|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Duomax
czy po braniu Duomox (1 g) 2 razy dziennie mogą wystąpić nudności???i ból nerki lub żołądka???
bo brałam 5 dni,robiłam sobie zawiesinę ale odstawiłam bo się źle czułam ![]() ![]() Edytowane przez taka Ona 20 Czas edycji: 2010-05-27 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Duomax
Przede wszystkim to chyba o DuomOx Ci chodzi
![]() Mogą, w ulotce prawdopodobnie jest to napisane. Skontaktuj się z lekarzem, nie można odstawiać antybiotyku na własną rękę - powinien zmienic Ci na inny, lub ewentualnie wykluczyć nudności jako działanie niepożądane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
brałam antybiotyk na własna rękę,wiem,że tego nie można robić ale sytuacja mnie zmusiła bo jestem za granicą,tak chodzi mi o Duomox
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hmm ja tam duomoxem lecze sie od jakiś 10 lat, kiedy tylko jest potrzebny antybiotyk i nigdy mi sie to nie przytrafiło. Patrzyłaś na ulotkę? Są tam w działaniach niepożądanych podane te objawy?
Mama pielęgniarka mówi: "Ból nerki po Duomoxie? Nie bardzo, nie bardzo" ![]()
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
to może mnie bolą tam krzyże? ale chyba powinny z 2 stron ??? bo leżałam prawie 5 dni w łóżku,a ból z lewej strony tak miej więcej pod żebrem to żołądek??? dodam,że mam częste problemy z anginami,zostały mi na migdałach teraz takie bąbelki przezroczyste jak by z ropą w środku,ale przestało to już boleć,może to być angina ropna??? na ulotce pisze że może wystąpić zapalenie nerek,tylko momentalnie jak wczoraj odstawiłam to nie czuje tego bólu i pieczenia,bo było to też przy oddawaniu moczu Edytowane przez taka Ona 20 Czas edycji: 2010-05-27 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hmm na ropne zapalenie migdałków duomox nie pomoże. Męczę sie z tym 5 lat.. i nic nie pomaga. Tylko operacja, ale cóż zrobić, jak nie ma kiedy
![]() pod żebrami może być jeszcze wątroba. Czasem mnie boli, własnie od leków. A tam, gdzie myslisz, że nerki, to czasem przy chorobie bolą mnie mięśnie pleców, te wszystkie. No, i krzyże mogą boleć też od leżenia. Wszystko "może boleć", "może być" - nie masz jak podskoczyc do jakiegos lekarza?
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() przechodziłam właśnie tydzień temu przeziębienie może grypę nie wiem,ból gardła był okropny,węzły chłonne bolały,katar okropny,kaszel,zaropiałe oko,i ból przy nachylaniu się tego oka,zaczerwienione całe było,teraz pozostało tylko lekkie złe samopoczucie i osłabienie,a może miałam zwykłą grypę i tylko nie potrzebnie trułam się antybiotykami??? ale te migdały znów takie dziwne ![]() no chyba wyjścia nie będę miała i umówić się z lekarzem jakoś będę musiała,żeby stwierdził czy jest nie doleczona angina czy zwykłe zapalenie,jak na razie płucze gardło wodą z solą tak zapobiegawczo może to dziwne naloty zejdą,bo nie one białe,tys.razy miałam anginę i wiem że jak jest to są pęcherzyki na migdałach i biały nalot,a teraz tylko zwykłe pęcherzyki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Hmm ból podczas oddawania moczu? To może być zapalenie miedniczek nerkowych.
Generalnie mi po Duomoxie wystąpiła niezła wysypka na całym ciele (nie mam wrażliwej skóry, nie jestem alergikiem) i odstawiłam to świństewko. Żołądek jest po lewej stronie, wątroba po prawej. A nerki po obu stronach przy czym leżą w tylno-górnej okolicy brzucha. Więc jeśli boli Cię po lewej stronie to może być żołądek. Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem, bo to nie przelewki.A nam też jest naprawdę ciężko zdiagnozować co może Ci dolegać.. A tu informacja o skutkach ubocznych: 1/100 - Rozwolnienie, wysypka, świąd. - W razie wystąpienia wysypki należy przerwać leczenie i skontaktować się z lekarzem, podobnie trzeba postąpić w razie wystąpienia uciążliwej biegunki. 1/1000- <1/1000 - Poważniejsze reakcje alergiczne z towarzyszącą gorączką, przejściowe zmiany w obrazie krwi oraz pokrzywka. Zwykle plamkowo-grudkowe zmiany skórne lub zmiany o charakterze pokrzywki (typowe dla innych penicylin). Rzadko - wstrząs anafilaktyczny, obrzęk naczynioruchowy. Sporadyczne stwierdzane reakcji nadwrażliwości obejmują: rumień wielopostaciowy, zespół Stevensa-Johnsona, martwicę toksyczno-rozpływną naskórka. Nudności, wymioty, biegunka, świąd odbytu. Istnieją doniesienia o występowaniu rzekomobłoniastego zapalenia jelit w przebiegu leczenia amoksycyliną. Jest ono prawdopodobnie wynikiem zaburzenia fizjologicznej flory jelitowej i jest powodowane przez toksynę wytwarzaną w przewodzie pokarmowym przez C. difficile. W przebiegu leczenia notowano przypadki przemijającego zwiększenia aktywności aminotransferaz (AspAT, AlAT). Sporadycznie obserwowano śródmiąższowe zapalenie nerek. Donoszono o wystąpieniu zmian w obrazie krwi, takich jak niedokrwistość, trombocytopenia, eozynofilia, leukopenia i agranulocytoza; są one przemijające i ustępują po zaprzestaniu leczenia. Są prawdopodobnie wynikiem reakcji nadwrażliwości. W przebiegu leczenia może dojść do nadkażeń grzybami lub innymi bakteriami niewrażliwymi na amoksycylinę. Swoją drogą przeraża mnie ilość tych skutków ubocznych.. ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że kontakt z lekarzem wskazany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do lekarza marsz i to czym prędzej ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
ja również mam problemy z gardłem,zrobiła mi się za migdałem dziwna płaska czerwona narośl,co to może być,byłam u lekarza nie zauważył chyba tego nic mu o tym nie mówiłam bo skoro jest lekarzem to powinien to zauważyć???dostałam od niego lek o nazwie Brufen 600 mg w saszetkach bo miałam powiększone migdały,żadnej infekcji nie widzi,zdołałam wziąć tylko 7 saszetek a miałam brać 30,odstawiłam bo zaczął mnie boleć brzuch (lekarz mówił,że jak będzie boleć to odstawić ) i teraz trochę mnie gardło pobolewa,zatoki i dziwna wydzielina w gardle mi przeszkadza,jak będzie mnie gardło dalej boleć to miałam przyjść po antybiotyk,ale nie wiem czy iść jak nie boli tak bardzo te gardło,męczę się już prawie miesiąc z tym
Edytowane przez glisss Czas edycji: 2010-06-06 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.