|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ciemna karnacja a kolor sukienki
Mam ogromny problem, ponieważ podobają mi się dwie sunienki. Krój sukienek jest bardzo podobny. Różnią się wukończeniami. Jedna jest w kolorze białym i jest bardziej letnia, zwiewna. Natomiast kremowa jest bardziej elegancka. Skoro nie mogę podjąć decyzji odnośnie fasonu to może odnośnie koloru mi się uda.
Mam czarne włosy i ciemną karnację. Podczas wakacji napewno będzie jeszcze ciemniejsza. Który kolor sukni będzie bardziej pasował do mojej karnacji? Biały czy kremowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciemna karnacja a kolor sukienki
Ja mam niestety skojarzenie, kiedy widzę bardzo opaloną dziewczynę, "frytkę" w białej kiecy, że grubo przesadziła z solarium.... Zawsze wyglądało mi to nieco tandetnie (co innego brzoskwiniowa, złotawa czy lekko oliwkowa karnacja, wtedy bardzo mi się kombinacja z białym podoba) .
Nie wiem, co zrobić na Twoim miejscu. Zmierzyć, zrobić zdjęcia, obejrzeć i wtedy zadecydować. Chyba jednak stawiałabym na kolor inny niż biały.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
sama mam ciemniejsza karnacje i jak mierzylam sukienki, w bialych wygladalam KOSZMARNIE. wiec mam ecru...
![]() oczywiscie, wszystko zalezy od urody itd, ale moim zdaniem do tych oliwkowych karnacji nie pasuja biale suknie, te śnieźnobiałe. są po prosru zbyt jaskrawe ![]() ![]() ![]() ![]() bo np mam kuzynke, czarnowlosa, zawsze opalona (na szczescie z reguly sloncem, duzo we wloszech siedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, zależy w czym będziesz się lepiej czuła, bo nie ma reguły, że do ciemnej karnacji biel nie pasuje, to zależy jaki masz odcień tej karnacji, bo z drugiej strony jasna blondynka o delikatnej, jasnej karnacji częśto gęsto z bieli wygląda mdło i wtedy sie mówie najczęściej musi się opalić, żeby troche się ożywić, "nabrac koloru"
Dlatego najlepiej ubierz się w te suknie, zrób zdjecia i przeanalizuj. Daj np znajomym, aby wypowiedzieli się, w której lepiej itp, zobaczysz co inni mówią, tak obiektywnie. Zapytaj się kobiet w salonie, może one coś Ci doradzą, a powinny, bo teoretycznie powinny sie na tym znać ![]() Mi doradziły ![]() Ja jestem szczupłą ciemną blondynką i mam suknie białą, ale np moja przyjaciółka też ma ciemne blond włosy i taką sama karnacje, ale ona twierdzi (i panie z salonu), że w bieli wyglądała mdło, więc wzieła śmietanke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja mam ciemna dosc karancje, to snieznobiala sukienka tak sie mocno odbijala od skory, że az dawało po oczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się też wydaje ze ecru bardziej pasuje, Jakoś dziwacznie mi to wygląda, śnnieżnobiała suknia i ciemna oprawa.. w sumie nie spotkalam się z tym.
Zdecydowanie ecru! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a ja mam ciemna karnacje co widac na zdjeciach i zamiezam miec biala sukienke i wyglada podobnie jak ta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.