POMYSL NA SLUB???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-02-07, 13:19   #1
nata84
Przyczajenie

POMYSL NA SLUB????

witam!
mam pytanie, czy znacie jakieś fajne miejsce na ślub (ok 35 osób) w okolicy opola?? mój brat w czerwcu bierze ślub, a nie lubi zabaw typu" tańczymy w kółeczko", wiec razem z mama chcemy przygotować cos fajnego, bez "zabaw kółeczkowych" nie za wielka kasę.
jeżeli znacie fajne miejsca to piszcie!!
dzięki i pozdrawiam!!!
nata84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-07, 13:53   #2
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Re: POMYSL NA SLUB????

Nata Mieszkam w woj.opolskim W sierpniu ubieglego roku moja kuzynka brała ślub ,wesele (na ok 50 osób)organizowali nad jeziorem Turawskim,chyba w ośrodku "Wodnik".To czy będą "zabawy kółeczkowe" zależy od zespołu,DJ-a. Możecie to z góry ustalić Blisko mojego miejsca zamieszkania (Olesno -kojarzysz??? ) jest ośrodek Anpol , tam z pewnościa mozna urządzić małe wesele,bo sala jest własnie malutka,a przy tym bardzo przytulna. Cały ośrodek jest połozony nad wodą w lesie (odgordzony teren,oświetlony ,rózne zakamraki,mosty,mosteczki ,samolot na środku) Nie wiem tylko czy to nie za daleko dla Was. Pozdrawiam

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-07, 14:48   #3
nata84
Przyczajenie

hej dziekuje ci bardzo za pomoc, na pewno sie tam rozjerze
pozdrawiam goraco!!!
papa
Stary 2005-02-07, 15:15   #4
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cześć!

Prawie trzy lata temu miałam wesele w Mosznej (to w bok od trasy Opole-Racibórz). Niedaleko restauracji jest zamek.

To bardzo urocze miejsce, doskonale nadaje się na plener do zdjęć. Można tez popstrykać w zamku, ale tu niestey za opłatą.

Restauracja jest przystępna cenowo i nie ma problemu z noclegami bo zaraz obok jest hotel, w którym mogą przespać się goście. W razie pytań, pisz-postaram się pomóc.

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-08, 01:13   #5
Taverney
Zakorzenienie

Re: A w Poznaniu? Ale nie za drogo??

Wesela sami sobie finansujemy. Ślub planujemy dopiero w grudniu przyszłego roku, ale pieniądze odkładamy już od dawna, jak to studenci
A więc gdzie w Poznaniu można urządzić kameralne wesele bez disco polo i w rozsądnej cenie??
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-08, 09:33   #6
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Zupełenie zapomniałma o Mosznej Naprawdę "bajkowa" sceneria...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-08, 09:51   #7
nata84
Przyczajenie

no rzeczywiscie slicznie ;D na epwno wezmiemy to pod uwage!!
Stary 2005-02-08, 12:56   #8
Tajusia
Raczkowanie

Witaj!

Może tym razem ja Ci coś podpowiem
My swoje wesele urządzamy w Hotelu Naramowice (przy ul. Naramowickiej, niedaleko Piątkowa)- uważam że tam jest naprawdę ładnie, elegancko i przyjemnie a przy tym po przystępnej cenie, tzn.120 zł/os ale już ze wszystkim: obiad, lody po obiedzie, kolacja-garmażerka, tzw.śniadanko, tort piętrowy, ciasta, szampan - tylko wódeczkę trzeba dostarczyć ale to może i lepiej bo się nie przepłaca i do tego pokój dla młodych gratis.
W sumie w poszukiwaniu lokalu przemierzyliśmy Poznań wszerz i wzdłuż i powiem Ci że za dużego wyboru to nie ma, a ceny kształtują się w tej samej granicy - zupełnie jakby ktoś wyznaczył granicę naszego miasta i wszędzie ustalili sobie takie same ceny, począwszy od takich średnich restauracji, które wybrałabym tylko ze względu na cenę, np.Malatńska czy Cechowa(przy urzędzie rzemieślniczym) a na Merkurym skończywszy (tam zaproponowali nam całkiem niezłą wersję cenową (ok.130zł) wbrew przekonaniom że tak drogo ale obiad był porcjowany a my takiego nie uznajemy ).
No i zdecydowaliśmy się na te Naramowice (teraz po remoncie jest naprawdę ślicznie) bo tam jest tak przytulnie i rodzinnie i wiem że tam dbają o każdy szczegół i jedzenie jest dobre,a poza tym będą się zajmować tylko naszym weselem, a to, moim zdaniem, też jest ważne bo jak w między czasie jest dużo innych gości to ta uwaga się rozprasza.

Zastanawialiśmy się jeszcze nad restauracją "Biała Dama" w Kórniku- tak elegancko i "zamkowo"(hi hi) a i ceny kuszące bo ok.90zł/os- jak widać poza Poznaniem ,nawet jest opcja zwiedzania zamku z gośćmi i zdjęcia ale ostatecznie odpadła bo u nas dużo gości jest z Poznania to trzeba by transport załatwić, i w sumie na to samo wychodzi.
Moi znajomi mieli wesele w restauracji "U Mocnego" i tam też całkiem nieźle jest, tak stylowo i ładnie, tylko tam wesela do 50 osób, jest tam ogród - także w razie czego można się przewietrzyć.
Aha a ostatnio wpadła mi jeszcze jedna fajna opcja - tam będziemy mieć bal absolutoryjny w pensjonacie Wrzos na Starołęce - bardzo tam ładnie, nawet troszkę żałuję że dopiero niedawno się o nim dowiedziałam bo może tam byśmy nasze weselisko zrobili.

Ufff... ale się rozpisałam ale może coś Ci się przyda, jak sobie wrzucisz w Google te nazwy to z łatwością znajdziesz ich stronki poza Mocnym ale to na ul. Złotowskiej można skoczyć- wieczorem jest tam bardzo urokliwie

Pozdrawiam
Stary 2005-02-08, 16:48   #9
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

stokrotka_to_ja napisał(a):
> Zupełenie zapomniałma o Mosznej Naprawdę "bajkowa" sceneria...
ło jeju! cudownie! Uwielbiam rododendrony i azalie! A ten pałac... to jest na ziemi? W Polsce?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-08, 17:11   #10
Taverney
Zakorzenienie

Dzięki Tajusiu
Bardzo nam pomogłaś Weswle planujemy na ok.40 osób, bardzo kameralnie i już wiem, od czego zacząć.
aga & paweł
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-09, 10:25   #11
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

stokrotka_to_ja napisał(a):
> Zupełenie zapomniałma o Mosznej Naprawdę "bajkowa" sceneria...
> ło jeju! cudownie! Uwielbiam rododendrony i azalie! A ten pałac... to jest na ziemi? W Polsce?

Tak, to miejsce jest na ziemi.
Tutaj masz link, pod którym się dowiesz o nim więcej.
http://www.moszna-zamek.pl/
Osobiście polecam wybrać się tam w maju-czerwcu, gdy kwitną azalie i rododendrony. Latem jest też organizowane "Święto kwitnących azalii" i można sobie na tarasie posłuchać muzyki poważnej. Miejsce naprawdę przecudowne, ma swój mikroklimat, można się wyciszyć, odstresować...
A obok znajduje się stadnina koni (btw konie z tej stadniny wygrywały wyścigi na Służewcu i były sprzedawane na aukcjach za baardzo duże pieniądze)
www.moszna.pl

Moim zdaniem to jedno z tych miejsc, które warto zobaczyć. Przez wiele lat mieszkałam w pobliskiej miejscowości i pokazywałam Moszną większości moich gośi. Wszystkim się podobało

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości