|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pantene które seria lepsza ?
Witam, mam pytanie która seria pantene pro vi (szampon, odżywka, maska) jest lepsza Gęste i mocne czy Intensywna regeneracja ?
Mam cieńke, słabe, i rzadkie włosy, są dość długie ale lekko zniszczone zwłaszcza końcówki , ostatnio zaczeły mi się puszyć i elektryzować, chcę kupić sobie jedną z serii i nie wiem na którą się zdecydować, i która by była najlepsza dla moich włosów. Co polecacie, a stosowała któraś z was jedną z serii ? Edytowane przez only me Czas edycji: 2012-01-31 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pantene które seria lepsza ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tak jak weegirl nie polecam Pantene. Lepiej rozejrzyj się nieco po forum, poczytaj jakie kosmetyki polecają użytkowniczki. Myślę, że to o wiele lepiej pomoże Twoim włosom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Co wybrać ? kosmetyki z jednej serii
Witam, otóż mam pewien problem ponieważ chce kupić serie kosmetyków (tj. szampon,odżywka,maska) do włosów, tylko nie wiem z jakiej firmy
i ciężko jest mi się zdecydować moja włosy są, cienkie i słabe, są dość długie ale nie są gęste,w dodatku szybko się niszczą i mam rozdwojone końcówki Prosze polećcie mi jakąś serie kosmetyków z danej firmy, byle sprawdzoną, różne opinie czytam i sama nie wiem co wybrać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Seria kosmetyków do włosów, tylko z jakiej firmy ?
Witam, otóż mam pewien problem ponieważ chce kupić serie kosmetyków (tj. szampon,odżywka,maska) do włosów, tylko nie wiem z jakiej firmy
i ciężko jest mi się zdecydować moja włosy są, cienkie i słabe, są dość długie ale nie są gęste,w dodatku szybko się niszczą i mam rozdwojone końcówki Prosze polećcie mi jakąś serie kosmetyków z danej firmy, byle sprawdzoną, różne opinie czytam i sama nie wiem co wybrać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seria kosmetyków do włosów, tylko z jakiej firmy ?
Ja poleciłabym serię Stapiz Volume do włosów cienkich i delikatnych do nabycia w sklepach fryzjerskich lub internecie
![]() ![]() -szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oo.html&next=1 -maska: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sk.html&next=1 Odżywek nie ma, tylko balsamy, ale z serii regenerującej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lm.html&next=1 Ja z tych kosmetyków jestem bardzo zadowolona, ale zniszczone końcówki trzeba podciąć, bo nic ich nie sklei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubie Pantene. Nie zauwazylam, zeby mi pogorszyly stan wlosow. A napuszone, to ja lubie je miec niz takie oklapniete.
Jezeli jednak mialabym polecac cos extra, to polecam profesjonalna serie L'Oreal - Absolute Repair - szampon i maska. Naprawde recze za nie. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2012-02-01 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;31982051]Ja tam lubie Pantene. Nie zauwazylam, zeby mi pogorszyly stan wlosow. [/QUOTE]
A kto mówił o pogorszeniu stanu włosów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mają rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: Seria kosmetyków do włosów, tylko z jakiej firmy ?
Również bardzo polecam maskę Stapiz Volume i najlepiej potrzymać ją co najmniej 5-10 minut. A jeszcze lepiej pod czepkiem/ręcznikiem lub w saunie albo ciepłej kąpieli
![]() ![]() Dziewczyny na Wizażu chwalą sobie maseczki Biovax, np takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,37662,biovax-intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-wlosow-ciemnych.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,38600,biovax-latte-intensywnie-regenerujaca-maseczka-odbudowa-oslabionych-wlosow-proteiny-mleczne.html&next=1 Ja polecam jeszcze Scandic LaStrada, ale raczej jako odżywkę niż maskę i mlecznego Kallosa, który jednak cudów nie zdziała na dłuższą metę, ale bardzo go lubiłam jako odżywkę. Świetne efekty daje zazwyczaj olejowanie włosów, więcej informacji znajdzieszj na forum. A tak poza tym wszystkim, jest na forum wiele wątków na temat pielęgnacji włosów i KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja mam intensywną regenerację i muszę przyznać, że to najlepszy szampon i odżywka jakie miałam do suchych i zniszczonych włosów. Po ich użyciu włosy są miękkie a co do puszenia to raczej średnio na nie działa. Też mam z tym problem i włosy trochę mniej się puszą ale jednak się puszą. Warto wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Mam szampon z tej linii oraz kupiłam odżywkę również tej firmy. Ogólnie zredukowało mi ilość wypadania włosów, niby są błyszczące i puszyste, ale efekt utrzymuje się raptem jeden dzień. Odżywka zaś sprawia, że moje włosy jedynie pięknie pachną przez dwa dni.
Maseczka Biovaxu sprawia się lepiej od tych kosmetyków oraz serum. A! Pantene dobrze pielęgnują, bo nie miałam nawrotu łupieżu mimo iż odstawiłam Head and Shoulders, także niby dobry, ale szału nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja kiedyś byłam zachwycona Pantene, ale tylko przez pierwsze mycia, po zużyciu szamponu i odżywki 400ml miałam suche siano
![]() ![]() Dlatego jak chce się dobrze odżywić włosy, to szukać w składach jak najwięcej składników owocowo-roślinnych [czyli coś z 'extract', 'oil', 'juice', 'fruit', 'hyrdolized silk', 'milk protein', 'hydrolized kreatin' , 'panthenol' itp. ] wysoko w składzie, ale nie za 'parfum' [to oznacza, że są to śladowe ilości i za wiele nie pomogą]. Unikać kosmetyków z 'alcohol denat' w składzie, bo wysuszy. Jak już od siebie wyżej polecałam Stapiz, wspomniany przez dziewczyny Scandic, Kallos. Drogeryjne odżywki nie mogą się pochwalić super składami, ale całkiem dwie fajne z wysoko zamieszczonymi w składzie ekstraktami to odżywki Timotei i Nivea ![]() Edytowane przez 8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mod-Śnieżynka
|
[1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;32030570]Drogeryjne odżywki nie mogą się pochwalić super składami, ale całkiem dwie fajne z wysoko zamieszczonymi w składzie ekstraktami to odżywki Timotei i Nivea
![]() Eee, jak to nie mogą. Świetne składowo są: garnier awokado, alterry. Tanie i dostępne w drogerii. Na temat Timotei i Nivea mam niestety odmienne zdanie ![]() Również od Pantene oczekiwałabym raczej doraźnych niż długofalowych działań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
z Garnier avocado się zgodzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.