Kraków-jak wybrac lekarza-gdzie rodzic? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 19:20   #1
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Kraków-jak wybrac lekarza-gdzie rodzic?

Dziewczyny, proszę o poradę w zakresie doboru szpitala i lekarza w Krakowie . Jestem dopiero w 1 miesiacu . ciąży.Tak mysle, że najlepiej wybiorę lekarza, który przyjmuje również w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Chciałabym kompentnego ginekologai dobrej opieki i szpitala

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]
Riana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 21:02   #2
grey cat
Raczkowanie

Dot.: Kraków-jak wybrac lekarza-gdzie rodzic?

moje dwie koleżanki rodziły na Ujastek, jedna w Żeromskim i wszystkie były zadowolone. Lekarza z tych szpitali niestety nie znam więc nie mogę polecić. Ja się staram o dziecko i pewnie wybiorę Żeromskiego jak będzie pora
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 09:33   #3
pendrak
Raczkowanie

Ja planuję w Żeromskim, ma bardzo dobre opinie, lekarza też mam z Żeromskiego, ale moja znajoma miała lekarza spoza szpitala i też sobie bardzo chwaliła poród tam.
pendrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 09:50   #4
Zaslona
Raczkowanie

Ja rodziłam w szpitalu MSWiA na ul. Kronikarza Galla. Dlatego tam, bo chodziłam do lekarza, który przyjmuję w mojej miejscowości a w Krakowie pracuje. Bardzo sobie chwaliłam ten szpital, opiekę. Położne bardzo miłe, pomocne. Ja polecam

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 16:40   #5
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ja jeszcze sie zastanawiam, ale chyba wybiore Ujastek. Bo mam akurat z tamtad lekarza. Mam tam daleko ale to juz 6 miesiac...wiec chyba zostane przy tym szpitalu.

U mnie z pracy dziewczyny chwala tez Kopernika, Narutowicza.

Moja kuzynka rodzila w Zeromskim i tez byla zadowolona. Rodzila tam juz dwojke dzieci i bardzo polecala.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-28 o 16:42
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 11:35   #6
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Ja rodziłam w Proszowicach,tam pracuje dr Adam Ciepielewski,u niego prowadziłam ciążę,przy nim rodziłam,polecam.Niby jest ok 25km do Poroszowic,ale nieraz trzeba przejechac tyle samo z jednego końca na drugi koniec Krakowa-a tu korki,światła itd.Warto rozważyc.

wszelkie informacje na temat lekarzy ja biorę ze strony http://www.znanylekarz.pl/20025/adam...imierza-wielka , jak wpiszesz np ginekolog Kraków to wyskoczą Ci ginekolodzy z Twojej okolicy.

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 11:11   #7
lonik
Przyczajenie

Czy któraś z Was słyszała o Dr. Jacek Bojar? Chyba nazwiska nie przekręciłam podobno przyjmuje na terenie Krakowa, i tylko tyle wiem że jest dobrym ginekologiem ale chciałabym coś więcej się dowiedzieć z góry dziękuję dziewczynki za odpowiedź
lonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-15, 17:16   #8
ke_j
Raczkowanie

Witaj!
Ja zdecydowałam się na szpital Rydygiera. Mam tam lekarza, chodziłam na DARMOWĄ! szkołę rodzenia, za darmo również jest sala do porodu rodzinnego oraz znieczulenie zewnątrzoponowe! Poza tym miłe położne! Kilka z moich koleżanek tam rodziło i są bardzo zadowolone.
Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o poradę w zakresie doboru szpitala i lekarza w Krakowie . Jestem dopiero w 1 miesiacu . ciąży.Tak mysle, że najlepiej wybiorę lekarza, który przyjmuje również w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Chciałabym kompentnego ginekologai dobrej opieki i szpitala
ke_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 12:19   #9
edith81
Przyczajenie

ja tez polecam szpital mswia na ul.kronikarza galla ja i moja siostra tam rodzilysmy i bylysmy zadowolone z opieki lekarskiej jak i pielegniarek zycze powodzonka przy wyborze
edith81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 13:18   #10
vilya
Zadomowienie

dziewczyny napiszcie może kiedy rodziłyście bo to może wszystko być zmienne. Tez jestem zainteresowana tematem
vilya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 17:23   #11
ruda3000
Raczkowanie

Czesc ja chodze do doktora Janusza Hejnara, był on ordynatorem i zastepca ordynatora, w szpitalu żeromskiego, a ponad to moja szwagierka byla prowadzone przez niego przez dwie ciąze
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 12:05   #12
skylie
Wtajemniczenie

Rodzilam w Siemiradzkim i baaardzo polecam. Oddzial przed/poporodowy swiezo wyremontowany, wiec warunki bytowe fajne. W pokoju telefon z ktorego mozna zadzwonic po polozna w razie potrzeby- zjawiaja sie do 5 min z usmiechem na twarzy (co bylo dla mnie szokiem po doswiadczeniach w Narutowiczu). W lazience nawet podklady chigieniczne, ktorych ja ze soba nie zabralam z domu, wiec bylo jak wytrwac zanim mi maz przywiozl (pekl mi pecherz plodowy i lalo sie ze mnie strasznie). Porodowka i klatka schodowa wygladaly srednio (jeszcze nie wyremontowane jak rodzilam pod koniec 2008) , ale lozka do rodzenia wygladaly na nowe. Opieka po porodzie fajna. W czasie calego pobytu (a bylismy tam ok 5-6 dni, bo dziecko mialo nasilona zoltaczke) spotkalam moze 2 niezbyt mile osoby z personelu. No i jedzenie dobre
Acha i znieczulenie do porodu bylo za darmo

Mnie podobala sie jeszcze mozliwosc zeby maz ze mna mieszkal w pokoju po porodzie (oczywiscie dodatkowo platna opcja). Dostalismy osobny pokoj z lazienka i 2 lozkami (w cene wliczone tez wyzywienie dla meza).
Byla to dla mnie bardzo wazne gdyz bylo to nasze pierwsze dziecko i pierwsze dni po porodzie byly dosc magiczne dla nas obojga.

Nie ukrywam ze chodzilam w ciazy do lekarza z tego szpitala, wiec moglo to miec wplyw na traktowanie przez personel.

Proponuje zebys poszla na dni otwarte do szpitali ktore rozwazasz. Pomoze Ci to troche przy wyborze.
skylie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości