|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sposób na zbyt duży pierścionek :)
Hej dziewczyny!
![]() Kupiłam sobie dziś sliczny pierścionek i jak to zwykle bywa - w sklepie, z zabezpieczeniem, był idealny. W domu spadał ![]() ![]() ![]() Sposób jest łatwy i nie wymaga żadnego widocznego obwiązywania pierścionka itp. ![]() Potrzebne nam będą kombinerki do cięcia oraz kiepski pierścionek-obrączka ![]() Ja użyłam obrączki i pierścionek jest teraz delikatnie za mały ![]() Tak wygląda moja 'tandetna' obrączka ![]() ![]() Najpierw sprawdzamy o ile obrączka jest za duża ![]() I ucinamy kombinerkami nadmiar. Jako że w moim pierścionku na linii jest dziura musiałam uciąć więcej. Wybaczcie taśme, jakoś musiałam podtrzymać telefon ![]() ![]() Wygląda to tak ![]() ![]() Teraz wpychamy obrączke/blaszke do naszego pierścionka ![]() ![]() TADAM! ![]() ![]() Takim sposobem mój pierścionek stał się za mały na prawą ręke ![]() Obrączkę widać jedynie od dołu ![]() Tak wygląda na dłoni ![]() ![]() Mam nadzieję że mój sposób wam się przyda ![]() Pozdrawiam! Michalina ![]() EDIT: coś jest problem z wyświetlaniem obrazków ![]()
Nie sposób uciec, gdy w dupie sztuciec. ![]() ![]() Edytowane przez michaalinaa Czas edycji: 2012-07-11 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposób na zbyt duży pierścionek :)
Fajnie takie rzeczy zamieszczać w tym wątku, gdzie wizażanki dzielą się swoimi patentami na przeróbki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551565&page=31
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.