Dziwne..... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-03-20, 18:06   #1
Elektra
Raczkowanie

GG do Elektra

Dziwne.....

Od 13 dni jestem na diecie - jem mniej dużo ćwiczę itp.itd.(bez strasznych rygorów jem wszytko ale mniej)Przez te 2 tygodnie jadłam raczej skrome śniadanie ale dziś pozwoliłam sobie na bułkę z szynką i parówki.Zjadłam i było mi niedobrze,myślałam że będe wymiotować [img]icons/icon9.gif[/img]
Przestraszyłam się ...czemu mój organizm tak zareagował?
Elektra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 18:06   #2
Elektra
Raczkowanie

GG do Elektra
Dziwne.....

Od 13 dni jestem na diecie - jem mniej dużo ćwiczę itp.itd.(bez strasznych rygorów jem wszytko ale mniej)Przez te 2 tygodnie jadłam raczej skrome śniadanie ale dziś pozwoliłam sobie na bułkę z szynką i parówki.Zjadłam i było mi niedobrze,myślałam że będe wymiotować [img]icons/icon9.gif[/img]
Przestraszyłam się ...czemu mój organizm tak zareagował?
Elektra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 19:01   #3
smoczek
Zakorzenienie

Re: Dziwne.....

[img]icons/icon7.gif[/img]Po pierwsze to duży błąd jeść małe śniadania w trakcie diety redukcyjnej. Obfite śniadanie sprawia, że organizm przyspiesza przemianę materii, a więc i efektywniej spala tłuszczyk. Wniosek-> nie opłaca się odchudzać jedząc mało na śniadanie, bo w ten sposób z samego rana dajesz ciału sygnał, że "dziś dostanie mało", a więc organizm stara się oszczędzać energię jak może i wolniej chudniesz, bo zwalnia metabolizm... Jeśli chodzi o ta reakcję, to po restrykcyjnej diecie takie zachowania są dość często spotykane. Po prostu żołądek odzwyczaja się od większych ilości takich "specjałów" i jest, hmm, jakby to powiedzieć [img]icons/icon12.gif[/img] nieco zaskoczony [img]icons/icon10.gif[/img] Tak pozatym, to taki zestaw na śniadanie o nienajlepszy pomysł. Pierwszy posiłek powinien być bogaty w węglowodany złożone(a więc bułka owszem, ok, ale tylko pełnoziarnista, żeby pobudziła pracę jelit dzięki błonnikowi), a nie w wątpliwej jakości tłuszcz i białko jaki znajdziesz w parówkach. Ogolnie rzecz biorąc parówki to mało wartościowe mięso-ale to tak BTW [img]icons/icon12.gif[/img]
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 19:01   #4
smoczek
Zakorzenienie

[img]icons/icon7.gif[/img]Po pierwsze to duży błąd jeść małe śniadania w trakcie diety redukcyjnej. Obfite śniadanie sprawia, że organizm przyspiesza przemianę materii, a więc i efektywniej spala tłuszczyk. Wniosek-> nie opłaca się odchudzać jedząc mało na śniadanie, bo w ten sposób z samego rana dajesz ciału sygnał, że "dziś dostanie mało", a więc organizm stara się oszczędzać energię jak może i wolniej chudniesz, bo zwalnia metabolizm... Jeśli chodzi o ta reakcję, to po restrykcyjnej diecie takie zachowania są dość często spotykane. Po prostu żołądek odzwyczaja się od większych ilości takich "specjałów" i jest, hmm, jakby to powiedzieć [img]icons/icon12.gif[/img] nieco zaskoczony [img]icons/icon10.gif[/img] Tak pozatym, to taki zestaw na śniadanie o nienajlepszy pomysł. Pierwszy posiłek powinien być bogaty w węglowodany złożone(a więc bułka owszem, ok, ale tylko pełnoziarnista, żeby pobudziła pracę jelit dzięki błonnikowi), a nie w wątpliwej jakości tłuszcz i białko jaki znajdziesz w parówkach. Ogolnie rzecz biorąc parówki to mało wartościowe mięso-ale to tak BTW [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:09   #5
niedźwiadek
Raczkowanie

Hmmmm za mało danych na temat tej Twojej dietki.

Ale ogólnie parówki na śniadanie to zły pomysł!
Ogólnie parówki to niezbyt zdrowe jedzonko. Nie bede pisał i opowiadał jak produkuje sie parówki bo to obrzydziło by wielu ich jedzenie :-P
Parówki to samo białko i tłuszcz nasycony.
Jest to zły wybór na śniadanie.
Najlepiej zjeść coś zawierjącego weglowodany.
Jakas zupke mleczna z musli albo płatkami kukurydzianymi lub coś podobnego.To daje nam energie na caly dzień a nawet jak zjemy na sniadanie dosyć dużo to nie martwimy sie tym że od tego utyjemy bo organizm po "nocnej głodówce" potrzebuje energii do działania i nie w głowie :-P mu zamienianie jedzonka na tłuszczyk.

Czyli na prawie kazdej diecie odchudzajacej śniadanie jest najwiekszym posilkiem w ciagu dnia i nalezy dbać aby bylo w miare dobrze skomponowane.
Najlepiej porcja weglowodanow i bialka. Bez tłuszczu.
niedźwiadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 19:09   #6
niedźwiadek
Raczkowanie

Hmmmm za mało danych na temat tej Twojej dietki.

Ale ogólnie parówki na śniadanie to zły pomysł!
Ogólnie parówki to niezbyt zdrowe jedzonko. Nie bede pisał i opowiadał jak produkuje sie parówki bo to obrzydziło by wielu ich jedzenie :-P
Parówki to samo białko i tłuszcz nasycony.
Jest to zły wybór na śniadanie.
Najlepiej zjeść coś zawierjącego weglowodany.
Jakas zupke mleczna z musli albo płatkami kukurydzianymi lub coś podobnego.To daje nam energie na caly dzień a nawet jak zjemy na sniadanie dosyć dużo to nie martwimy sie tym że od tego utyjemy bo organizm po "nocnej głodówce" potrzebuje energii do działania i nie w głowie :-P mu zamienianie jedzonka na tłuszczyk.

Czyli na prawie kazdej diecie odchudzajacej śniadanie jest najwiekszym posilkiem w ciagu dnia i nalezy dbać aby bylo w miare dobrze skomponowane.
Najlepiej porcja weglowodanow i bialka. Bez tłuszczu.
Stary 2003-03-20, 19:14   #7
smoczek
Zakorzenienie

OOOOOOOOOOOOOOOO [img]icons/1jupi.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] cześć Niedźwiadku [img]icons/icon20.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:14   #8
smoczek
Zakorzenienie

OOOOOOOOOOOOOOOO [img]icons/1jupi.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] cześć Niedźwiadku [img]icons/icon20.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:17   #9
lejka
Zakorzenienie

Re: Dziwne...../niedźwiadek

Ooo, facet na wizazu? Domyślam się, znajomy smoczka? Pewno z sfd?

Ale nie o tym. Piszesz, że śniadanie bez tłuszczu, a ten w jogurcie i polecanym przez Ciebie mleku?
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 19:17   #10
lejka
Zakorzenienie

Ooo, facet na wizazu? Domyślam się, znajomy smoczka? Pewno z sfd?

Ale nie o tym. Piszesz, że śniadanie bez tłuszczu, a ten w jogurcie i polecanym przez Ciebie mleku?
Stary 2003-03-20, 19:19   #11
admin
Gość

Lejuś
Poznaj Mister Kain'a z SFD [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-03-20, 19:19   #12
admin
Gość

Lejuś
Poznaj Mister Kain'a z SFD [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:24   #13
niedźwiadek
Raczkowanie

lejka
tzn tak tłuszcz moze wystepowac w sniadaniu ale nie jest mile widziany w takich ilosciach jakich jest w parówkach

parówki maja az 30 gram tłuszczu w 100 gramach. Mleczko albo jogurcik ma tego znacznie mniej.
Czyli na sniadanie mleko albo jogurt jak najbardziej polecane.Ale najlepiej jak napisał Smoczek z jakimiś weglowodanymi dajacymi energie na dłuższy czas (pełnoziarniste pieczywko,musli, itp)
Stary 2003-03-20, 19:24   #14
niedźwiadek
Raczkowanie

lejka
tzn tak tłuszcz moze wystepowac w sniadaniu ale nie jest mile widziany w takich ilosciach jakich jest w parówkach

parówki maja az 30 gram tłuszczu w 100 gramach. Mleczko albo jogurcik ma tego znacznie mniej.
Czyli na sniadanie mleko albo jogurt jak najbardziej polecane.Ale najlepiej jak napisał Smoczek z jakimiś weglowodanymi dajacymi energie na dłuższy czas (pełnoziarniste pieczywko,musli, itp)
Stary 2003-03-20, 19:25   #15
smoczek
Zakorzenienie

to Wy się znacie? [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:25   #16
smoczek
Zakorzenienie

to Wy się znacie? [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:30   #17
niedźwiadek
Raczkowanie

Jakie SFD ?? ;-P

Ja tu jestem incognito więc cichooooo szaaaaaaa :-P
Stary 2003-03-20, 19:30   #18
niedźwiadek
Raczkowanie

Jakie SFD ?? ;-P

Ja tu jestem incognito więc cichooooo szaaaaaaa :-P
Stary 2003-03-20, 19:30   #19
smoczek
Zakorzenienie

Pozatym Lejeczko [img]icons/icon12.gif[/img] tłuszcz w śniadaniu i tak jest [img]icons/icon7.gif[/img] i więcej znajdziesz go np w musli niż mleku [img]icons/icon7.gif[/img] tylko jak mówi Niedźwiadek, jeśli można usunąć zbędny tłuszcz zwierzęcy z posiłku-należy to zrobić [img]icons/icon7.gif[/img]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-03-20, 19:30   #20
smoczek
Zakorzenienie

Pozatym Lejeczko [img]icons/icon12.gif[/img] tłuszcz w śniadaniu i tak jest [img]icons/icon7.gif[/img] i więcej znajdziesz go np w musli niż mleku [img]icons/icon7.gif[/img] tylko jak mówi Niedźwiadek, jeśli można usunąć zbędny tłuszcz zwierzęcy z posiłku-należy to zrobić [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:32   #21
admin
Gość

Re: Dziwne...../incognito

Incognito... khem khem... z tym mailem, tak? [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:32   #22
admin
Gość

Re: Dziwne...../incognito

Incognito... khem khem... z tym mailem, tak? [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:47   #23
lejka
Zakorzenienie

Sie wie!!! Tak tylko sie upewniam... A mój tata je kiełbache na śniadanie, ma miażdżycę i jak tu mu przetłumaczyć???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-03-20, 19:47   #24
lejka
Zakorzenienie

Sie wie!!! Tak tylko sie upewniam... A mój tata je kiełbache na śniadanie, ma miażdżycę i jak tu mu przetłumaczyć???
Stary 2003-03-20, 19:54   #25
smoczek
Zakorzenienie

Mój tata przestał jeść kiełbase jak kiedyś wytopił z niej na ruszcie większość tłuszczu na miseczkę i zobaczył ile tam tego jest i jakie to obleśne [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 19:54   #26
smoczek
Zakorzenienie

Mój tata przestał jeść kiełbase jak kiedyś wytopił z niej na ruszcie większość tłuszczu na miseczkę i zobaczył ile tam tego jest i jakie to obleśne [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-03-20, 20:03   #27
lejka
Zakorzenienie

Mojego to nie rusza... A jeszcze nadwagę ma, co z nim zrobić???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-03-20, 20:03   #28
lejka
Zakorzenienie

Mojego to nie rusza... A jeszcze nadwagę ma, co z nim zrobić???
Stary 2003-03-20, 20:55   #29
DominikaS
Zadomowienie

Powiedz mu ze jak tak dalej bedzie sie odzywial to niedoczeka wnukow. Jak to nie pomoze to mozesz roztoczyc przed nim wizje swojej przyszlosci bez stduiow (bo jak bedzie chory to kto Ci je zasponsoruje?) zdaj sie na wyobraznie i nie zaluj sobie - moze sie opamieta...
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-20, 20:55   #30
DominikaS
Zadomowienie

Powiedz mu ze jak tak dalej bedzie sie odzywial to niedoczeka wnukow. Jak to nie pomoze to mozesz roztoczyc przed nim wizje swojej przyszlosci bez stduiow (bo jak bedzie chory to kto Ci je zasponsoruje?) zdaj sie na wyobraznie i nie zaluj sobie - moze sie opamieta...
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości