|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chudeus syt a dieta Montignaca
Cześć słonka [img]icons/icon7.gif[/img] Mam pytanie do zorientowanych w tematyce "wspomagaczy" [img]icons/icon7.gif[/img] Chodzi mi o tabletki "Chudeus syt" (skład: błonnik z buraka cukrowego, laktoza, żelatyna wieprzowa, stearynian magnezu). Czy te substancje mogą w jakiś sposób obniżać IG zjedzonych produktów? Kiedyś spotkałam się z taką informacją i teraz się zastanawiam, czy to prawda. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to bardzo chętnie wysłucham [img]icons/icon10.gif[/img]
Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Chudeus syt a dieta Montignaca
Witaj!
[img]icons/1nie.gif[/img] Montignac jest zatwardziałym przeciwnikiem wszelkich tego typu wynalazków,zaleca naturalne pod każdym względem żywienie ,a poza tym buraki są zabronione... Aby obniżyć IG posiłków,stosuje się np.warzywa zielone jako dodatek do posiłków. A od kiedy jesteś na montim i ile schudłaś,jeśli wolno [img]icons/icon7.gif[/img] zapytać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej Crazy [img]icons/icon7.gif[/img]
Niestety nie jestem na Montignacu, więc nie posłużę Ci informacją [img]icons/icon7.gif[/img] Myślałam nad tą dietką, ale jak na razie nic z tego nie wyszło przez mój brak czasu. Zastanawiałam się, czy stosowanie tego Chudeusa może dawać podobne efekty, co Monti - wiem, że nic nie zastąpi zdrowego odżywiania, ale jednak takie obniżanie IG to już byłoby coś [img]icons/icon7.gif[/img] Tak mi się o tym przypomniało ostatnio, czytałam kiedyś na jakiejś grupie dyskusyjnej wypowiedź użytkowniczki, która wspominała że kiedyś się odchudzała i brała te tabletki i mimo, że jadła prawie same fast foody (niezłe odchudzanie [img]icons/icon12.gif[/img] ), to chudła. I kiedy po kilku latach od tej diety przeczytała skład Chudeusa okazało się, że są tam substancje obniżające IG. No właśnie, tylko że ja też ten skład przeczytałam, a nic mi nie wygląda na takiego "obniżacza" [img]icons/icon7.gif[/img] No, wygadałam się a teraz czekam, aż ktoś mnie oświeci o co chodzi z tymi pigułami [img]icons/icon10.gif[/img] Bo sam błonnik to ja mogę sobie łykać w postaci otrębów [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon7.gif[/img] Spokojnie dostaniesz ten sam efekt dodając do potraw otręby [img]icons/icon7.gif[/img] Chudeus to nic innego jak po prostu sam błonnik(nawet ta żelatyna to prawdopodobnie składnik otoczki pigułki [img]icons/icon10.gif[/img] )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam za odpowiedzi [img]icons/icon7.gif[/img] Ehh... ale przydałyby się czasem takie cudowne piguły [img]icons/icon10.gif[/img] Ok, już nie marudzę, idę na rowerek [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tym bardziej, że z ilością błonnika też nie należy przesadzać w drugą stronę.. bo grozi strata witamin i składników mineralnych.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.