|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
5 tygodniowy kotek,kilka pytan
Witam
Mam 5 tygodniowego kociaka,ktory rosnie szybko i ciagle jest karmiony przez mame . Chcialabym sie dowiedziec kilku rzeczy: 1.Od kiedy moge zaczac mu podawac karme dla kociat? 2.Kotka bede musiala oddac jak skonczy 3 miesiace( ale bedzie 3 domy ode mnie i w bardzo dobrych rekach i warunkach),jednak do tego czasu boje sie ze zechce zwiedzac swiat-juz dzis musialam mu podwyzszyc domek ,bo chcila wyskoczyc. Mam duzego wilczura,ktory nie lub kotow,ale do mamy juz sie przyzwyczail i jej nie goni.Boje sie jednak ze malego moze na poczatu nnie zaakceptowac a maly nie bedzie wiedzial co robic...Czy mam po malu przyzwyczajac psa do kotka,jesli tak,to jak? 3Czy jest cos jeszce co powinnam wiedziec?Duzo czytalam,ale niestety nie wszystkie odpowiedzi znalazlam. Z gory dziekuje za odpowiedz.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 5 tygodniowy kotek,kilka pytan
Karmę możesz powoli wprowadzać.
Koniecznie kitten i koniecznie składem rewelacyjny. Z mokrych Animonda Carny Kitten, z suchej to Royal Canin Kitten. Stopniowo, żeby nie było brzuszkowych rewolucji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
z Royal Canin jest jeszcze BABYCAT, do 4. miesiąca. ja bym je troszkę rozmiękczyła wodą - mogą byc za trudne na totalny początek.
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz kociakowi zapewnić bezpieczeństwo, a kartonowe pudło na pewno nie spełni tego zadania. Maluch przy wyskakiwaniu może sobie uszkodzić łapki, a wyskoczy z niego w końcu na pewno ![]() Radzę też zmienić żwirek (jeśli masz typowy zbrylający) na jakiś drewniany, bo dzieciaki często zjadają. Wiadomo czym to się może skończyć. No i pora go odrobaczyć.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.