|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mam problem z telefonem.Witam. Nie dawno (miesiąc temu) kupiłam sobie nowy telefon. LG GT510 Eco Solar. Sprawdza się znakomicie tyle że jest jeden problem. Gdy byłam jeszcze w sklepie to pani mi kazała włożyć kartę pamięci z mojej starej nokii 5220 i tak właśnie zrobiłam. Działała mi do czasu gdy próbowałam zgrać przez kabel usb pliki muzyczne, powyskakiwały mi zamiast normalnych nazw folderów jakieś nie wiadomo jakie znaki... aż w końcu przestało mi czytać tą kartę. i tak się mecze już jakiś czas bez karty. Czy ktoś miał podobny problem z tym telefonem lub czy ktoś wie co mam zrobić, bo nie chce kupować nowej karty, wywalać pieniądze w błoto jeśli mi nie będzie jej czytał . Proszę o pomoc. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam problem z telefonem.
Kurczę, dziwne... Ja miałam kiedyś LG i czasami też nie czytało mi karty. Pomagało wyjecie jej i włożenie z powrotem...
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
1) Czy aby na pewno karta z Nokii pasuje do LG?
2) Próbowałaś ją formatować? wkładasz do czytnika kart pamięci, wchodzić w Mój komputer, na ikonce karty klikasz prawym przyciskiem myszy i dajesz opcję Formatuj Myślę, że warto spróbować. Edit - Ewentualnie możesz pożyczyć od kogoś taką samą kartę, włożyć do slotu w telefonie i zobaczysz, czy bedzie działać. Jeśli nie, może to być wina telefonu... Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2010-06-16 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, karta weszła, i pasowała i na początku działała dopiero po zgrywaniu z usb. ;/
w sumie to wyskoczyło mi coś w stylu : Formatuj Kartę. ale zaraz trzeba było wpisać kod, a ja go nie znałam. i tak jakoś jeszcze kilka razy mi wyskoczyło a potem przestało czytać kartę. ![]() a w okolicy nikt nie ma takiego telefonu. na komputerze mi nawet nie czyta ten karty ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Co masz na myśli mówiąc, że jej nie czyta? Komputer jej "nie widzi"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
podstawową sprawą przy ładowaniu nowej karty do telefonu jest jej sformatowanie - przez telefon bądź komputer. u mnie tez pytali o kod - spróbuj 0000 lub 1234, powinien pasować. to tak na przyszłość.
ale co dokładnie Ci poradzić na obecną chwilę - nie wiem. może idź do salonu zapytać o pomoc? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a sprawdzałaś czy twoja karta pamięci nie ma blokady? takie coś jak w dyskietkach było, że jak się okienko przesuneło nic się z nią nie dało zrobić. takie małe coś, a ile krwi potrafi napsuć
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tez mam telefon, ale nic takiego się nie stało z nim. Wiesz, jak zmienic livecona swojego?
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
nie mam pojęcia nawet co to jest ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.