| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-12-17, 18:24 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | wszywaie kolnierza

Mam ogromna prosbe: czy ktos moglby mi poradzic ak sie wszywa kolnierz do plaszczy i zakietow? Chodzi mi o kolnierz wszywa ny na stojce... Dzieki z gory za wskazowki! | 
|     |   | 
|  2006-12-17, 21:53 | #2 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: wszywaie kolnierza

Może pomoże Ci taki opis.  Jest to fragment z gazety "szycie krok po kroku" - opis szycia żakietu. | 
|     |   | 
|  2006-12-18, 00:29 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Jezeli interesuja Cie skany podobne do tego ktory wkleila Malelka z tym ze z burdy to moge wkleic.

| 
|     |   | 
|  2006-12-18, 14:57 | #4 | 
				 | 

Dzieki wielkie Malelka, wlasnie o to mi chodzilo...Iza bede wdzieczna jezeli mozesz cos dorzucic   Prawde mowiac zaczelam szyc zakiet z burdy po francusku, i choc generalnie radze sobie z tym jezykiem, to tym razem zaplatalam sie zupelnie z tym kolnierzem. Cos chyba zrobilam zle (zle zrozumialam?) bo nie wychodzi nie moge dojsc do tego co jest nie tak. Jestem poczatkujaca w szyciu i juz zaczelam myslec ze skoczylam na zbyt szeroka wode decydujac sie na ten kroj (z pazdziernikowego, dodatkowego wydania Burdy z ilustracjami) ale moze z Wasza pomoca jakos z tego wybrne ;-) Dzieki!!! | 
|     |   | 
|  2006-12-18, 16:57 | #5 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Biba wklejam dwa skany,jezeli wkleilabys ten wykroj z ktorym masz problem moze dokladniej wiedzialabym o co chodzi.Posiadam duzo burd-polskie wydania,napewno wykroje sie powtarzaja lub sa niemal identyczne.Wiec tak troche"w ciemno"zamieszczam to co znalazlam.Niestety pazdziernikowej nie mam.

| 
|     |   | 
|  2006-12-21, 12:57 | #6 | 
				 | 

oto "moj" kolnierz...

| 
|     |   | 
|  2006-12-21, 13:00 | #7 | 
				 | 

to chyba cos takiego, jak w drugim skanie Izy. Bede probowac cos z tym zrobic przez weekend... Dzieki!   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.