glodowka kto zaczyna ze mna ?????????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 18:59   #1
Malczi
Raczkowanie

glodowka kto zaczyna ze mna ??????????

Podaje swoj numer gg <10323254> mysle ze razem damy rade !!! Bedziemy sie wspierac na calego , dzielic swoje problemy bo gdy odchudzamy sie bez niczyjego wsparcia mozna powiedziec ze jestesmy z gory skreslone !!!

Gdy bd chciala zrobic krok do lodowki bede pierwsza osoba ktora ciee od tego odwiedzie, licze na to samo z twojej strony Czekam na odzew

Odchudzmy ! Odchudzamy!

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 20:25   #2
Kalakiria
Rozeznanie

Dot.: glodowka kto zaczyna ze mna ??????????

Gratuluję, wygralaś konkurs na najgłupszy wątek pierwszego półrocza 2010 roku na wizażu. Nagrodą jest pusta lodówka

Ty tak na poważnie?
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 20:45   #3
lisnov
Zakorzenienie

Parę rad, wybierz sobie:
1. Wyrzuć lodówkę w ogóle z domu, skoro z niej nie masz zamiaru korzystać to nie będzie niepotrzebnie prądu żarła
2. Jeśli już musisz zostawić ten sprzęt w domu to:
a) zamknij go na kłódkę, niech klucz mają tylko pozostali członkowie domu
b) kup dużego, groźnego psa
Nic innego mi do głowy nie przychodzi...
Stary 2010-07-09, 22:04   #4
Ewakuacja69
Rozeznanie

a nie lepiej schudnac trwale i bez efektu jojo? -_-

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 22:57   #5
kolorowatecza
Zakorzenienie

przynajmniej wątek na KZ, a nie na dietetyce

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-10, 00:30   #6
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość
Gratuluję, wygralaś konkurs na najgłupszy wątek pierwszego półrocza 2010 roku na wizażu. Nagrodą jest pusta lodówka
dobre, dobre...... obsimiałam się
Stary 2010-07-10, 08:28   #7
Malczi
Raczkowanie

To gdzie sie zglosic po odbior lodowki

A do ciemnot ktore nie wiedza ze istnieje glodowka lecznicza >http://www.glodowka.pl/ a watek umieściłam bo z wsparciem raźniej ale widzę ze już znalazły się ciocie dobre rady co się w temacie wypowiedzieć nie umieją <i gdzie tu głupota>

Odchudzmy ! Odchudzamy!

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-10, 09:24   #8
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość

A do ciemnot ktore nie wiedza ze istnieje glodowka lecznicza >http://www.glodowka.pl/ a watek umieściłam bo z wsparciem raźniej ale widzę ze już znalazły się ciocie dobre rady co się w temacie wypowiedzieć nie umieją <i gdzie tu głupota>
tak, ale głodówka lecznicza to nie jest dieta odchudzająca, a po Twoim podpisie widac, że po prostu chcesz zrzucić pare kilo. i taką głodówke powinno sie robić pod opieką lekarza.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-10, 15:23   #9
bigboob
Raczkowanie

Ja jestem chętna, zaraz wezmę lodówkę na plecy i idę na złom. Przy okazji wezmę jeszcze piekarnik, bo po co mi, skoro nie będę mieć lodówki. No a jak nie będzie piekarnika, to mikrofalówka, czajnik, toster, mikser i ekspres do kawy też wynoszę. Chce ktoś komplet srebrnych sztućców? Oddam za darmo. I wynajmę pokój, jeden się zwolnił, po kuchni...
świetny wątek nie rozumiem, dlaczego tak naskakujecie na koleżankę. Przecież wątek jest na KZ, prawda? Więc skąd zdziwienie
bigboob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 09:06   #10
nicka01
Wtajemniczenie

Czy w czasie głodówki pije się herbaty ziołowe? Czy można stosować leki, albo tabletki antykoncepcyjne?

Głodówka polega na nieprzyjmowaniu niczego doustnie. W tym czasie przewód pokarmowy się zamyka i dostarczanie energii do organizmu odbywa się nie poprzez przewód pokarmowy, ale przez odżywianie endogenne. Połknięcie czegokolwiek: tabletki, soku, herbatki ziołowej itp, gdy przewód nie działa mogłoby spowodować nieprzyjemne skutki.
Tak więc albo głodówka albo przyjmowanie pokarmu.
Jeśli nie ma możliwości nie przyjmowania niczego oprócz wody to można zastosować dietę eliminacyjną na sokach, herbatach ziołowych czy na surówkach. Dobrze dobrana dieta oczyszcza organizm, rewitalizuje i ma korzystne efekty jak głodówka.

aaaaa i to najważniejsze :
Moja 16 letnia córka znalazła Waszą stronę i wpadła na pomysł żeby zastosować głodówkę.Przy wzroście 164 waży 62 kg. Czy w jej wieku taka głodówka nie jest szkodliwa dla zdrowia?

Nie polecamy głodówek dla osób poniżej 25 roku życia.

Więc moja droga odpuść sobie Bo nie wierzę że masz więcej niż 25 lat

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 22:00   #11
manuela
Przyczajenie

zgadza się - nie robi się głodówek dla odchudzania!
kwestia innych intencji niż przy głodówkach leczniczych - powodujesz się czymś innym czyli chcesz osiągnąc inny efekt i konsekwencje mogą być bardzo niekorzystne dla Ciebie. naprawdę zastanowiłabym się czego chcę i co robię żeby to osiągnąć MĄDRZE, czyli bez robienia sobie kuku.
gdybys powaznie zainteresowała się tym tematem to byś na bank dotarła do informacji powyższych.
ech.. zgłodniałam
manuela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 18:44   #12
iloneczka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość

Ja tam nie chcę z tej stronki korzystać, bo jeszcze się dorobie wyglądu na twarzy jak kobietka na pierwszej stronie Nie wierze, by tam były zasady głodówki leczniczej przedstawione. I cokolwiek, co z medycyną ma wspólnego, chyba, że jakoweś szemrane znachory tam obsiadly

Głoduj, Autorko, głoduj. Teraz z własnych chęci. Potem będziesz z przymusu glodować, bo się tak załatwisz, że będziesz chciała jeść a nie będziesz mogła.
Owszem, są głodowki lecznicze, ale jak sama nazwa wskazuje - lecznicza, muszą byc pod kontrolą lekarza prowadzone. Po dokładnym wywiadzie, badaniach, i krótkotrwałe. I tylko w ścisle określonych przypadkach. I nie jest to prosta sprawa, jeżeli już lekarz zaleci.
Nie można jej przerwac , ot tak sobie, bo wtedy więcej straty niż pożytku - np kiedy zaczyna boleć głowa i oczy, o tym będzie ponizej. Ja raz jeden robiłam. 3 dni to trwało, nie w celach odchudzania, bo i nie schudlam wcale, nie ma się co ekscytować efektami .Natomiast strasznie bolały mnie oczy - to oznacza, ze uwalniają sie toksyny z organizmu, to jest normalne, chodziłam po ścianach, na język wywaliło mi różne świństwa, trzeba litrami pic wodę mineralną, najlepiej niegazowaną.
Powrot do normalnego odżywiania - trudny, zaczynamy od płynów, lekkostrawnych rzeczy, wszystko dietetyk zaleca, np lekkie rosoły z warzyw, herbata czerwona Pu-Ehr, soki z marchwi jabłek, te domowej roboty oczywiście, sucharki itd. Napewno nie schabowy z kapustą czy frytki. Przewod pokarmowy jest bardzo wydelikacony.
Nie polecam jako odchudzania, nie wolno glodówki traktować jako diety odchudzającej !!!!!!!!!! bo potem szybciutko jo-jo i inne, o wiele gorsze komplikacje nas dopadną. Podczas głodówki są mroczki przed oczami i trzeba zaplanowac wolne z zajęć, bo się po prostu robi słabo. Najlepiej przelezeć, przespać. Ja się starałam tak zrobić. Wtedy nie czuje się głodu a i organizm sie regeneruje. Nie wyobrażąm sobie, aby normalnie funkcjonować w pracy czy prowadzic samochód.
Np ktoś moze miec sklonności cukrzycowe i nie wiedziec o tym, czy inne choroby, dlatego dokładny wywiad u lekarza, rozmowa z dietetyczką, badania, np mocz ogólny, morfologia są potrzebne.

Na tym podforum odnoszę wrażenie, że niektórzy tak się lekkomyślnie zachowują, jakby mieli 9 razy żyć jak kot .
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-07-17 o 20:43
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 19:15   #13
beaata
Rozeznanie

Jest tu jeszcze ktoś? Ja jestem chętna bo sama właśnie się odchudzam. I wiele razy stosowałam głodówkę! Zazwyczaj byla to max 5 dni i nigdy po tym nie przytyłam nawet o pół kilograma więcej niż miałam PRZED głodówką . Tak więc to jest prawda że pojawia sie efekt jojo ale przynajmniej w
Moim przypadku było to z mojej winy ponieważ powinnam jakoś wyjść a ja od razu jadłam normalne posiłki ale mimo to nie dorobiłam się dodatkowych kg. Nie chce tutaj nikogo namawiać ani negować waszych poglądów etc. Po prostu wyrażam swoją opinię na temat głodówki. Choć Wiem że zaraz posypią się na mnie gromy ...
beaata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:54   #14
iloneczka1
Wtajemniczenie

Tu rozmawiamy o dietach, problemach żywieniowych w miłej atmosferze i z mojej strony przynajmniej żadne gromy nie posypią się. Każdy z nas wyraża swe zdanie, do którego ma prawo i ma prawo do życia wg swych zasad - inni tylko mogą doradzać, odradzać, gdy rażące błędy ktoś popełnia, dla jego dobra. Nic poza tym. Dzielą nas odległości, monitor, wszystko.
A nawiasem mówiąc napisałaś ważną rzecz, że do normalnego jedzenia wracamy powoli, o tym dziewczyny zapominają głodzac sie tygodniami a potem hulaj dusza pączek za pączkiem, jojo murowane. Jest fajne forum vegańskie, nie wiem, czy moge dać linka, ale ono jest naprawdę fachowe, nie nawiedzone New Age. I tam radzą 3-5 dni głodówka, lekarz i powoli wracamy do żywych, soczki, lekkie posiłki, żadnej głębokiej wody na początek
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 17:52   #15
waszkagoo
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość

Ty tak na poważnie?
haha dobre ja zamawiam klucz do mojej
waszkagoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości