|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Idealna suknia?
Witam.
W przyszłym roku biorę ślub. Niestety, nie mam pojęcia, jaką suknię wybrać... Mam 170cm wzrostu, po ciąży został mi ślad w wysokości nadwagi, aktualnie ważę.. za dużo mam figurę gruszki, a cała nadwaga idzie mi w brzuszek. Dodatkowo mam dość spory biust (miseczka d). Marzy mi się skromna suknia, jednak wszystkie, które wpadają mi w oko są naa osoby szczupłe... Może Wy mi pomożecie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Idealna suknia?
Wydaje mi się, że najlepsza by była taka odcinana pod biustem, żeby ewentualnie ukryć krągłości no i obowiązkowo z ramiączkami
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Myslalam o górze (przynajmniej do linii pod biustem) podobnej do góry koszulki bokserki-nie wiem czemu, ale strasznie mi się podoba taki krój...
jedakże nie jestem pewna, jakby to wyglądało...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Poszukaj może jakiś przykładowych sukni w necie i zabierz je ze sobą do salonu
będzie Ci łatwiej wytłumaczyć czego szukasz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ale ja wlasnie nie wirm, czego szukam
|
|
|
|
|
#6 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#7 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
),więc lepiej sobie odpuścić. Są piękne suknie plus size,według mnie odcięcie pod biustem to jedna z gorszych rzeczy,które można zrobić.Dobrze wyprofilowany gorset zdziała cuda. Jesteś dość wysoka (na pewno dojdą buty na obcasie,więc bedzie ok 175-7) więc spokojnie da się zrobić ładną sylwetkę. Poniżej parę przykładów :
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
a może coś takiego ?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam biust D - najładniej wygląda w dekolcie serduszko - nnaprawdę biust troszkę się zmiejsza do tego możesz pomyśleć o muślinie dodaje on zwiewności lekkości itp. gorset bardzo ładnie powinien Cię wyszczuplić
tu sobie popatrz są modelki w rozmiarze większym klik
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiele dziewczyn nie myśli o tym że do różnych figur gorset powinien być inaczej uszyty i inaczej zbierać piersi. Małe piersi zupełnie inaczej zachowują się w gorsecie nie duży pełny biust
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Miseczka D to nie jest duży biust...
Ale fakt, że większe biusty najlepiej wyglądają w dekolcie typu serduszko (oczywiście dobrze dopasowanym, tak jak mogg pisała) albo w literę "v". Na pewno odpada zabudowana góra albo takie "proste" u góry gorsety, bo to strasznie pogrubia i traci się fajne proporcje. Zgadzam się z Pauliną, że suknia typu empire często zamiast fajnie maskować, to często wręcz dodaje kilogramów - ja np. w takich wyglądam jak kobieta w ciąży :P lolusl - fajne propozycje |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie nie każdy dekolt w serduszko pasuje przy dużym biuście
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście nie wybierałam jeszcze sukni, ale mam wiele znajomych , które zawsze tam sobie marzyły w głowie o jakimś konkretnym modelu po czym zachodziły do salonu, mierzyły mniej więcej to, co miały w głowie, a wychodziły zupełnie z inną suknią. Myślę, że najlepiej będzie pójść do salonu, zmierzyć pierwszą która sposoba Ci się wizualnie i wtedy zobaczysz jak się w niej prezentujesz, co jest nie tak i na tej zasadzie znalezc tę idealną
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
My sobie możemy gdybać, a potem okaże się, że w kroju tutaj poleconym wyglądasz źle. Myślę, że najlepiej pochodzić po salonach, pomierzyć, zrobić zdjęcia w różnych krojach. Wtedy będziesz miała lepszy obraz na to w czym wyglądasz czy czujesz się dobrze
A i pani w salonie będzie wiedzieć lepiej co Ci doradzić widząc Cię
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam już znalazłam potrzebny wątek. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Invii znajoma miała ślub niedawno, wzrost tak jak ty figura też i miała prostą sukienkę lekko rozszerzana ku dołowi, podcięta pod biustem i też wyglądała cudnie. Jakby nie miała brzuszka. Miała dekolt chyba serce nie jakiś wulgarny ale delikatny. Najważniejsze ręce ma potężne zatem do sukienki miała bolerko 3/4 rękawek i był to strzał w 10. Edytowane przez Ola-zz Czas edycji: 2014-12-22 o 12:35 |
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
może coś w tym stylu?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,21906.html http://agnieszka-pytka.pl/suknie-slu...szystych-2013/
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-12-24 o 09:36 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Japońska rzepa
|
Serio,ta z rękawkiem wygląda wulgarnie?
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, że wszystko jest kwestią stylu i gustu. Autorka sama napisała, że nie wie, czego szuka, więc wysłałam dwie suknie nieco różniące się od poprzednich przykładów i tyle
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;49456096]yyy... co w niej wulgarnego?
[/QUOTE]mi sie wydaje,że gabriel pomyliła kolejność linków.ta z twojasuknia.pl faktycznie troszkę wygląda wulgarnie,ale moim zdaniem,to dlatego,że pani ją prezentująca ma ogólnie dośc wulgarną urodę.
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodziło mi o suknię z twojasuknia.plprzepraszam za pomyłkę bardzo możliwe, że to kwestia urody modelki ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- pomyliłam kolejność - chodziło o tą suknię bez rękawka |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

mam figurę gruszki, a cała nadwaga idzie mi w brzuszek. Dodatkowo mam dość spory biust (miseczka d). Marzy mi się skromna suknia, jednak wszystkie, które wpadają mi w oko są naa osoby szczupłe...

jedakże nie jestem pewna, jakby to wyglądało...
będzie Ci łatwiej wytłumaczyć czego szukasz

),więc lepiej sobie odpuścić. Są piękne suknie plus size,według mnie odcięcie pod biustem to jedna z gorszych rzeczy,które można zrobić.Dobrze wyprofilowany gorset zdziała cuda. Jesteś dość wysoka (na pewno dojdą buty na obcasie,więc bedzie ok 175-7) więc spokojnie da się zrobić ładną sylwetkę.
Poniżej parę przykładów :

Ślub 11.06.2016