|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Która woda zawiera najwięcej cennych składników?
Cześć dziewczyny, mam nadzieje, że nie ma podobnego wątku
Otóż zaczynam zdrowy tryb życia i zamierzam pić butelke niegazowanej wody dziennie. Myślę, że niejedna osoba zainteresowała się tematem i wie, która woda ma najwięcej cennych składników( z tego co kiedyś się dowiadywałam wcale nie rozreklamowana Żywiec)
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Która woda zawiera najwięcej cennych składników?
zajrzyj na zdrowawoda.info. tam jest fajny artykuł specjalisty od wody - Pana Profesora Wiąckowskiego. Wiekszość wód w butelach jak sie okazuje jest marna niestety
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
słyszałam że cisowianka jest niezła, ale w sumie nigdy nie porównywałam wód. Niestety ile osób tyle może być opinii, arctic też polecają z kolei sportowcy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam Muszynę, nie jestem specjalistką ale oglądałam kilka programów m.in. na tvn style i ta chyba mieści się w kryteriach 'dobrej wody'
Przede wszystkim powinna byc to woda mineralna a nie źródlana i powinna miec powyżej 1000 mg/l ogólnej zawartości składników rozpuszczonych.
1000 kcal ![]() Jest : 60 kg Cel : 54 kg ![]() Wzrost : 165 cm Edytowane przez piffy Czas edycji: 2011-01-10 o 19:04 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam Muszyniankę
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje !
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny moge sie mylic ale kiedys chyba byl inny adres pod zdrowawoda i byla caaaaaaala strona majaca uswiadomic spoleczenstwu ze picie wody jest dobre. chyba ze to inna strona. ale ogolnie bardzo czesto pisza, ze wysokozmineralizowana owszem fajna i ma duzo wszystkiego, ale jak sie pije duzo wody to lepiej sredniozmineralizowana bo bezpieczniej. a niskozmineralizowane z kolei przy duzych ilosciach moze wyplukac skladniki z organizmu (ale to wszystko przy duzych ilosciach, szklanka kranowki przegotowanej nie zaszkodzi:P ) ja osobiscie pije cisowianke niegazowana, jest sredniozmineralizowana, kiedys pilam naleczowianke, ale naleczowianka drozsza :P a co do oslawionego zywca to to nie jest woda mineralna tylko zrodlana bodajze z tego co czytalam to zakawlifikowana byla do przyrzadzania herbaty jak ktos ma zla wode w kranie :P
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bruised but never broken Edytowane przez jennifer777 Czas edycji: 2011-01-13 o 16:55 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
hahaha rozwalilas mnie
no tak bo niby woda to woda nie...? a pozniej patrzysz a na "wodzie" smakowej zywiec nie dosc ze masa kalorii to jeszcze KONSERWANTY noł koment.... i wlasnie o tej stronie, ktora wyslalas mowilam w moim poprzednim poscie! zwroccie uwage, ze przy sredniozmineralizowanych jest, ze mozna pic w dowolnych ilosciach, tu sa opisy wszystkch rodzajow wody:http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/8863...telkowane.html |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Muszyna
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do opinii, że Muszynianka jest najzdrowsza. Tak mi powiedziała moja Pani dietetyk, i tak też prawią wizażanki
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie cos o Wysowiance? Bo ją uwielbiam za lekko słodki smak.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
ale ktora? bo maja wsokozmineralizowane, zrodlane i smakowe. na smakowe trzeba uwazac bo maja czzesto konserwanty (w wodze - |
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam krople bez kitu bo pomimo marnego smaku jest jedyną wodą na naszyn rynku nie zawierającą fluoru.
Polecam lekturą na temat jego rzekomego dobrodziejstwa i wpływu na nasze zdrowie http://otworz-oczy.org/index.php/cala-prawda-o-fluorze/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Przede wszystkim powinna byc to woda mineralna a nie źródlana i powinna miec powyżej 1000 mg/l ogólnej zawartości składników rozpuszczonych.

ja polecam Muszyniankę

no tak bo niby woda to woda nie...? a pozniej patrzysz a na "wodzie" smakowej zywiec nie dosc ze masa kalorii to jeszcze KONSERWANTY
noł koment.... i wlasnie o tej stronie, ktora wyslalas mowilam w moim poprzednim poscie! zwroccie uwage, ze przy sredniozmineralizowanych jest, ze mozna pic w dowolnych ilosciach, tu sa opisy wszystkch rodzajow wody: