Ból żolądka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 20:48   #1
jadzik91
Przyczajenie

Arrow

Ból żolądka

Proszę pomóżcie !!

Od poniedziłaku boli mnie strasznie żołądek, potem we wtorek pojawiła się biegunka tylko . Caly czas żołądek mnie boli byłam pewna że mam grype żolądkową albo jej początki. Dzisiaj doszło do tego wszystkiego potworny ból wątroby (tak mi się wydaje, że to wątroba), MEGA zgaga i niestrawność. Schudłam strasznie duzo a moja cera przybrała kolor lekkawo żółty. Może mi ktoś poradzic proszę :pro si:

ps. nie wiem czy to sie przyda ale w tamtym tygodniu brałam ketonal. Moga występowac po ketonalu takie bóle
jadzik91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 20:59   #2
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Ból żolądka

Myślę że objawy jakie opisujesz mogą być spowodowane zażywaniem ketonalu. Jak długo i ile go brałas? Ketonal jest niesterydowym lekiem przeciwzapalnymi przy jego stosowaniu należy jednocześnie przyjmować osłonę. Tak jak do antybiotyku. Zacznij jak najszybciej brać taka osłonę np Trilac albo inna -nic teraz innego nie przyszło mi do głowy. Pij jogurty. Jak nie przejdzie idź do lekarza

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2010-11-18 o 21:01
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 21:01   #3
BlueRoses
Rozeznanie

nie rozumiem troche dla czego takie pytania sa zadawane na forach boli Cie prawie caly tydzien brzuch i masz coraz gorzej pojdz jutro do lekarza bo moze byc tak ze bedziesz dalej lekcewarzyc i wyladujesz w szpitalu
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 21:07   #4
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jadzik91 Pokaż wiadomość
Proszę pomóżcie !!

Od poniedziłaku boli mnie strasznie żołądek, potem we wtorek pojawiła się biegunka tylko . Caly czas żołądek mnie boli byłam pewna że mam grype żolądkową albo jej początki. Dzisiaj doszło do tego wszystkiego potworny ból wątroby (tak mi się wydaje, że to wątroba), MEGA zgaga i niestrawność. Schudłam strasznie duzo a moja cera przybrała kolor lekkawo żółty. Może mi ktoś poradzic proszę :pro si:

ps. nie wiem czy to sie przyda ale w tamtym tygodniu brałam ketonal. Moga występowac po ketonalu takie bóle
Ile masz lat???
Dzwoń po pogotowie albo niech Cię tam ktoś zawiezie.
Bez wątpienia to objawy żółtaczki,może masz zapalenie wątroby,kamienie.....
Ketonal to lek przeciwbólowy więc nie sądzę aby od tego dlatego zapytałam o wiek
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 21:18   #5
bluebluesky
Zakorzenienie

Dlaczego jeszcze nie bylas u lekarza? Zalamuje mnie taki podejscie do wlasnego zdrowia
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 21:25   #6
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ratatuj Pokaż wiadomość
Ile masz lat???
Dzwoń po pogotowie albo niech Cię tam ktoś zawiezie.
Bez wątpienia to objawy żółtaczki,może masz zapalenie wątroby,kamienie.....
Ketonal to lek przeciwbólowy więc nie sądzę aby od tego dlatego zapytałam o wiek
o tym samym pomyslalam... wiec wyjelas mi to z ust
jednak z tych 3-ech, jezeli chodzi o objaw tego, ze skora stala sie lekko zoltawa... kamienie bym wykluczyla...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Dlaczego jeszcze nie bylas u lekarza? Zalamuje mnie taki podejscie do wlasnego zdrowia
tez nie rozumie dlaczego niektore kobiety zamiast isc odrazu do lekarza/pogotowie to siedza w domu pozniej pytaja na wizazu... nie jestesmy lekarzami a nawet jesli to nie sadze by mozna postawic pewna diagnoze nie widzac tego... jedynie po opisie moga byc wyciagane wnioski... kobieta siedzi w domu czyta wizaz, czeka na odpowiedzi az wreszcie moze wybierze sie do lekarza.. niestety czasem jest juz za pozno... wczesniej mozna bylo zaradzic teraz np. juz nie... a pozniej powstaje kolejny temat: "jestem chora na X... pomozcie"
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 21:33   #7
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość
jednak z tych 3-ech, jezeli chodzi o objaw tego, ze skora stala sie lekko zoltawa... kamienie bym wykluczyla...
a ja nie
kamienie to złogi w przewodzie żółciowym i one mogą wywołać żółtaczkę mechaniczną ale medykiem nie jestem
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 21:41   #8
ever-dream
Wtajemniczenie

Ketonal łatwo przedawkować dlatego nigdy go nie stosuję jeśli naprawdę nie muszę.
Jedź do szpitala jak najszybciej możesz mieć uszkodzoną wątrobę, żółtaczkę.
Stary 2010-11-18, 21:58   #9
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ratatuj Pokaż wiadomość
a ja nie
kamienie to złogi w przewodzie żółciowym i one mogą wywołać żółtaczkę mechaniczną ale medykiem nie jestem
to w takim razie zwracam honor i przyznaje sie bez bicia- nie wiedzialam

Edytowane przez Asiaa90
Czas edycji: 2010-11-18 o 22:00
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 22:28   #10
wesna
Wtajemniczenie

Ja tylko nadmienię, że po jednej tabletce ketanolu (tej mniejszej dawce) okropnie bolał mnie żołądek i miałam bardzo twarde jelita (nie wiem jak to dokładnie określić). Wątroba też mnie pobolewała, ale nie zażyłam więcej tabletek i bóle ustąpiły po dwóch dniach.

W związku z tym, nie wykluczałabym tak do końca wpływu ketanolu na te dolegliwości.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 06:12   #11
_vixen_
Zakorzenienie

Nawet lekarze stronią od udzielania porad przez Internet, więc czego oczekujesz od laików?

Po co się męczysz, idź do dobrego lekarza.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 07:37   #12
anoska
Zakorzenienie

wszystkie tu medycynę studiują i umieją stawiać diagnozy przez internet?

idź do lekarza -.-
Stary 2010-11-19, 07:50   #13
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
wszystkie tu medycynę studiują i umieją stawiać diagnozy przez internet?

idź do lekarza -.-
własnie,otóż to!zarz sie pojawia raki, zoltaczka juz byla.. najlepiej isc do lekarza.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości