| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-05-27, 15:56 | #1 | 
| Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy! Zarejestrowany: 2008-05 
				 | Ubezpieczenie - jak wybrać?

Mam straszny problem z wyborem ubezpieczenia mojego samochodu... a właściwie nie wiem kompletnie od czego zacząć... czyli jednym słowem - jak to zrobić?

| 
|     |   | 
|  2010-05-27, 17:39 | #2 | 
| ... choć nie Westwood Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Polska B 
				 | 

Dot.: Ubezpieczenie - jak wybrać?

Wybierz kilka polecanych firm, przedzwoń do nich/ przejdź się albo po prostu wejdz na strone internetową i przelicz jaka składka Ci wychodzi. Potem wybierasz, które Ci odpowiada i idziesz, i ubezpieczasz auto   Ot, żadna filozofia...  Od siebie dodam, że na przykład kalkulator AXA jest tutaj: https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx , jego wielkim plusem jest to, że sama sobie obliczasz, bo w większości firm wysyłasz dane, a oni się do Ciebie odzywają. W Axa podobno ceny są dość korzystne, ale cóż, jako, że nie korzystałam z ich usług, trudno powiedzieć. Ale obliczyć zawsze można   
				__________________  Dopóki nie skorzystałem z Internetu,  nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem | 
|     |   | 
|  2010-05-28, 08:45 | #3 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-05-28, 12:16 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: z nikąd. (: 
				 | 

był wątek o ubezpieczeniach, i to nawet dla kobiet :P poszukaj jakiejs firmy w której maj kilkanaście firm ubezpieczeniowych i tam powinni Ci obliczyć składki, a wybór będzie nalezał do Ciebie. 
				__________________ Patryk - mojego świata korona! ;* | 
|     |   | 
|  2010-05-29, 18:00 | #5 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ja szukałam ubezpieczenia dla siebie( 3miesięce po zdaniu prawka, bez żadnych zniżek i możliwosci dopisania kogoś jako współwłaściciela, żeby płacić mniej itp) i różnica w różnych firmach między najtańszym a najdroższym ubezpieczeniem była ponad 600zł  Ale to też dlatego, że w wielu firmach doliczają nadwyżki dla osób poniżej 25r. życia. Ja w rezultacie zdecydowałam się na AXĘ   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2010-06-03, 22:14 | #6 | 
| Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy! Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Ja korzystam z kalkulatora ubezpieczen. Wpisujesz tam swoje dane i system pokazuje Ci ile zaplacisz za ubezpieczenie u roznych towarzystw. Sprawdz np. ubezpieczenie.pl. No i pamietaj o podstawowych zasadch - OC mozesz wybrac jak najtansze, natomiast AC, czyli autocasco, lepiej wybrac pod katem tego w jakich sytuacjach Cie chroni. Wiec nie sugeruj sie tylko cena.

| 
|     |   | 
|  2010-06-03, 22:24 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

witam   nie taki diabeł straszny.. ja wybrałam się do centrum ubezpieczeń komunikacyjnych w moim mieście, podałam wszystkie dane, a Pani na miejscu podała mi kwoty jakie musiałabym zapłacić w większości ubezpieczalni.. jako, że jestem młodym kierowcą, bez żadnych zniżek, za to z samymi zwyżkami to kwoty szokowały.. jednak udało mi się znaleźć najtańszą opcję w Allianz..  zerwałyśmy umowę z poprzednim ubezpieczycielem, wypełniliśmy nowe dokumenty, podpisaliśmy umowę, zapłacilam i już   
				__________________ Ja To Ja.... jestem księżniczką..  ...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć Edytowane przez lemonka Czas edycji: 2010-06-03 o 22:27 | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-06-04, 15:11 | #8 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
 po Twojej wypowiedzi weszłam na to ubezpieczenie.pl i musze powiedziec, że chyba skorzystam z ich oferty, bo jest bardzo konkurencyjna...napisze jak już kupię, czy wszystko będzie ok!   | |
|     |   | 
|  2010-06-20, 12:47 | #9 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: dolnośląskie 
				 | 

Cytat: 
 sama przejrzałam stronę, ma wiele ciekawych, przydatnych informacji np. jak zmienić ubezpieczenie kalkulator przydatna sprawa, by nie naciąć się i nie przepłacić Edytowane przez pomarancza89 Czas edycji: 2010-06-20 o 12:48 | |
|     |   | 
|  2010-06-20, 22:42 | #10 | 
				 | 

ja wybrałam PZU jako ubezpieczyciela który zawsze wypłaca i nie robi przekrętów. Dodatkowo można u nich kupować produkty przez internet i dostosować sobie ubezpieczenie do swoich potrzeb no i jak coś się stanie to jest formularz w necie http://www.pzu.pl/?nodeid=zgloszenie | 
|     |   | 
|  2010-06-21, 15:44 | #11 | 
| Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy! Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

dzieki dziewczyny za pomoc i Wasze wypowiedzi    no to się zdecydowałam. Weszłam na ubezpieczenie.pl tak jak mi poradziłyście. I faktycznie. Jakoś przebrnęłam  przez te wszystkie dane i wypluło mi cene w kilku ubezpieczalniach. Kupiłam u nich i jestem bardzo zadowolona.. Dzieki za pomoc! | 
|     |   | 
|  2010-06-24, 10:28 | #12 | |
				 | 

Cytat: 
  ciężko było się zorientować w czymś czy wypełnianie przebiegło spokojnie?   | |
|     |   | 
|  2010-06-25, 11:00 | #13 | 
				 | 

jak przebiegło? Znajomy mi powiedział, że najlepiej od razu przygotowac dowód zakupu, dowód rejestracyjny, druk ze starego ubezpieczenia. Ogólnie proszą tam o dane, których zapamietac nie sposób. Majac to wszystko pod ręką wypełnienie nie jest takie skomplikowane na ubezpieczenie.pl. W sumie zajęło mi jakies 15-20 min. Nie ma sie czego bac    | 
|     |   | 
|  2010-06-25, 11:53 | #14 | |
				 | 

Cytat: 
  dobrze, że jest miejsce, w którym wszystko jest "pod ręką" jak przyjdzie moja kolej będę miała wszystko przygotowane dzięki za info   | |
|     |   | 
|  2010-06-25, 20:36 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Polska dobra firma z renomą powinna załatwić sprawę, poradź się znajomych jest na pewno taka firma której ufają i nie zniknie ona za 5 lat z rynku.

| 
|     |   | 
|  2010-06-27, 13:25 | #16 | 
				 | 

A jak długo to wszystko trwało? no i czy pieniążki trafiły szybko na konto bo to chyba dość ważne   | 
|     |   | 
|  2010-06-30, 00:05 | #17 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-06-30, 22:28 | #18 | 
				 | 

Z tego co wystudiowałam i się dowiedzialam to w PZU można zgłosić szkodę za pośrednictewm internetu!!! Logujemy się przesylamy skany dokumentów i zdjęcia za pośrednictewm odpowiedniego formularza i po sprawie   | 
|     |   | 
|  2010-08-28, 14:37 | #19 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
 wystarczy skorzystać z Twoich wskazówek znaleźć odpowiednią stronę, najlepiej sprawdzoną jak ta co podałaś i do dzieła   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Auto Marianna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.