|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z dekoltami :/
Witajcie. Mam dosyć duży biust i zauważyłam, że jeżeli chce kupic jakas bluzke lub sukienke, to albo 50% jest na wierzchu, albo ramiączka są megadługie, przez co nie ma miejsca na biust. A nie są to bluzki superwydekoltowane - na wieszakach wygladaja na normalne, a własnie jak przymierzam, to pół stanika mi wyłazi :/ Nie wiem, czy to jakaś moda na megadekolty, czy ja jestem jakaś niewymiarowa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem z dekoltami :/
Nie chcę cię martwić ale pewnie jesteś niewymiarowa... i nie ma w tym nic złego, po prostu ubrania szyją na jedno kopyto nie uwzględniając zupełnie kobiecych kształtów. :-/ Może warto zainwestować w krawcową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
:tak:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Przy obfitym biuście wskazane są wybrane dekolty. Myślę, że to nie jest kwestia niewymiarowości, tylko raczej tego, że nie każdy fason jest dla Ciebie odpowiedni. Dodatkowo przy obfitym biuście podstawą jest dobrze dobrana bielizna. Mało kobiet zdaje sobie sprawę z tego co potrafi zdziałać prawidłowo dobrany biustonosz.
Jeżeli chodzi o fasony to cóż, można spotkać w sklepach mniej jak i bardziej wydekoltowane bluzki, sukienki itp. Za długie ramiączka to częsty przypadek, bo ciężko jest je dopasować tak by odpowiadały długością każdej kobiecie. Przy głębokich dekoltach warto zakładać pod spód podkoszulkę, top itp., jeżeli nie czujesz się komfortowo. Jak już wspomniałam wcześniej odpowiednia bielizna to podstawa, unosi biust przez co materiał nie opada i zatrzymuje się na biuście. Wszystko zależy od tego co lubisz nosić. Dla mnie biust jest esencją kobiecości i atutem zatem korzystaj z faktu, że natura była dla Ciebie łaskawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
miałam parę razy ten problem (a biust mam średni i wydaje mi się ze generalnie jestem wymiarowa
![]() więc jeśli są to bluzki na prostych ramiaczkach, bez aplikacji, falbanek itd, które utrudniałyby skrócenie to polecam po prostu przerabiać takie bluzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukaj po prostu ubrań raczej na działach damskich (h&m, reserved, carry Zara) a unikaj raczej Bershki, Stradivariusa i innych typowo młodzieżowych.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.