|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() inna pora przyjmowania tab. a okres?
Czesc dziewczyny... moj problem jest taki,proszę potraktujcie to powaznie i jesli mozecie mi cos poradzic to byłabym wdzięczna. otóż zwykle tabletki brałam rano,albo do południa,a w tym miesiącu brałam ok 23. Dziś przypada mi niby okres,ale jeszcze go nie ma(ostatnia byla w poniedziałek i zawsze tak mialam ze na 4 dzien dostawałam okres) czy to moze byc spowodowane inną porą przyjmowania tabletek i np. dostane ten okres wieczorem? poroszę....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: inna pora przyjmowania tab. a okres?
Cytat:
A dwa: przy tabletkach nie ma okresu, jest krwawienie z odstawienia. Moze nie wystapic wcale, albo wystapic w inny dzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
tabletki powinno sie przyjmowac o jednej porze. przeczytaj ulotke. jak bralas przed poludniem to tak powinnas brac jak nie wzielas jej np o 10 a dopiero o 23 to traktuj to jako pominiecie tabletki bo wzielas ja po 12 h. na wziecie pominietej tabletki masz 12 h. wiec sobie oblicz ile czasu minelo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ale nie zmieniłam pory brania tabletek w trakcie cyklu tylko od nowego ..prosze pomozcie mi bo zwariuję z nerwów ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jeżeli w starym cyklu brałaś koło 10 a w nowym pierwszą tabletkę wzięłaś koło 23 to teoretycznie możesz być w ciąży bo jest to spóźnienie ponad 12 godzin i to z tabletką z pierwszego tygodnia. krwawienie z odstawienia powinno pojawić się w 7dniowej przerwie, nie ważne czy to będzie 1 dnia czy ostatniego. jeżeli się nie pojawi to zrób test ciążowy. a na przyszłość - godzinę przyjmowania tabletek zmieniaj stopniowo, np. jak chcesz przejść z 10 na 23 to weź pierwszą o 14, kolejną o 20 i dopiero kolejną o 23.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli dokladnie przeczytasz ulotkę to dowiesz się wszystkiego jeszcze lepiej niż od nas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli chciałas zmienić godzinę przyjmowania pigułki to powinnaś to zrobić poprzez skrócenie przerwy 7-dniowej do 6-dniowej. Wtedy skuteczność jest zachowana. Ale jeśli z 7-dniowej zrobiła się 8-dniowa to już zaczyna się problem. Nie jest wcale regułą, że krwawienie musi być tego samego dnia.
A tak na marginesie- to ginekolog powinien cię dokładnie poinformować co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.