|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Utrwalanie wlosow po prostowaniu
Witam!
Potrzebuje szybko waszej pomocy. Ostatnio zacząłem prostować sobie włosy i po prostowaniu wszystko wygląda super, ale jak trochę pochodzę to sie fryzura rozwala... Czego powinienem użyć aby utrwalić fryzurę? Szukałem czegoś na googlach, ale znalazłem tylko aby uzyć ""kosmetyków utrwalających" i chciałbym jakieś konkrety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Utrwalanie wlosow po prostowaniu
może jakaś pianka czy lakier? ja osobiście prostuję tylko końcówki jak się w nocy powywijają to je utrwalam lakierem i jest ok, ale nie wiem jak z całymi włosami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Znalazłem właśnie u siebie w domu pianke utrwalającą wellaflex, tylko, że jest na niej napisane że jest do loków i fal... Da radę nią utrwalić proste włosy czy musze kupić jakąś inną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
myślę, że do loków to jest bardziej zeby sie nie puszyły, proponowałabym jednak do prostych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kup sobie lakier do włosów np. Taft albo Isana(w rossmannie). Po prostowaniu psikniesz sobie czuprynę z każdej strony i będzie spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem po prostowaniu używam lakieru i bardzo dobrze się sprawuje w tej roli szczególnie jeśli na zewnątrz jest wilgoć. Jednak nie polecam używania lakieru co prostowanie bo ci się wysuszą włosy od zawartego w składzie alkoholu. Od czasu do czasu- będzie wszystko ok
![]() Albo poszukaj czegoś przed prostowaniem co nie tylko ochroni twoje włosy podczas prostowania ale również utrwali efekt prostych włosów. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.