|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
APS dziennie czy UW wieczorowo?
Dziewczyny, znów chcę prosić Was o radę. Najchętniej poczytam wypowiedzi osób bezpośrednio związanych z psycho - czy to na UW, czy też na APS -ie. Myślicie, że warto kierować się renomą UW, ponoć prawdziwym hasłem, że na tym uniwersytecie jest najlepsza psychologia w Polsce, czy też wybrać APS, gdzie (podobno) kształci się praktyków?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: APS dziennie czy UW wieczorowo?
Tylko i wyłącznie UW, nawet wieczorowo.
![]() Plan zajęć identyczny jak na studiach dziennych, po roku możesz spróbować jeszcze raz wystartować w rekrutacji (np po poprawieniu matury) i przenieść się na dzienne. APS dopiero raczkuje z psychologią, o ile wiem, to będzie dopiero drugi czy trzeci nabór na te studia... To dobra uczelnia, ale jeżeli chodzi o pedagogikę, szczególnie specjalną. Na psychologię bym się tam nie decydowała. Chyba że chcesz być psychologiem szkolnym/dziecięcym, wtedy APS może być (piszę to na podstawie własnych doświadczeń jako studentki psychologii UW i rozmów z koleżanką na psychologii na APSie) jeśli masz jakieś konkretne pytania apropos studiów, pytaj.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie UW wieczorowe
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Naprawdę tak kiepsko z psycho na APS-ie?
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja studiowalam lata na APS-ie i nikomu nie polecam tej uczelni wyciagaja kasę od studentów, mamią obietnicami, a kończy się tak że nigdzie na praktyki nie chcą przyjmować, bo uczenia nie dopełniła jakiś przedmiotów wymaganych na praktykach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Oczywiście UW wieczorowo, nie idź na APS bo będziesz żałować do końca życia
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Oj chyba przesadzacie..po pierwsze, UW nie ma najlepszej psychologii w Polsce ! Bzdura..po drugie, APS nie ma takiej złej psychologii, mimo, że jest młoda. Akademia ta coraz bardziej zwiększa standardy uczenia do "uniwersyteckich". Studiuję psychologię na APS dziennie i jestem zadowolona..mam znajomych na psychologii na UW i też są zadowoleni z systemu nauczania, chociaż atmosfera wyścigu szczurów bywa podobno bardzo męcząca. Każdy może powiedzieć coś złego na uczelnię, na której studiuje, bądź na uczelnię konkurującą. Radzę podejmować decyzje kierując się własnymi pragnieniami i rozumkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.