|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zniszczone włosy zmiana koloru
Witam szukałem
w internecie i nie znalazłem nigdzie takiego problemu . Mam 18 lat. Wczesniej za czasow gimnazjum uzywalem duzo zelu. Bylem brunetem (ciemny braz wlosy) Kiedy mialem 16-17 lat wlosy zaczely mi sie robic suche i zniszczone. Jednak najgorsze jest to iz tam gdzie uzywalem najwiecej żelu - od czola do czubka głowy i boki głowy- włosy zmieniły kolor (wypalily sie ) i sa teraz rude. Czy da sie z tym cos zrobic aby wrocic do dawnego koloru włosów oprócz farbowania? Błagam o pomoc . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Zniszczone włosy zmiana koloru
Cytat:
Wydaje mi się że jednym z ratunków dla Ciebie będzie albo przefarbowanie albo pogodzenie się z losem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jesteś chłopakiem..więc może dobrze byłoby się ściąć na krótko? Włosy które odrosną będa jak nowe
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Problem tkwi w tym iż już sie scinałem pare razy maszynką na pare milimetrow i odrastały znowu te wypalone włosy. Tylko na tyle głowy mam brązowe.
Chyba ze jeszcze żyletka na całkiem łyso spróbowac :< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moze płukanka z kawy?Przyciemnia wzmacna wlosy.
Na aromatyczną płukankę kawową do włosów przygotuj z dwóch łyżeczek zmielonych ziaren kawy zalanych połową szklanki wrzątku. Po zaparzeniu przelej kawę przez papierowy filtr i dodaj do wywaru litr ciepłej wody. Po umyciu włosów przepłucz je gotową mieszanką. Ożywi ci ona włosy oraz je przyciemni. Zawarta w kawie kofeina pobudzi ich wzrost i zapobiegnie nadmiernemu wypadaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To nie jest możliwe aby włosy odrastały popalone, mogą byc co najwyżej słabsze, i wątpię aby to było od żelu do włosów - niektórzy tak mają że kolor włosów nie jest identyczny na całej głowie.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzis sprobuje ta plukanke z kawy.
A jest mozliwe iz po 17 latach zycia zmienil mi sie kolor wlosow? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tylko jesli chcesz przyciemnic kolor tą kawą muzisz stosowac te płukanka regularnie po kazdym myciu głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jest możliwość aby kolor włosów sie zmieniał.. Człowiek na całej głowie nie ma jednlitego koloru..
a co do zelu mógł wysuszyć poniewaz niestety po dlugim używaniu wlosy sie przyzwyczajają a jednocześnie sa oblepione nim... to nie jest możliwe aby włosy odrastały zniszczone..jak możesz wstaw jakieś fotki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.