Odchudzanie grubaska :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 12:08   #1
diabladko
Przyczajenie

Smile

Odchudzanie grubaska :)

Witam
Jestem tu nowa i mam nadzieje ze znajde wpolcierpiacych w diecie Ja jeste na niej od tygodnia i jak dla mnie rewelacja 1,5 kg mniej.Wazylam sie dzisiaj rano
pieczywo biale zamienilam na chrupkie co dla mnie problemem nie jest
bo bardzo lubie jego smak,ale daje sobie mozliwosc zjedzenia raz na
tydzien kromke ciemnego pieczywa.Na obiad codziennie jem jakies
mieso gotowane na parze i do tego jakas surowka.Nie jem ryb poniewaz
zle na mnie dzialaja a konkretniej na moj zoladek i zastanawiam
sie czy mozna jesc kotlety sojowe? a rano zaczynam dzien z jogurtem
owocowym z otrebami i szklanka zielonej herbaty.Jakby ktos mi moze
podsunal jakis pomysl na kolacje?Bo chyba mi skonczyly sie pomysly
A moze ktos sie przylaczy do mnie i razem powalczymy?
Pozdrawiam
diabladko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 14:07   #2
Missi1989
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie grubaska :)

Jesli wazysz powyzej 70 kg to zapraszam do nas razem razniej
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post18521965
Missi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 14:52   #3
Achnes
Zadomowienie

A ja dodam od siebie, że nie prowadzisz do końca dobrej diety. To, co schudłaś teraz to głownie woda z organizmu.

chrupkie pieczywo... no ok, ale tylko razowe, nie pszenne. chociaż i tak pełnoziarnisty chleb razowy jest o wiele zdrowszy.
sam jogurt z otrębami i owocami dla mnie to też za mało... śnaidanie to najważniejszy posiłek dnia. dorzuciłabym właśnie z kromkę, dwie razowca z jakąś chudą szynką i warzykiem
potem na 2 śniadanie zjadła chrupkie razowe z jakimś dodatkiem
ryby ogółem dla zdrowia są bardzo ważne, spróbowałaś wszystkich? makrela wędzona, tuńczyk w sosie własnym, ryby grilowane? Może tylko te przygotowywane w pewien sposób źle na Ciebie działają
Brakuje mi też podwieczorków. Co na nie jesz? I zdecydowanie za mało nabiału. Taki sposób odżywiania spowoduje, że możesz dostać efekt jojo + stracić na wyglądzie włosów, skóry, paznokci.
A kolacja hmm...
wieśniak z dodatkami
chlebek z czymś
makrela wędzona
twarożek z wkładką
jakaś chuda ciepła zupka
I min 1.5l wody dziennie. Ostatni posiłek najlepiej zjeść 2h przed snem żeby nie spowalniać metabolizmu
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 14:54   #4
BellaSwan123456
Przyczajenie

GG do BellaSwan123456

Witam a ile ważysz bo ja mam162 i ważę 61 kg nie mogę tego zrzucić po prostu nie wiem jak Po prostu nie wiem jak zacząć Cały czas powtarzam sobie '' Muszę się za siebie wziąć'' ale nie mogę cały czas powtarzam jutro się za siebie wezmę. Teraz szykuję zestaw ćwiczeń i będę ćwiczyć ale czy to pomorze nie wiem
BellaSwan123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 19:42   #5
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Ja na kolację jem zazwyczaj sałatę lodową z różnymi dodatkami: chuda szynka lub tuńczyk w sosie własnym lub pierś kurczaka do tego pomidor, ogórek, rzodkiewka, kukurydza, szczypiorek, koperek, papryka, jajko na twardo... w dowolnych kombinacjach. Możesz skropić to cytryną, oliwą z oliwek albo zrobić jakiś dressing jogurtowy: czosnkowy, ziołowy, paprykowy itp.
Zagryzam kromką razowego z białym serkiem/twarogiem/wieśniakiem.
Sculpture of Regret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 08:55   #6
diabladko
Przyczajenie

Smile Dot.: Odchudzanie grubaska :)

Witam
Jesli chodzi o moja diete to nie jest ona chyba zla.Oczywisci nie opisalam wszystkiego dokladnie co jem po kolei ale to dieta ktora dostalam od lekarza i do tego oczywiscie cwiczenia
Ryby w zadnej postaci nie sa dla mnie.Tak bylo od zawsze .Jem bardzo duzo warzyw i owocow,nabialu rowniez jest dosc sporo.
Na drugie sniadanie czasami jem marchewke z jablkiem.A jesli ktos ma zyczenie to moge napisac 7-dniowe menu
A mam do zgubinia naprawde duuuuuzo.Mam 165 cm i waze teraz 98 kg.Sama sobie to wyhodowalam na swoje nieszczescie .
Ale wierze ze dam rade zgubic choc troszeczke i jak narazie mam bardzo duzo zaparcia i chce osiagnac swoj cel.
Pozdrawiam
Stary 2010-04-13, 15:04   #7
BellaSwan123456
Przyczajenie

GG do BellaSwan123456

a co do tego co wcześniej napisałaś to chętnie bym spróbowała twojego menu
BellaSwan123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 17:45   #8
wievowu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BellaSwan123456 Pokaż wiadomość
Witam a ile ważysz bo ja mam162 i ważę 61 kg nie mogę tego zrzucić po prostu nie wiem jak Po prostu nie wiem jak zacząć Cały czas powtarzam sobie '' Muszę się za siebie wziąć'' ale nie mogę cały czas powtarzam jutro się za siebie wezmę.
Mam IDENTYCZNIE tak samo... od listopada walcze ze sobą i nic, cały czas powracam do codziennych zwyczajów, ehh... życ sie odechciewa, no ale co poradzić.
Od dzisiaj wlaśnie dieta 1000 kcal, no i nowa motywacja i plany. Najważniejsze nie poddawać się i wytrwać!
Tego wam życzę, bo to najtrudniejsze w tym całym dietkowaniu...
wievowu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 11:01   #9
diabladko
Przyczajenie

Smile Dot.: Odchudzanie grubaska :)

Ja wlasnie stosuje diete 1000 kcal,czasami zjem mniej bo mi tyle wystarcza.Do tego codziennie 30 brzuszkow i 30 obowiazkowych min na rowerku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości