|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
RATUNKU! BIOLOGIA! zlitujcie się
Czy opór środowiska jest korzystny z punktu widzenia konkretnej populacji?
To jest mi niezbędne do 5 z biologii a dzięki niej spełnie marzenie, więc bardzo Was proszę! Dziewczyny ratujcie! Jestem humanistką i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Nic nigdzie o tym nie ma, NAWET W ENCYKLOPEDII sprawdzałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: RATUNKU! BIOLOGIA! zlitujcie się
Cytat:
![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Widocznie nie zasługujesz na 5.
![]() |
#5 |
Różowy Jednorożec
|
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
Jako humanistka nie umiesz przedstawić swojego zdania?! Ja ze ścisłych przedmiotów też jestem kiepska i właśnie dlatego kiedy mogłam napisać co myślę, to było coś dla mnie. Ale teraz pojęcie "humanista" jest zastępczym dla: "nie chce mi się nad tym myśleć". Skoro tego nie potrafisz, to nie zasługujesz na 5 i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już samo 'jestem humanistką' działa na mnie jak płachta na byka. To, ze nie chce się Tobie uczyć matematyki czy fizyki nie robi z ciebie automatycznie humanistki. Skoro jednak uważasz się za taka, to przysiądź nad zeszytem (opcjonalnie Wordem) i przestaw swoje zdanie na ten temat, nie powinno to Tobie sprawić kłopotu, skoro jesteś 'humanistką' (btw. biologia wbrew pozorom nie jest stricte ścisłym przedmiotem ![]() Ale żeby nie było, ze jestem wredna i tylko się czepiam. Opór środowiska są to wszystkie czynniki nie pozwalające na nadmierne zwiększenie się liczebności populacji. Czyli np ograniczone żerowisko. Opór środowiska jest przyczyną migracji zwierząt. Teraz weź sobie jakąś populację roślin, zwierząt, bakterii czy czegoś innego i opisz to.
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Op%C3%B3r_%C5%9Brodowiska
No to ja faktycznie nie wiem, za co w niektórych szkołach piątki stawiają. A humanista to nie człowiek, który nie umie matmy czy biologii, a taki, który interesuje się wszystkim. Nie znoszę jak ludzie nie wiedzą, co znaczy dane słowo i się nim posługują :/
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja za brak umiejętności przedstawienia własnego zdania to bym nawet 4 nie postawiła...
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bez przesady, ja też nie mam zdolności ścisłowca, ale biologia akurat za bardzo tego ode mnie nie wymagała, więc głupie masz wytłumaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.