|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 7
|
Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim
Witam,
Chciałabym zrobić łososia z kostki mrożonej w cieście francuskim. Mam obawy czy w czasie pieczenia (25 min?) ta kostka się rozmrozi i upiecze? Nie chcę eksperymentować bo skladniki dość drogie. Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak to zrobić? Dzięki. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2010-01
Wiadomości: 2 308
|
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim
Witam!
Wprawdzie nigdy nie próbowałam robić takiego przepisu z ryby mrożonej, ale tak się zastanawiam, czy mrożona nie puści wody i nie "zniszczy" ciasta. Chodzi mi o to, że może nie być takie chrupkie, tylko miękkie i mokrawe. Chociaż nie jestem pewna Bo tak ogólnie to 25-30 min. powinno starczyć, bo łosoś to bardzo delikatna rybka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-12
Lokalizacja: z zielonej łąki:)
Wiadomości: 3 503
|
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim
Może trzeba rozmrozić wcześniej rybkę? Nie wiem czy aby na pewno bo nigdy nie robiłam czegoś takiego. Raczej zgadzam się z przedmówczynią, że ciasto może wyjść ciapowate
__________________
...gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło... Mark Twain
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Łosoś z kostki mrożonej w cieście francuskim
lepiej chyba najpierw podpiec/przesmazyc lososia, a potem nim nadziewac.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.





Bo tak ogólnie to 25-30 min. powinno starczyć, bo łosoś to bardzo delikatna rybka

