|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Półmetek- jak się zmienic by zaimponować chłopakowi...
Witam.
Chcialam was prosci o pomoc w nastepujacej sprawie. Za trzy miesiące mam półmetek. Zaprosilam na niego kolege w którym się podkochuje od dawna. Jedynym problemem jestem ja. Mam 17 lat, 80 kg wagi i 163 wzostu. Do czasu półmetka chcialabym się zmienic jednak nie wiem jak. Napewno chcialabym schudnąć ok. 20 kg. Dodam ze juz od roku walcze ze zbednymi kilogramami, walka jest owocna jednak bardzo powolna. Chcialabym tez kupic sobie ładną sukienkę, uczesac sie jakos fajnie i zrobic makijaż. Jednak nie wiem co do mnie pasuje ( mam długie rude włosy i piwne oczy, bardzo jasną karnację). Pomóżcie... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek- jak się zmienic by zaimponować chłopakowi...
3 miesiące to akurat termin żeby zacząć Dukana...
Nie namawiam do diety, bo opinie na jej temat są różne, lecz jedno nie podlega wątpliwości 0 dieta jest skuteczne. A co do imponowania to nie odchudzaj się dla niego, a dla siebie, bo masz nadwagę. pozdrawiam
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek- jak się zmienic by zaimponować chłopakowi...
Niestety schudnięcie 20 kg w 3 miesiące będzie ciężkie i na pewno osłabi Twój organizm, ale bez większych wyrzeczeń i bez szkody dla siebie dasz radę schudnąć 10-14 kg (a kolega i tak na pewno zauważy pozytywną zmianę
)Nie musisz stosować żadnej specjalnej diety, wystarczy że poczytasz o zdrowym odżywianiu i się do tego zastosujesz. Na mnie najlepiej działa dieta 1400-1500 kcal, 5 posiłków dziennie z przerwami ok 3 godzin. Węglowodany na śniadanie, białko na kolację. Ten system sprawdza się super bo nie głodujesz i nie musisz się wyrzekać wszystkich swoich ulubionych dań, co pomaga wytrwać w diecie. Do tego na pewno jakiś sport, jeśli masz możliwość do zapisz się na siłownie, basen lub aerobik, a jak nie to ćwicz w domu (polecam skakankę i ćwiczenie 8 minut, znajdziesz na youtube). Do tego zrezygnuj z windy i najlepiej z autobusu. Jak zabraknie Ci motywacji to oglądaj w necie zdjęcia zgrabnych dziewczyn w ładnych sukienkach i wyobraź sobie że niedługo też tak możesz wyglądać ![]() Życzę powodzenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

)