca, w których byłam..
![]() Szukałam 2 potraw: knedlo - vepro - zelo (knedle - mięso - kapusta z kminkiem) i smazeny syr ![]() W Havelskiej Korunie (sorry za polską odmianę ![]() ![]() Typowe tanie jedzenie jest u nich w jakimś supermarkecie, coś w stylu naszych wysp w Carrefour, tylko niestety nie pamiętam, jaka to nazwa.. nawet nie szukałam, bo wolałam lokalne jedzenie + nieśmiertelne na wyjazdach kanapki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Polecam Hany Bany mieści się: Veleslavínova 5, Praha 1-Staré Město.
Jadłam tam pyszny smazeny syr s hranolky ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie to się nakręciłam na to czeskie żarcie i chyba muszę robić tę kapustę z kminkiem, tylko że domownicy niekoniecznie lubią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Menza Strahov - stołówka praskiej politechniki
![]() Jak na mój gust całkiem smacznie i naprawdę tanio (do 100 koron za danie obiadowe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.