Duomax - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 16:33   #1
taka Ona 20
BAN stały

Duomax

czy po braniu Duomox (1 g) 2 razy dziennie mogą wystąpić nudności???i ból nerki lub żołądka???
bo brałam 5 dni,robiłam sobie zawiesinę ale odstawiłam bo się źle czułam

:conf used:

Edytowane przez taka Ona 20
Czas edycji: 2010-05-27 o 16:52
taka Ona 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 16:45   #2
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Duomax

Przede wszystkim to chyba o DuomOx Ci chodzi?
Mogą, w ulotce prawdopodobnie jest to napisane. Skontaktuj się z lekarzem, nie można odstawiać antybiotyku na własną rękę - powinien zmienic Ci na inny, lub ewentualnie wykluczyć nudności jako działanie niepożądane.
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 16:52   #3
taka Ona 20
BAN stały

brałam antybiotyk na własna rękę,wiem,że tego nie można robić ale sytuacja mnie zmusiła bo jestem za granicą,tak chodzi mi o Duomox
Stary 2010-05-27, 17:00   #4
ankasz
Zakorzenienie

hmm ja tam duomoxem lecze sie od jakiś 10 lat, kiedy tylko jest potrzebny antybiotyk i nigdy mi sie to nie przytrafiło. Patrzyłaś na ulotkę? Są tam w działaniach niepożądanych podane te objawy?

Mama pielęgniarka mówi: "Ból nerki po Duomoxie? Nie bardzo, nie bardzo"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 17:03   #5
taka Ona 20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
hmm ja tam duomoxem lecze sie od jakiś 10 lat, kiedy tylko jest potrzebny antybiotyk i nigdy mi sie to nie przytrafiło. Patrzyłaś na ulotkę? Są tam w działaniach niepożądanych podane te objawy?

Mama pielęgniarka mówi: "Ból nerki po Duomoxie? Nie bardzo, nie bardzo"

to może mnie bolą tam krzyże? ale chyba powinny z 2 stron ??? bo leżałam prawie 5 dni w łóżku,a ból z lewej strony tak miej więcej pod żebrem to żołądek???

dodam,że mam częste problemy z anginami,zostały mi na migdałach teraz takie bąbelki przezroczyste jak by z ropą w środku,ale przestało to już boleć,może to być angina ropna???
na ulotce pisze że może wystąpić zapalenie nerek,tylko momentalnie jak wczoraj odstawiłam to nie czuje tego bólu i pieczenia,bo było to też przy oddawaniu moczu

Edytowane przez taka Ona 20
Czas edycji: 2010-05-27 o 17:04
Stary 2010-05-27, 17:11   #6
ankasz
Zakorzenienie

hmm na ropne zapalenie migdałków duomox nie pomoże. Męczę sie z tym 5 lat.. i nic nie pomaga. Tylko operacja, ale cóż zrobić, jak nie ma kiedy

pod żebrami może być jeszcze wątroba. Czasem mnie boli, własnie od leków. A tam, gdzie myslisz, że nerki, to czasem przy chorobie bolą mnie mięśnie pleców, te wszystkie. No, i krzyże mogą boleć też od leżenia.

Wszystko "może boleć", "może być" - nie masz jak podskoczyc do jakiegos lekarza?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 17:17   #7
taka Ona 20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
hmm na ropne zapalenie migdałków duomox nie pomoże. Męczę sie z tym 5 lat.. i nic nie pomaga. Tylko operacja, ale cóż zrobić, jak nie ma kiedy

pod żebrami może być jeszcze wątroba. Czasem mnie boli, własnie od leków. A tam, gdzie myslisz, że nerki, to czasem przy chorobie bolą mnie mięśnie pleców, te wszystkie. No, i krzyże mogą boleć też od leżenia.

Wszystko "może boleć", "może być" - nie masz jak podskoczyc do jakiegos lekarza?
o kurcze a jak mnie już gardło nie boli,to może być nawrót choroby?jak tego nie dolecze?
przechodziłam właśnie tydzień temu przeziębienie może grypę nie wiem,ból gardła był okropny,węzły chłonne bolały,katar okropny,kaszel,zaropiałe oko,i ból przy nachylaniu się tego oka,zaczerwienione całe było,teraz pozostało tylko lekkie złe samopoczucie i osłabienie,a może miałam zwykłą grypę i tylko nie potrzebnie trułam się antybiotykami??? ale te migdały znów takie dziwne
no chyba wyjścia nie będę miała i umówić się z lekarzem jakoś będę musiała,żeby stwierdził czy jest nie doleczona angina czy zwykłe zapalenie,jak na razie płucze gardło wodą z solą tak zapobiegawczo może to dziwne naloty zejdą,bo nie one białe,tys.razy miałam anginę i wiem że jak jest to są pęcherzyki na migdałach i biały nalot,a teraz tylko zwykłe pęcherzyki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 17:20   #8
effectt
Zadomowienie

Hmm ból podczas oddawania moczu? To może być zapalenie miedniczek nerkowych.
Generalnie mi po Duomoxie wystąpiła niezła wysypka na całym ciele (nie mam wrażliwej skóry, nie jestem alergikiem) i odstawiłam to świństewko.
Żołądek jest po lewej stronie, wątroba po prawej. A nerki po obu stronach przy czym leżą w tylno-górnej okolicy brzucha. Więc jeśli boli Cię po lewej stronie to może być żołądek.
Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem, bo to nie przelewki.A nam też jest naprawdę ciężko zdiagnozować co może Ci dolegać..

A tu informacja o skutkach ubocznych:
1/100
- Rozwolnienie, wysypka, świąd.
- W razie wystąpienia wysypki należy przerwać leczenie i skontaktować się z lekarzem, podobnie trzeba postąpić w razie wystąpienia uciążliwej biegunki.

1/1000- <1/1000
- Poważniejsze reakcje alergiczne z towarzyszącą gorączką, przejściowe zmiany w obrazie krwi oraz pokrzywka.

Zwykle plamkowo-grudkowe zmiany skórne lub zmiany o charakterze pokrzywki (typowe dla innych penicylin). Rzadko - wstrząs anafilaktyczny, obrzęk naczynioruchowy. Sporadyczne stwierdzane reakcji nadwrażliwości obejmują: rumień wielopostaciowy, zespół Stevensa-Johnsona, martwicę toksyczno-rozpływną naskórka. Nudności, wymioty, biegunka, świąd odbytu. Istnieją doniesienia o występowaniu rzekomobłoniastego zapalenia jelit w przebiegu leczenia amoksycyliną. Jest ono prawdopodobnie wynikiem zaburzenia fizjologicznej flory jelitowej i jest powodowane przez toksynę wytwarzaną w przewodzie pokarmowym przez C. difficile. W przebiegu leczenia notowano przypadki przemijającego zwiększenia aktywności aminotransferaz (AspAT, AlAT). Sporadycznie obserwowano śródmiąższowe zapalenie nerek. Donoszono o wystąpieniu zmian w obrazie krwi, takich jak niedokrwistość, trombocytopenia, eozynofilia, leukopenia i agranulocytoza; są one przemijające i ustępują po zaprzestaniu leczenia. Są prawdopodobnie wynikiem reakcji nadwrażliwości. W przebiegu leczenia może dojść do nadkażeń grzybami lub innymi bakteriami niewrażliwymi na amoksycylinę.

Swoją drogą przeraża mnie ilość tych skutków ubocznych..

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 17:21   #9
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka Ona 20 Pokaż wiadomość
czy po braniu Duomox (1 g) 2 razy dziennie mogą wystąpić nudności???i ból nerki lub żołądka???
bo brałam 5 dni,robiłam sobie zawiesinę ale odstawiłam bo się źle czułam

:conf used:
Tak, w trakcie kuracji mogą wystąpić zaburzenia żołądkowo-jelitowe (nudności, wymioty, biegunka). Pytasz również o nerki - może dojść do śródmiąższowego zapalenia nerek.

Myślę, że kontakt z lekarzem wskazany
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 17:23   #10
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka Ona 20 Pokaż wiadomość
o kurcze a jak mnie już gardło nie boli,to może być nawrót choroby?jak tego nie dolecze?
przechodziłam właśnie tydzień temu przeziębienie może grypę nie wiem,ból gardła był okropny,węzły chłonne bolały,katar okropny,kaszel,zaropiałe oko,i ból przy nachylaniu się tego oka,zaczerwienione całe było,teraz pozostało tylko lekkie złe samopoczucie i osłabienie,a może miałam zwykłą grypę i tylko nie potrzebnie trułam się antybiotykami??? ale te migdały znów takie dziwne
no chyba wyjścia nie będę miała i umówić się z lekarzem jakoś będę musiała,żeby stwierdził czy jest nie doleczona angina czy zwykłe zapalenie,jak na razie płucze gardło wodą z solą tak zapobiegawczo może to dziwne naloty zejdą,bo nie one białe,tys.razy miałam anginę i wiem że jak jest to są pęcherzyki na migdałach i biały nalot,a teraz tylko zwykłe pęcherzyki
Jeśli mowa o anginie, grypie to jak najbardziej może być nawrót choroby, dodatkowo niedoleczona może wrócić ze zdwojoną siłą. Generalnie z takimi chorobami nie ma żartów, bo ta "zwykła" grypa może przerodzić się w zapalenie płuc, oskrzeli itd. A wiadomo do czego może to doprowadzić.
Do lekarza marsz i to czym prędzej

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-06, 17:57   #11
glisss
BAN stały

ja również mam problemy z gardłem,zrobiła mi się za migdałem dziwna płaska czerwona narośl,co to może być,byłam u lekarza nie zauważył chyba tego nic mu o tym nie mówiłam bo skoro jest lekarzem to powinien to zauważyć???dostałam od niego lek o nazwie Brufen 600 mg w saszetkach bo miałam powiększone migdały,żadnej infekcji nie widzi,zdołałam wziąć tylko 7 saszetek a miałam brać 30,odstawiłam bo zaczął mnie boleć brzuch (lekarz mówił,że jak będzie boleć to odstawić ) i teraz trochę mnie gardło pobolewa,zatoki i dziwna wydzielina w gardle mi przeszkadza,jak będzie mnie gardło dalej boleć to miałam przyjść po antybiotyk,ale nie wiem czy iść jak nie boli tak bardzo te gardło,męczę się już prawie miesiąc z tym

Edytowane przez glisss
Czas edycji: 2010-06-06 o 18:03
glisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości