|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Zabiegi godne polecenia w salonach fryzjerskich
Hej dziewczyny, wiem ze zdecydowana wiekszosc z was walczy z wloskami na wlasne domowe sposoby, ale ja jestem zdesperowana i od czasu do czasu mam kaprys wybrac sie do fryzjera zeby on pomogl mi jakos ratowac wloski.
Chodzi mi glownie o nawilzanie i regeneracje. ale nie za bardzo sie znam na tych wszystkich zabiegach i jak fryzjer cos proponuje to sie zgadzam, ale nie wiem nawet jakie sa inne opcje... moze wy robilyscie jakies zabiegi ktore pomogly wam na wloski?jak mozecie to podajcie cene odrazu. ja jakis czas temu mialam robiona maseczke z alg morskich i musze przyznac ze troche pomogla na moje wysuszone wloski, ale nie wiem czy powinnam czesciej chodzic na taki zabieg czy jak... slyszalam tez o takim zabiegu ktory sie nazywa 'gorace nozyczki' i polega na tym ze podcina sie koncowki rozgrzanymi nozycami i to ponoc nie lamie tak koncowek jak zwykle nozyce fryzjerskie, bo niektore z tych tanszych ponoc tez przyczyniaja sie do lamania, rozdwajania koncowek po jakims czasie. moze ktoras z was miala z tym doczynienia?
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zabiegi godne polecenia w salonach fryzjerskich
hej
ja tez sie wlasnie na cos tkiego wybieram,mam rozjasnione wlosy /bardzo/ i potrzebuje wlasnie czegos nawilzajacego i regenerujacego eloania-jak dlugo trzymal ci sie efekt po saunie z uzyciem alg? ja slyszalam ze zajefajne efekty sa po ampulkach nawilzajacych loreala ...zabieg wykonuje sie u fryzjera a ta ampulka nazywa sie POWER REPAIR B i RENEW C |
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt rewelacyjny, włoski nawilżone, prościutkie, miękkie, sypkie. Cud, miód... do pierwszego mycia. Może jak stosuje się to często to dają efekt ale mnie nie stac na wydawanie 35zł tygodniowo na 10minut siedzenia u fryzjera ![]() takie same ampułki można kupic na allegro za ok 10zł, do tego koszty wysyłki (niestety znacznie zawyżone )
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
del
Moje życiowe plany?... KOCHAć I BYć KOCHANYM! Edytowane przez DarkLilly Czas edycji: 2009-04-20 o 20:54 Powód: zły wątek |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Takie porady netowe jak gorące nożyczki czy ampułki renew C loreala to przerobiłam na własnej skórze, niestety. To tak jak leczenie wyprysków cytryną albo wyciskaniem, jak się nie wie skąd te krosty. Też mam problem z suchymi włosami (mam klimę w pracy). W końcu Mama zaciągnełą mnie do instytutu kerastase przy zbawicielu (mama może jeść suchy chleb, ale na fryzjera i szpilki zawsze znajdzie pieniądze) podsłuchałam rozmowę fryzjerki z jakąś Szwedką czy Dunką z zielonymi odrostami. Fryzjerka 10 min. pytała jakie środki roslinne stosowała - Szwedka że żadne. W końcu wzięła ją pod mikroskop , spojrzała na ekran komputera i spytała czy to nie algi - dopiero wtedy się przyznała.
Ja odważnie zaproponowałam ampułkę powerdose, też loreala, bo tak przeczytałam w jakiejś poradzie. Powiedziała że to pomyłka, a ja pomna podsłuchanej rozmowy "oddałam się w ręce". Zrobiła mi jakiś rytuał kerastase (objętości?)(to też pielęgnacja, tylko Rolls-Roycem) za 120 zł, masaż, coś tam jeszcze - siedziałam ponad 1 godzinę. Ale jak wyszłam, chłop szarpał mnie za włosy twierdząc że sobie zagęściłam - normalnie mam cienkie włosy. No fakt, że potem zaczął i głaskać. Dopiero wtedy sobie poczytałam o rytuałach kerastase i innych pielęgnacjach w necie - jest ich tyle, że tylko fachowiec może je dobrać. Ja się nie podejmuję. Morał z tego prosty: jako Polki wszystkie znamy się na zdrowiu. Czasami jednak warto iść do lekarza... |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
Lokalizacja: Wysyłam zaproszenia do *******.com - genialne nagrody.Pisać pw ze swoim mailem
|
Zabieg odżywiający włosy
Witam
byłam na taki zabigu odżywiającym włosy powinno się go robić dwa razy do roku wiosną i jesienia podobno rosną nowe włoski po nim po krótce opiszę zabieg najpier nałożono mi coś w rodzaju maski która szybko stygła i była gęsta a późnie usiadłam pod lampy grzejące gdyż w tedy uwalniają sie skłądniki i głębiej odżywioa włosy szukałam na foum ale niewiem co to było i czy można samemu w domu sobie zorbić i czy to naprawde działa całość kosztowała 80 zł na włosy do ramin |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Hair spa- czy warto?
Zastanawiam się czy warto skusić się na zabieg "hair spa". czy według Was to dobra inwestycja?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Hair spa- czy warto?
ale na czym to dokladnie polega i ile kosztuje ? bo ja chyba nie w temacie...
a moze tez bym sprobowala czegos nowego... ?
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
ja również jestem zainteresowana ;D
slyszalam jedynie o zabiegu regeneracji wloskow w gabinecie fryzjerskim kosmetykami kerastase z ceramidami. ale czy to mozna podciagnac pod spa ;D nie skorzystałam z takiego zabiegu ponieważ postanowilam sama sobie zrobic go w domku;D zakupilam szampon i koncentrat vita ciment stosowalam go do tej pory 3 razy. Jakiś efekt jest ale niestety "jakiś"... Napewno w salonie robią dokładniej takie zabiegi i pewnie dołączają do tego masaż główy ;D ale efekty tez pewnie podobne do tych moich.... wiec sama jestem ciekawa jakie zabiegi spa masz na mysli blewska?? |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Moja fryzjerka ma taką usługę i zachęca. oto co znalazłam na temat hair spa w jej salonie (tak pi razy drzwi).
zabieg nosi nazwę chocolate head, oferuje dwie kuracje: kokosowa- dodającą blasku i miękkości oraz silk touch- z jedwabiu i jojoba do włosów suchych i zniszczonych i to wszyswtko przy uzyciu sprzętu z funkcją -tu cytuję: nawilżania, oznowania i coolingu. cena zabiegu to około 60 złotych. co o tym sądzicie??? |
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Dla mnie brzmi interesująco, szczególnie to z ta jojobą i jedwabiem.
60 zł to już indywidualna kwestia czy drogo czy nie. Niby w sumie nie aż tak wiele. A co do tego sprzętu to znalazlam jedynie na necie coś takiego jak sauna do włosów z ozonem. Może ten sprzęt ma ta fryzjerka. http://www.allegro.pl/item602392751_..._importer.html Ja bym na Twoim miejscu spróbowała, jesli masz akurat zaoszczedzona mysle tez ze taki zabieg komplexowy lepiej zadziala niz takie odzywianie wlosow domowe, bo jednak fryzjerka zrobi to profesjonalnie. Napisz pozniej czy sie zdecydowalas
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
nom ja tez lubie takie eksperymenty, wiec pewnie bym sprobowala jakbym znalazla cos takiego w moim miescie.
jakis czas temu bylam na nawilzaniu u fryzjera i podobnie tez 60zl kosztowalo, wiec cena chyba ok. jak sprobujesz to daj znac jak efekt
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie zabiegi SPA na włosy mają za zadanie je zregenerowac i doprowadzic do dobrej kondycji..,<skórę głowy też>polega to na nałozeniu odpowiedniego dla potrzeb włosów preparatu kosmetycznego <serum,ampułki,maski,odży wki... to dobiera fryzjer> i zastosowania urządzenia z dobranym dla włosów programem regeneracyjnym...troszkę jak w pralce do prania jest kilka cykli do wyboru...np.otwieranie łuski włosa,nawilżanie go,wprowadzenie składników aktywnych z ampułki do włosa,zamknięcie łuski włosa,... wszystko zależy od typu urządzenia,dodatkowo ozonowanie działa oczyszczająco i dotleniająco na skóre głowy.... polecam chętnym takie zabiegi....jesli chodzi o ceny to zależą od programu regeneracji jaki dobierze fryzjer.
DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2009-04-27 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj przechodzilam obok jednego salonu fryzjerskiego w moim miescie i na szybie byly wymienione uslugi jakie swiadcza, i zainteresowalo mnie 'odbudowa struktury wlosa', wie moze ktoras z was o co z tym chodzi, na czym to polega, albo korzystala z tego ??
bo jakos nie mialam czasu wejsc i zapytac... a ciekawi mnie to strasznie... odbudowa moim wloska by sie przydala...
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie zabiegi regeneracyjne na bazie ampółek z keratyną,cementem Kerastese itp...do tego pewnie używa się Sauny SPA do włosów... fajna sprawa dla poprawienia kondycji łuski włosa.
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam na takim zabiegu dwa razy, w Gliwicach.
Za pierwszym razem pod sauną, za drugim miedzy takim płytami grzejnymi ( przypominało mi to toster). Najpierw miałam mytą głowę szamponem oczyszczającym , który otwiera łuski. Następnie wcierali mi jakąś ampułkę i pod grzałki na jakieś 15 min. potem znów mycie włosów i na koniec miałam spryskane preparatem który te łuski zamyka. Za pierwszym razem siedziałam pod tą sauną jakieś 40 min ( bo było dużo klientek i cały czas komuś myli głowę) wiec wyszłam z drutami - takie sztywne były. Po umyciu były już miększe, nadal błyszczące. Dwa dni temu siedziałam właśnie te 15 min pod tosterem i później mi je fryzjer suszył na szczotce ( jakoś tak naciągał mi je - wiecie czemu ? ) włoski były mięciutkie i tak fajnie szumiał podczas potrząsania głową. Po umyciu nadal są miękkie i błyszczące. Kosztowało mnie to 50 zł. byłam się dzisiaj zapytać w innym salonie - i taki zabieg tez pod sauną na lorealu kosztuje 60 zł. wiec jest porównywalnie zapytam jeszcze w jld w forum i dam znać na czym robią i ile kosztuje. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
co sadzicie?
http://redapple.home.pl/index.php?page=u9
co tym sadzicie? o tej kurty...cos tam
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co sadzicie?
up up
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki a byla ktoras na takim zabiegu jak biocoral??? ponoc fajny i niedrogi...ale tylko tyle wiem na ten temat
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a któryś zakład w lublinie wykonuje keratynowe prostowanie kosmetykami Encanto?
ile to kosztuje?
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
czy ktoś moglby mi polecic salon fryzjerski w bydgoszczy w ktorym robia zabieg "gorące nożyczki",bardzo prosze !! o pomoc!
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

efekt rewelacyjny, włoski nawilżone, prościutkie, miękkie, sypkie. Cud, miód... do pierwszego mycia. Może jak stosuje się to często to dają efekt ale mnie nie stac na wydawanie 35zł tygodniowo na 10minut siedzenia u fryzjera 
)