![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
By czuć się zdrowszą i piękniejszą:)
Cześć
![]() Postanowiłam zastosować małe zmiany w swoim życiu aby czuć się lepiej no i lepiej wyglądać ![]() Nie jest to żadna drastyczna dieta czy coś ![]() ![]() Pomyślałam że będzie łatwiej mi je zastosować jeśli ktoś się przyłączy ![]() Moje zasady: -ograniczam słodycze i kawę ( coś małego od czasu do czasu to nie grzech ![]() - zero śmieciowego jedzenia ( chipsy, chińskie zupki itp.) - staram się jeść mniej i zdrowiej za to częściej - jabłuszko dziennie minimum ![]() - więcej wody! - zielona i pokrzywowa herbatka ![]() - postaram się o więcej ruchu ![]() - po 18 nie będę jeść. - pozytywne myślenie -uśmiech na twarzy ![]() Nie ma tu zasady wszystkie zazady albo nic. Rozumiem że nie wszystkim mogą przypaść te, które ja sobie narzuciłam. Zapraszam jeśli chcecie stosować choć jakiś punkt ![]() Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na zmianę? ![]() Zapraszam wszystkich do przyłączenia się ![]() ![]() ![]() ![]() 1) agnieszka1305 2) anettka 3) sensualangel 4) VI4 5) Kallija 6) Ania09121983 7) kolorowatecza 8) drielka 9) Majuszka1990 10) kashmirka
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2012-03-12 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: By czuć się zdrowszą i piękniejszą:)
no to ja też się przyłączę
![]() wiosna idzie to akurat dobry czas aby się wziąć za siebie ![]() Mój plan który relaizuje juz od jakiś 10 dni to: - 8 szklanek wody niegazowanej z plasterkiem cytryny dziennie - zero słodyczy, cukru, - jak najmniej produktów mącznych w tym chleeeba - zero ziemniaków, makaronu, ryzu czyli to co białe ![]() - co 3 godzinny lekkie posiłki w sensie jakiś owoc itp ![]() - zero wieprzowiny, wędlin - zero środków przeciwbólowych - codzienne masaże syrenką ![]() -balsamy ujędrniające ![]() - pozytywne myslenie ![]() a od 5 marca fitness ![]() noo mam nadzieję, że damy radę wprowadzić zdrowe nawyki w nasze życie ![]() a o mnie to tyle, że walczę z pisaniem pracy mgr ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2012-03-01 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj anettka
![]() ziemniaczków i białego chleba również nie jem ale to już od dawna ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
agnieszka ja uwielbiam i jest mi taaak ciężko bez nich żyć eh... no ale oczyszczanie organizmu to oczyszczanie
![]() ![]() ![]() ![]() z tego co widzę schudłaś już 12 kg? taak? szacunek kochaniutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idiotyzm.
Chyba, że chodzisz spać o 20, to w porządku. Niejedzenie po 18tej prowadzi do spowolnienia metabolizmu, a to z kolei prowadzi do zastoju wagi, lub o zgrozo! wzrostu. Ostatni posiłek (lekki) jemy 2-3h przed snem. Nie przejadamy się, ale i nie chodzimy głodni. Posiłek białkowy (np. twaróg z pomidorem, jajecznica itp) można zjeść nawet 0,5h przed snem. Generalnie zaleca się w kolacji więcej białka niż węglowodanów. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- ryż, makaron można ( i TRZEBA!) jeść, ale polecam razowe, nie białe. Ziemniaki nie tuczą!!!! Tuczą dodatki do ziemniaków (sosy itp.), tak samo z makaronem: makaron nie ma dużo kalorii, razowy jest zdrowy, syci na długo. Tuczą tłuste sosy. Sam owoc to nie jest posiłek. Dodajcie do owoca np. jogurt, serek homo, kefir, cokolwiek. Wędlinę mozna jeść: dobra jakościowo wędlina nie jest zabroniona na diecie, nie ma tak dużo soli, a powinna mieć sporo białka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
dotka obecnie oczyszczam organizm wg planu wypłukiwania tłuszczu, to o czym piszesz wiem, każda osoba ktora zna zasady zdrowego żywienia jest świadoma tego . idea PWT polega na czymś innym
![]() Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2012-03-01 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jakoś bez wysiłku większego mi to przyszło
![]() ![]() a po 18 nie jem bo nie dałabym rady zasnąć do póżna.. tak mam i już ![]() ![]() Tak faktycznie to od ok roku nie jem po 18. No zazwyczaj ![]()
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2012-03-01 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
to i ja
![]() moje zasady, których staram się przestrzegać to * dużo ruchu( ostatnio było go bardzo mało) *wyćwiczyć dobry zwyczaj picia wody i regularnych posiłków *racjonalne odżywianie, więcej warzyw i owoców *zero słodyczy(moja zmora) ![]() *systematyczne stosowanie kosmetyków i mega renowacja na wiosne ![]() a więc czas zacząć zabrać się za siebie ![]() aaa i co najważniejsze strasznie mam wysuszoną twarz, więc przydałoby się coś w końcu z tym zrobić.... przestać zjadać w hurtowych ilościach żółty ser, który odkłada się na udach ![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2012-03-01 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się
![]() Zgadzam się z Dotką - bez przesady, nie jest zdrowa super restrykcyjna dieta... Dla siebie chciałabym narzucić zasady niezbyt kategoryczne, ale jako że moja silna wola jest ujemna, przyda mi się bacik w postaci grupy wsparcia ![]() Chudnąć nie muszę - no dobra, chciałabym zrzucić 2kilo, przy 63 czuję się super. Do tego: 1) nie jeść śmieci (chipsy, czekolada - moje narkotyki) 2) codziennie gimnastyka korekcyjna/rehabilitacyjna + steper - min 15 min, min 2 x w tygodniu - ćwiczenia z hantlami 3) bardziej dbać o cerę i włosy lat 34, praca przed komputerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja powiem narazie tylko tyle ze tez chcialabym wprowadzic takie zmiany w zycie tylko nie wiem czy dam rade
![]() ![]() No wlasnie jak ja chodze spac ok.23 to od 18 mam nie jesc? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() napisz własne reguły tej gry ![]() wczoraj moja mama miała imieniny i grzeszyłam... pączek, słodka kawa i pizza... ech...
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2012-03-03 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Chętnie do Was dołączę
![]() 1. Znacznie ograniczyć fast food'y, słodycze i białe pieczywo. 2. Wprowadzić do swojej diety więcej warzyw, owoców, chudego mięsa i ciemnego pieczywa. 3. Pić 1,5 litra wody mineralnej dziennie. 4. Nie jeść 3 godziny przed snem. 5. Znaleźć czas na aktywność fizyczną. 6. Zadbać o ciało i włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
witam
![]() codziennie rano zielona herbata 15 minut przed sniadaniem colonc (super sprawa) zrezygnowałam z chleba i ziemniaków żadnych słodyczy, chipsów, kebaby, pizza - zero 4 posiłki dziennie w odstepach 3 godz 18-19 ostatni posiłek minimalna ilośc alkoholu (okazjonalnie) herbaty tylko ziołowe (żadnego cukru) i szejki warzywno owocowe jako jeden posiłek (nowość w moim menu ![]() do tego brzuszki, stepper, twoster i hh....i skakanka od kilku dni chyba o niczym nie zapomniałam
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jak tam wprowadzanie zmian? Ja z wczorajszego i dzisiejszego dnia jestem dosyć zadowolona. Jadłam zdrowo, dzisiaj trochę ćwiczyłam. Zdecydowanie najciężej mi z ograniczeniem słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Czy i ja mogę się dołączyć?
![]() -odchudzam się ![]() -ćwiczę na moim kochanym stepperze ![]() -chodzę na spacery, chciałabym znaleźć chociaż pół godzinki czasu codziennie znaleźć na takie dotlenienie -codziennie się balsamuję -używam kremów, kosmetyków na trądzik -maluje pazury, regularnie! ![]() -ograniczam picie - wypijam dziennie tyle płynów, że obawiam się, że jest to bardzo, bardzo niezdrowe :/ -codziennie biorę skrzyp i magnez ![]() W sumie to szukałam takiego wątku już od paru dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
a wiecie dziewczyny że ja nie lubie słodyczy
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ciekawe to co o chromie mowisz
![]() Jaki najlepszy to każda sama musi wybrać ![]() ![]() I pamiętajcie, to że coś jest suplementem oznacza że nie zostało poddane testom farmaceutycznym i nie musi spełniać wymagań. Także wiecie, ostrażnie z tymi suplementami ![]() ![]() Wiem, dużo gadam ale tak już mam co do tego typu preparatów:P Zboczenie zawodowe hehe:P Słodycze moją zmorą ale trzymam się ![]() ![]() ![]() ![]()
I will never forget. I will never regret. I will live my life! 30STM. 65-66-67-68-69-70-71-72-73-74-75-76-77-78-79-80-81-82 Edytowane przez agnieszka1305 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę chrom zwykły, bez dodatków i na mnie działa
![]() Nie wiem czy to kwestia placebo, czy faktycznie ma takie właściwości, ale mi nie chce się jeść słodyczy ![]() Ja właśnie piję kawkę, byłam na spacerze, zaraz biorę się za naukę ,mam czerwone pazurki i mam nadzieję, że uda mi się dziś spełnić wszystkie zaplanowane punkty z mojego kalendarza ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Z tym chromem, to uważajcie, dużo osób ma na niego uczulenie/nietolerancję.
Mi wyszło uczulenie dopiero po dłuzszym czasie: taka sucha skóra, placki na rękach, dopiero maść od dermatologa + odstawienie chromu pomogło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
oO a to nie wiedziałam, że można być uczulonym na chrom
![]() Żyję tu ktoś? ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
dzisiaj na praktycznie wszystko można mieć uczulenie
![]() ja nie powinnam czekolady... no ale cóż... uwielbiam ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Właśnie chciałam założyć identyczny wątek
![]() Ale skoro mnie ubiegłaś, Agnieszko, to dzisiaj się przyłączam i proszę o dopisanie w pierwszym poście ![]() Szczegóły później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja będę dzis peeleng kawowy robić , trzeba sie szykować powoli na sesje w solarium. wiem wiem ze szkodzi ale ja korzystam z solarium raz w roku. okolice kwietnia i maja..opale sie przed wakacjami i tyle
![]() dziś w planach szejki warzywne i ćwiczenia z piłką ![]() jest dobrze ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam od fryzjera
![]() Znów blondynka ![]() ![]() ![]() ![]() taaaka piękna pogoda! aż chce się wyjść i śmigać na rower ![]() no ale nie ma tak... trzeba posprzątać, umyć autko i wysprzątać w środku a potem się uczyć uczyć uczyć ![]() No ale zawsze jakiś ruch więc nie jest źle ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Aga a z jakiego koloru schodziłaś??
blond dobry na przywitanie wiosny ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Miałam taką mleczną czekoladę, ale zszedł mi trochę i zrobił się taki lekko rudawy i żle się czułam
![]() dorobiłam sobie dużo drobnych pasemek, ale jak na razie przyzwyczajam się. wydaje mi się trochę z jasno... ale wiosna idzie będzie dobrze ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A ja nie farbuje - to też moje postanowienie wiosenne, bo farby orktunei niszczą moje włosy i potem wypadają garściami :/
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
kolorowatecza widze w podpisie że trenujesz na stepperze
![]() jak dużo poświęcasz na to czasu w ciagu dnia????
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Pół godziny dziennie
![]() Odpoczywam w niedziele ![]() Poza tym mam siłowe na ramiona i ręce, parę ćwiczeń na brzuszki, rozciągam się i jak tylko przyjdzie mi twister zaczynam kręcić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.