|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zmuszanie do seksu
aaaaa
Edytowane przez ejaros Czas edycji: 2012-05-09 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmuszanie do seksu
ja się zawsze bałam etapu seksu w związku i tym oto sposobem nigdy oficjalnie w zwiazku nie byłam.
bezsens. nie myśl o tym, po prostu za każdym razem gdy on podejmie temat seksu powiedz spokojnie i jasno że jeszcze nie czujesz sie gotowa i boisz się. proste. nie zmusi Cię jeśli będziesz stanowcza i wyślesz mu czytelny sygnał "NIE". nie ulegaj i nie doprowadzaj do sytuacji by go bardzo poniosło. nie daj się wpędzić w poczucie winy lub litość.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu nie martwilabym sie tym co sie moze ewentualnie stac,po co gdybac,ciesz sie ze podniecasz swojego faceta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko - przede wszystkim istotnie nic na siłę. Ale też nie bój się i nie nakręcaj, bo sama sobie wytworzysz psychiczną blokadę (jeszcze mocniejszą niż już masz, bo w końcu już masz obawy). Długo jesteście razem? I jak oceniasz wasze wzajemne uczucia? Bo jeśli czujesz opór, to to po prostu najwyraźniej (jeszcze) nie jest to. Nie przejmuj się i absolutnie nie sądź, że coś musisz, bo druga strona 'NAPRAWDĘ NIE MOŻE WYTRZYMAĆ'. No i pamiętaj, że czasem po prostu tak jest, że ludzie nie pasują do siebie temperamentem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ale skoro on ma duże potrzeby seksualne to w jakim sensie "obydwoje zdecydowaliście się na seks po ślubie" ? Nie zmuszaj go do czegoś, co go unieszczęśliwia i zerwij z nim bo prędzej czy później złamiesz swoje zasady a on nie będzie wiedział czemu jesteś zła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
si si, właśnie tak uważam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się, czy wy w ogóle planujecie ślub? na pierwszy rzut oka nasuwa mi się jedno - ten facet nie wytrzyma w związku bez seksu.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogóle to co - weźmiecie ślub, żeby seks uprawiać? Z opisu wynika, że niezbyt temu facetowi ufasz, już nie mówiąc o wielkiej miłości. Bez sensu to wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS pieszczotki sratatata sa wiec dziewica nie ludz sie ze jestes.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
![]() Ja raczej nie kupiłabym "kota w worku". Ty jesteś w tej kwestii konserwatywna. Wg mnie nie jesteś pewna uczucia i akceptacji swojego chłopaka i jak do tej pory nie spotkałaś mężczyzny, którego mogłabyś obdarzyć zaufaniem. Stąd wynikają też Twoje obawy. A jeśli macie taki sam system wartości więc powinien go podtrzymywać, a nie czynić takich podtekstów. Musi się na coś zdecydować, bo po pewnym czasie sytuacja będzie na tyle irytująca, że wszystko się rozpadnie. Każdy związek będzie wyglądał podobnie jeśli jasno nie określisz swojego przekonania i nie znajdziesz mężczyzny, który będzie tak samo zasadniczy. Ciężkie zadanie przed Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
no właśnie... a zaufanie w tym wszystkim to gdzie?
Krótka piłka- nie jestem gotowa na seks i już- on albo to akceptuje albo bye, bye. nikogo nie można zmusić do czegokolwiek, a już na pewno nie do seksu. Musisz jasno postawić granicę i być stanowcza- nie, to nie i już. nie ma zmiłuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
z jakich względów zdecydowałaś się na seks dopiero po ślubie?
bo z jednej strony pieszczoty, miziu miziu, ale sam seks to już nie i pewnie myślisz, że jesteś dziewicą, a na to nie składa się tylko kawałek błony. macie jakąś datę ślubu, planujecie konkretniej przyszłość? bo z Twojego posta jakoś nie bije miłością po grób. myślę, tak jak dziewczyny - że on w głębi duszy liczy na to, że się złamiesz. i w sumie to wcale mu się nie dziwe, seks jest ważny w związku. a jeśli się okaże, że po ślubie jest w łóżku całkowita klapa to co wtedy? rozumiem, że nie jesteś gotowa na seks. powiedz mu to i tyle, powinien to zaakceptować. ale nie twórz sobie problemów typu że on albo jakiś inny facet zmusi cię do seksu. tym sposobem się tylko bez potrzeby zamartwiasz i z góry zniechęcasz. pogadaj z nim, ot co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
czekanie do ślubu na pewno sprawy nie ułatwia, bo skoro podejrzewasz go o nadmierny temperament w łóżku, nie uprawiając z nim seksu nie sprawdzisz, jak jest rzeczywiście.
to tak, jak z alkoholem, dopóki nie zaczniesz pić nie wiesz, czy wciągnie Cię w dużym stopniu, czy wcale. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.