|
|
#1 |
|
Optymistka
|
Rany na stopach ;/
Szukałam takiego tematu, ale nic podobnego nie znalazlam. Bylo tylko o odciskach, pecherzach itp.
A wiec przyszły ciepłe dni. Nie chce parzyc nóg w adidasach wiec kupiłam kilka par nowych butów, głownie balerinki, japonki i sandałki. Niestety mam dwa problemy. Po pierwsze, mam strasznie wąskie stopy ;/ bardzo trudno dopasowac mi buty. Mam kilka par dopasowanych, lec zniestety w pozostałych chodzić nie moge, bo strasznie mi "klapią" mimo iż na dlugość są dobre rozmiarowo. Tylko te moja waskie stopy ;/ Czy da sie temu jakos zaradzic? Po drugie to.. Nie wiem, czy mam zbyt delikatna skore czy jeszcze co innego, ale po ubraniu praktycznie kazdych nowych butów i przejsciu jakiegos odcinka robia sie straszne rany ![]() Od balerinek z tyłu na piętach, wczoraj kolezanka az zamarła jak zobaczyła moje rany.. ;/A od japonek robia mi sie rany miedzy duzym a tym drugim palcem. Okropne to wszstko jest, nadchodzi lato, a tu takie problemy ze stopami ;( Prosze o pomoc ! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rany na stopach ;/
ja też bardzo chętnie dowiem się jakie są sposoby na wrażliwą skórę na stopach. Nowe buty to koszmar, buty które zakładam raz na jakiś czas - koszmar, a czasem obetrą mnie nawet wygodne buty. Ostatnio przy otarciu zrobiło mi się kilka bąbli, wyglądało to jakby mi piętę komary obsiadły i ugryzły każdy w inne miejsce
![]() japonek nie mogę nosić. Nie jestem w stanie się przyzwyczaić przez te otarcia i ranki. A co do normalnych butów, zawsze na pierwszy raz mam przemyślaną krótką trasę żeby buty mi nie zmasakrowały nóg i stopy oklejone plastrami w newralgicznych miejscach. Także podłączam się do pytania. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
jakbym moja mame slyszala
![]() ja potrafia nawet kapcie poobcierac nie znam niestety sposobu na odwrazliwienie stop, ale dalam mojej mamusi smar do siodel, ktorym grubo mazia wszystkie nowe skorzane buty jakie kupuje i jest lepiej - on bardzo zmiekcza skore, wiec sie latwiej dopasowuje smar mozna kupic w kazdym sklepie jezdzieckim, nie trzeba tych wybujanych, wystarczy taki za 20zl |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mam tak samo
![]() kazda zmiana butow to droga przez meke
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja też tak mam ....koszmar. Sosuje różne kremy , maści i peelingi na stopy ale nic nie pomaga |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też obcierają każde nowe buty. zawsze, kiedy wychodzę w nowych do torby pakuję jakieś wygodne na wszelki wypadek.. staram się też chodzić w nowych butach po domu.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie blizny na stopach po własie takich butach letnich ze wstyd je pokazac
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałaś jakiś maści na blizny ? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- biorę klapeczki na zmianę...Podziwiam laski które wyskakują w lato w pantoflach na gołą stopę i nie maja z tym problemów |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
mam ten sam problem
po balerinkach całe pięty zjechane, więc biegam teraz w klapkach (oczywiśnie nie japonki, bo tych moje nogi zdecydowanie nie tolerują...),a te klapki znów mi podeszwę stopy trą... jedyna rada to obkleić się plastrami, ale jak w balerinkach nie są jako tako bardzo widoczne, to w klapkach nie za dobrze wygląda cała noga w plastrach
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety też mam problem ze stopami...wszystkie buty mnie obcierają...koszmar jakiś...
jak mnie baleriny obcierają to kupuje w sklepach obuwniczych takie plasty grubsze, które sie nakleja z tyłu buta, żeby mnie obcierały miejsc tuż nad piętą...czasem to pomaga ale oczywiście nie zawsze... z resztą miejsc narażonych na obtracia nie wiem jak walczyć...
|
|
|
|
|
#13 |
|
... choć nie Westwood
|
Też mam ten problem. A, że mam bardzo wrażliwe stopy i broń Boże nie mogę mieć na nich ranek to jest trudno
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Ostatnio tak sobie myślałam by tylni kawałek stopy ochraniać taką wkładką żelową - tylko nie wkładać jej pod piętę tylko tak pionowo - ale to chyba wersja dla za dużych butów
|
|
|
|
|
#15 |
|
Optymistka
|
No to widze ze nie tylko ja jedna mam taki problem
![]() Wczoraj kupilam sobie nowe sandalki dzisiaj poszlam w nich do szkoly i znowu nowe rany
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
stosowałam Cepan ale nie pomógł, chyba to za duze blizny...bo jedna rana sie zagoiła to znów nowe buty i znów nowa rana w tym miejscu..maść chyba nie pomoże
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny łączę się z wami w bólu. Mam to samo;/ prawie każde buty mnie obcierają...ostatnio czytałam o żelowych plastrach Compeed http://www.apteka777.pl/compeed-zelo...t-p-12508.html i chyba sobie je kupię, może akurat będą dobre
Potrafią mnie czasem obetrzeć buty, które miałam już założone 10 razy i nic, a za 11 obetrą do krwi;/Teraz jak jest ciepło śmigam w klapeczkach i goję moje biedne stópki ![]() Edit: Jeszcze znalazłam takie coś: http://www.apteka.gda.pl/compeed-szt...zom-p-687.html |
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam z tym problem... a w upały to nawet najwygodniejsze buty mnie obcierają
tak sobie myślę, że może od tych wszystkich kremów/balsamów do stóp moje stopy są takie wrażliwe..
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też pomarudzę
. Mam bardzo wąskie stopy (zwłaszcza pięty) i długie szczuplutkie palce do tego niezbyt wysokie podbicie. Kupowanie butów to koszmar. Nie mogę zrozumieć dlaczego nie produkuje się butów w chociaż trzech szerokościach (zdarzają się serie trochę szersze - np. ryłko relax, węższych nigdzie nie spotkałam). Na szczęście moje stopy dobrze tolerują japonki (chociaż nawet pasujące japonki trudno upolować).Większość ran na stopach powstaje z powodu źle dopasowanego obuwia. Polecam wszelki pudry, talki i zasypki. Mnie ratuje też scholl heel repair - zaleczył głęboką na 5mm dziurę/pęknięcie w pięcie w 4 dni! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie każdy nowy but obciera
![]() chodzę teraz w japonkach i o dziwo nie mam obdartej skóry pomiędzy palcami. kupiłam sobie buty i nie nadają się do chodzenia na dłuższą mete ![]() Gosiaczku,ja używałam cepanu ale na bliznę małą. zapach to on ma nie z tej ziemi
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
dlatego ja latem chodze tylko w japonkach... jedynie one mnie nie obcierają.. no i adidasy
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam... każde nowe buty mnie obcierają, nawet czasami adidasy...
Ostatnio znów mnie obtarły buty do krwi, a muszę je jutro założyć. Stopy w plastrach to codzienność :P Są takie maści na obtarcia w aptece, przyspieszają gojenie.
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
a co gdy nawet japonki obcierają? pamietam, jak rok temu się męczyłam.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
to jest problem
![]() wtedy palca można przekładać .... ja tak robiłam kiedyś jak byłam zdesperowana. ja teraz trafiłam o dziwo na japonki które nie obcierają. nie mają paska z gumy tylko z materiału. te gumy pomiędzy palcami to najgorsze co może być (bynajmniej dla mojej stópki)
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
widzialam japonki, które wokól tego skórzanego paska mają takie plastikowe, przezroczyste zabezpiecznie..więc może warto kupować takie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba zależy jak delikatna skóra jest na nogach. może akurat mi nie podpasowało to przeźroczyste zabezpieczenie
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do grona posiadaczek wrażliwych stóp. Ja z kolei mam ten problem, że mam szeroką stopę z wysokim podbiciu - mogę zapomnieć o delikatnych sandałkach na paseczkach, obcasy też niewskazane. Każde buty (nowe, stare) muszą obowiązkowo "ukrzywdzić" moją stopę w którymś miejscu - a to szew obetrze palec, to piętę do krwi, dla odmiany są odciski albo szramy na podbiciu... Ja po prostu już się przyzwyczaiłam, że chodzenie w butach jest utrapieniem i okupione jakimś bólem
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Jak bym czytała o sobie. Wszystkie nowe buty muszą mnie obetrzec, wszystkie! I to zazwczywaj w kilku miejscach. Nie tylko na pięcie ale także na palcach tych małych, tych największych i tych środkowych :P koszmar normalnie. Jakiś miesiac temu kupiłam sobie balerinki, tak mnie obtarły ze do tej pory mi sie nie wygoiło. A tylko jak je wkłądam to te rany zaczynają mnie bolec od nowa i takie błędne koło.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Od balerinek z tyłu na piętach, wczoraj kolezanka az zamarła jak zobaczyła moje rany.. ;/