![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Słysze głosy...
Na wstępie, chcę napisać, że to nie jest żadna prowokacja. Możecie mnie uważać za wariatke, ale na prawdę miałam z czymś takim doczynienia... Jest to dla mnie tak dziwne, że sama nie umiem w to uwierzyć, a jednak...
Dzisiaj w nocy rozmawiałam przez telefon z chłopakiem którym się spotykam. Gdy skończyłam rozmawiać, położyłam się do łóżka, próbowałam zasnąć aż tu nagle zaczełam słyszeć głos... jego głos, który krzyczał moje imię. Leżałam na brzuchu i na plecach czułam dreszcze, było mi chłodno. Chciałam się odwrócić, żeby położyć się na plecy, ale nie mogłam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i : Nie - nie śniło mi się to! Nie - nie ĆPAM! tzn czasem sobie zapale, ale na pewno przez ostanie dni nic nie paliłam... Co to do cholery było? Nie w sumie czemu to piszę... teraz jak sama o tym pomyślę, to nasuwa mi się tylko jedna myśl : WTF ?! Edytowane przez UzaK Czas edycji: 2012-10-05 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słysze głosy...
Cytat:
![]() ![]() EDIT: i nie świadczy to o niczym złym - od razu to piszę Nie zwariowałaś, mózg czasami płata takie figle. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jest, znalazłam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Omamy_hipnagogiczne Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-10-05 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O, tu jest jeszcze coś co pasuje do tego co przeżyłaś
http://www.lucidologia.pl/2010/10/pa...przysenne.html Poczytaj, może to akurat to ![]() Moim zdaniem nie masz się czym przejmować, niektórzy specjalnie wprowadzaja się w taki stan, żeby świadomie śnić. ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dokladnie to halucynacje przysenne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja może nic nie słyszę, ale często w nocy widzę...pająki. Zaraz przed oczami, albo jak łazi po kołdrze albo ścianie. Czasami zrywam się żeby włączyć szybko lampkę, bo się przestraszyłam, i wtedy uświadamiam sobie, że przecież w pokoju jest całkowicie ciemno i nic zobaczyć przecież tak wyraźnie nie mogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Autorko
Jak często Ci się zdarza słyszeć takie głosy? I od kiedy? Czy zawsze tylko i wyłącznie przed snem w "fazie półsnu "? Czy w sytuacjach gdy jesteś całkowicie przytomna również?
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko i wyłącznie przed snem mi się to zdarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dzieje się to w momencie kiedy przysypiasz to nie ma się czym martwić. To normalne, chociaż może napędzić stracha. Ważne jest uświadomienie sobie faktu na czym zjawisko polega, i pogodzenie się z nim. Tak samo jak paraliż senny trzeba to przeczekać i tyle. Poczytaj sobie na temat halucynacji, paraliżu sennego a także OOBE i LD (luźno powiązane zagadnienia, ale pozwolą Ci np. znaleźć sposoby na uświadomienia sobie, że to co się dzieje to sen - sporo daje w takich sytuacjach jak Twoja).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy te głosy Cię wybudzają? Czy usypiasz sobie głębiej?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wydaje mi się, że to ze stresu...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Zna ktoś jakieś naukowe wyjaśnienie tego zjawiska? Dlaczego akurat pająki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Taaa mój tż też to czasem ma, że cisza i on nagle słyszy w tej ciszy jak ktoś szepcze jego imię. Ale on ma bardzo rozwiniętą wyobraźnię i myślę, że czasem po prostu płata mu figle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Też kilka razy miałam paraliż senny, powiem jedno - masakra. Raz, miszkałam wtedy sama, było rano i zadzwonił budzik. Chciałam się obudzić, ale nie mogłam, ciągle zapadałam w koszmarny sen. Nikt mi nie mógł pomóc, a męczyłam się dobrych kilka minut, przynajmniej takie odniosłam wrażenie. Później przeszło to już w taką fazę, że siadałam na łóżku, próbowałam otworzyć oczy, patrzeć w okno, żeby się obudzić, ale nic nie pomagało i nie wiem w sumie co mnie w końcu obudziło. Przeżycie koszmarne.
Kiedyś oglądałam rówież program o ludziach chorych na narkolepsję i tak jak wcześniej myślałam, że to takie zabawne schorzenie, że zasypiasz w najmniej oczekiwanym momencie, tak od momentu obejrzenia tego programu uważam, że to jedna z gorszych chorób. Nie możesz normalnie spać, bo sen miesza się z jawą, masz koszmary i dlatego jesteś chronicznie niewyspana... stąd to zasypianie w ciągu dnia. OKROPNE! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Też czasami słyszałam jak koś szeptał moje imię, ale nawet na ulicy :| zwaliłam na pobliski domofon, chociaż za każdym razy, się oglądałam. A co do Autorki: może chłopak wołał cię przez telefon? Źle odłożyłaś słuchawkę czy coś?? A potem już poszło...
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Tak jak dziewczyny piszą doświadczyłaś halucynacji, a to że nie mogłaś się ruszyć świadczy o tym, że miałaś paraliż przysenny (ciało na czas snu jest paralizowane by nie zrobic sobie krzywdy i bywa tak ze sie czesciowo wybudza organizm ale nie do konca przez co paraliż cały czas działa, a Ty masz wtedy halucynacje wizualne lub/i dzwiękowe. I tak mialas szczescie bo zazwyczaj paraliz przysenny konczy sie halucynacjami w stylu spotkania z ufo/kosiarzem/mordercą/kosciotrupem/zjawą itp.)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne poczytaj sobie. Kiedyś tego też doświadczyłam, ale już wiedziałam co to jest dzięki czemu wiedziałam, że mam pomyśleć o tym, że się wybudzam do konca i tak też się stało, dzięki czemu stan ten trwał tylko pare sekund w moim wypadku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła faza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Leżałam w łóżku, nawet mi się spać nie chciało i nagle zaczeło się to wszystko dziać... ale po tym wszystkim szybko zasypiam. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Mi na szczęście nie i oby mi się to nigdy nie zdarzyło. Tak strasznie boję się pająków, nawet przed małymi, niegroźnymi uciekam z krzykiem. Tak czytając teraz wasze historie, stwierdzam, że to co mi się przydarza to nic, w porównaniu do Waszych histori. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez UzaK Czas edycji: 2012-10-05 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Mi też się to kilkakrotnie zdarzyło, uczucie koszmarne, strach wielki. Leżałam w łóżku sama, ale nagle widziałam że pod kołdrą obok ktoś jest, odwrócony do mnie plecami, widziałam zarys postaci. Przez dłuższą chwilę szok i panika, ale nie mogłam nic zrobić. Jak już byłam w stanie się ruszyć, to zaczęłam sprawdzać (nie wiem skąd tyle odwagi miałam), ale okazało się, że jestem sama.
Innym razem spałam w pokoju z dzieckiem, mąż był na nocce, aż tu nagle ok godz 4-5rano słyszę, że wraca, chociaż miał wrócić dopiero ok.8. Otwiera drzwi do pokoju, chwilę patrzy na mnie i córkę, zamyka drzwi i idzie do drugiego pokoju, wyraznie słyszę jak otwiera i zamyka te kolejne drzwi. Ja w wielkim szoku, bo uznałam, że miał jakiś wypadek i to jego duch wrócił...ale zebrałam się w sobie i poszłam sprawdzić...nikogo nie było. Jak to piszę, to przypominają mi się kolejne takie sytuacje, ale nie chcę przynudzać.
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Kiedy zdarzy Wam się coś takiego w przyszłości, musicie się starać mieć zamknięte oczy i myśleć 'to jest paraliż senny, zaraz wybudzę się do końca'. Ja właśnie w ten sposób kiedy mam paraliż senny, pozbywam się go niemal natychmiast. Teraz wiedząc co to jest, powinnyście umieć sobie z tym poradzić.
A co, ze podczas tych halucynacji zwykle pojawiają się wrogie postacie nie znam ze swojego doświadczenia, ale z naukowych źródeł. Większość (jeśli nie wyszstkie) spotkań z ufo, zjawami, duchami, itp. itd. to właśnie paraliż senny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ze mną "rozmawiają" zwykli ludzie, nigdy nie przyszedł żaden kosmita czy potwór.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jest coś takiego jak "omamy hipnagogiczne". Poczytaj sobie o tym, to normalne fizjologiczne zjawisko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja parę razy miałam dziwne akcje podczas snu, ale tylko tego popołudniu jak położyłam się zdrzemnąć. Najpierw zazwyczaj mam jakiś sen, często, że jest włamanie do mieszkania i jestem na sto procent pewna w tym śnie, że ktoś chodzi po domu i zabiera rzeczy jakieś a ja leżę i nie mogę się ruszyć...mam wrażenie, że jestem świadoma, choć to sen, ale nie wiem jakbym próbowała nie mogę podnieść powiek ani wydać żadnego dźwięku a o wstaniu już mowy nie ma. Myślałam, że to zwykły bardzo mocny sen...a tu wychodzi, że to jakieś zaburzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.