![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem w związku..
Od 4 lat jestem w związku i czasami mam juz dosc,teraz sama juz nie wiem czy Go kocham czy to tylko przyzwyczajenie.jeszcze jakis czas temu oddalabym za niego zycie. Chodzi mi o to ze to tylko ja sie staram/staralam o "Nasz" zwiazek,dla niego praktycznie zerwalam kontakty ze znajomymi zostala mi jedna kolezanka,ktora poprostu tak bardzo sie starala zeby miedzy nami kontakt sie nie urwal,w tej chwili jestem jej za to bardzo bardzo wdzieczna,on caly czas utrzymywal kontakty ze znajomymi bo oni wszyscy wg Niego byli zawsze w porzadku,ale wiele rzeczy zaczelam zauwazac dopiero pozniej..Dla niego zrezygnowalam ze studiow,bo podobno nie byly dla mnie,po 2,5 roku bycia razem oklamal mnie i zdradzil co mu oczywiscie po jakims dluzszym czasie wybaczylam ale nie zapomnialam,komplementow nie slysze wogole,Kocham bardzo bardzo rzadko,a jesli zapytam czy mnie kocha,mowi ze przynudzam,nawet juz praktycznie nie uprawiamy sexu,a jesli sie zdarzy to 1 czasami2 razy w miesiacu..Hobby-tylko jego,obietnice-tysiace niespelnionych,nawet nie zauwazyl kiedy zmienilam fryzure. ,zawsze sie balam ze nikogo juz nie znajde,ale chyba to sie zmienilo,bop coaz czesniej zastanawiam sie nad odejsciem..
byl ktos moze w podobnej sytuacji,jak myslicie co powinnam zrobic,ja Wy postabilybyscie/libyscie w takim wypadku?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem w związku..
jak opadną trochę emocje przeczytaj to, co napisałaś.Widzisz sens tego związku? bo ja nie.
Nie można dla drugiej połówki rezygnowac ze znajomych, studiów!<padam> Poza tym, on CIę zdradził! Nie bój się zmian, powoli wpędzi Cię to jeszcze w niskie poczucie swojej wartości. I lepiej zrob coś z tym, czyt. najlepiej się rozstac. Bo w końcu zostaniesz sama jak palec i nawet ta przyjaciółka się odwroci od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem,że to nie łatwe.ale tutaj z jego strony się ewidentnie wszystko wypalilo.poza tym zdradzil=nie jest ciebie wart! i taka rada na przyszlosc:facet traci szacunek do kobiety kiedy ona przestaje zyc wlasnym zyciem. ty zylas nim - zero kolezanek,studiow. bedzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Daj sobie spokój zanim zmarnuje Ci życie. Wiem,że to jest trudne,ale nie zasługujesz na bycie z kimś kto tak Cię traktuje.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
nie widzę sensu w tym związku. decyzja należy do Ciebie - ale po co się męczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie potrzebuję faceta, który zdradza, nie prawi komplementów, każde zrezygnować ze studiów, każe zerwać mi znajomości z innymi... Sama widzisz, że nic Ci nie przyszło z takiego "poświęcania się dla misia". Efekt jest taki, że nie masz studiów ani znajomych, a misio i tak szukał kogoś na boku i wcale nie jest szczęśliwy z Tobą. Nie męcz się już w tym związku. Zakończ go. Znajdziesz kogoś lepszego. Tylko w następnym związku nie popełnij tych samych błędów- nie zmieniaj się dla faceta. Bo widać, że takie "poświęcanie się" nie ma sensu.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tego rzekomego związku to już dawno nie ma. Pozostaje tylko dopełnić formalności - odejść, i zająć się sobą (bo z Twojego posta/zachowania bije niskie poczucie własnej wartości).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Opisałaś niezłą masakrę, nawet nie próbując udawać przed sobą, że jest inaczej. Wg mnie dobrze wiesz, co powinnaś zrobić, jesteś umęczona i zawiedziona, dodatkowo popełniłaś wielki błąd poświęcając swoją osobę na rzecz czyjegoś widzimisię. Masz już dość, wiesz, że jedyne wyjście, to zakończyć to, tylko po prostu nie masz odwagi. Ciężko się zebrać po takim czasie do zerwania. Tylko z czasem będzie coraz ciężej i ciężej a Ty coraz bardziej nieszczęśliwa i sfrustrowana życiem. Chyba nie chcesz zostać smutną, szarą, wiecznie skrzywioną kobietą ze zmarnowanym życiem osobistym (u Ciebie to nawet i zawodowym jak widać), bo jakoś tak nie mogłaś się zdecydować na rozstanie. Myślę, że odżyłabyś po jakimś czasie od rozstania, ale tu potrzeba zdecydowania.
A właściwie co Cię przy nim trzyma OBECNIE? Nie mówię o przeszłości, o tym jaki kiedyś był, tylko dlaczego z nim jesteś teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
masakra a nie zwiazek..! rzuc go, jak najszybciej !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zerwij z nim, zanim spieprzy Ci w życiu jeszcze bardziej. zrezygnowałaś ze studiów i przyjaciół. teraz czas zrezygnować z niego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie tak wyglada staranie o związek, że Ty rzucasz studia i zrywasz kontakty ze znajomymi,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznę od tego, że masz nieco skrzywioną psychikę. To co opisałaś jako swoje staranie się o związek jest chore i patologiczne, i jeśli to on tego wymagał to już wtedy powinnaś od niego uciec. Starać się o związek to okazywać swoją troskę i zainteresowanie tej drugiej osobie, obdarzać ja miłością, martwić się o nią, znajdować dla niej czas, mieć z nią kontakt, być szczerym, nie pogrywać sobie i nie kłamać. A nie takie chore rzeczy... A co do faceta: związek to totalny koszmar, facet Cię już nie kocha, Ty jego też nie, nawet seksu już nie ma. To tylko 4 lata (w perspektywie całego życia to mało) i powinno się na 4 skończyć bo ani szczęśliwa nie jesteś, ani nie będziesz z tym człowiekiem.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Frajer :/
Kopnij go w tyłek, co to za facet? zaden! niczego nie warty, zobacz jacy faceci potrafia byc romantyczni i fajni, a nie "przynudzasz", wrrrrrrrrrr rozszarpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() 100% racji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jesli z nim zerwiesz to musisz sie tego trzymac.Ciezko jest zerwac z kims a potem o nim nie myslec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Co zrobic? Zerwac z Nim te znajomosc. Z tej maki chleba nie bedzie.
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Po 3-4 zdaniach Twojego postu nie chciało mi sie czytac dalej, bo już wiedziałam że w życiu nie byłabym z kimś takim. Przeczytaj sobie bez emocji cały swój post i pomyśl , czy naprawdę chcesz tkwic w czymś takim?? Ja tego związkiem bym nie nazwała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Piszac "staralam sie o zwiazek" mialam na mysli dbanie,spotkania i cala reszte,ktorej juz mi sie nie chce wypisywac,po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi wiem juz co mam zrobic.Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,chyba wlasnie potzrebowalam potwierdzenia ze to nad czym sie zastanawiam jest sluszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
aisa wiem ze juz wiesz co masz robic i tylko to potwierdze. Ja sama jestem w zwiazku teraz juz malzenskim i powiem Ci jedno ZALUJE! zaluje tych lat spedzonych z moim obecnym mezem czyli 8
![]() ![]() ![]() wiem ze powinnam odejsc i zyc bo teraz tylko sie mecze. kiedys sie usmiechalam i kazdy mi mowil ze ja to taka smiejka a teraz co slysze? ze ciagle taka smutna chodze ![]() i tak jak napisala kolezanka widac ze nie masz wysokiego poczucia wlasnej wartosci ( ja tez nie ) i czas to zmienic. piszac do ciebie pisze jakby tez do samej siebie. daj znac jak ci sie ulozylo i jaka decyzje podjelas po przemysleniach ![]() powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
doris probowalam juz nie raz rozmawiac ale konczylo sie na obiecankach albo staral sie poprawial na ok tydzien dwa i powrot do normy
![]() ![]() ech to wszystko wydaje sie takie proste do zrobienia ale jak sie o tym mowi.... najpierw musze popracowac nad swoja osoba powrocic do tej pewnej siebie i swoich wartosci dziewczyny a dopiero wtedy stoczyc "walke" z nim i z ta sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
tak kochana komunikuje mu jasno czego oczekuje itd i czesto zamiast czynu z jego strony mowi mi ty mozesz to zrobic albo czemu sama nie zrobisz! a jest roznica np przytulic a byc przytulonym prawda? w moje urodziny poprosilam go o masaz to on do mnie ze wykorzystuje go i chce aby robil to czy tamto i skonczylo sie na niczym! rano przeprosil ale za pozno
![]() mowisz ze ktos musi byc pierwszym ale ilez mozna? jesli ktos sie stara i widzi ze ta druga strona nie robi nic dopoki ta pierwsza nie robi to sie odechciewa nie.... "zaczepiam" go dosc czesto ale coraz rzadziej i nie chce mi sie juz chyba starac o ten zwiazek.... jestem bierna i narazie nie mam zamiaru tego zmieniac bo nie widze sensu.... probuje pracy nad soba ![]() ![]() dzieki doris za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gotujesz mu? Przestań. Sprzątasz? Rób tylko po sobie i dziecku. Jak zapyta o co chodzi to powiedz "gdy o coś Cię proszę odrzucasz mnie i każesz radzić sobie samej. Właśnie zaczynam przyzwyczajać się do tego. Nie będę Ci się narzucała ze swoimi obiadami - sam możesz to zrobić!". Ale bez złości, bez nienawiści, ze stoickim spokojem, cmoknięciem w czółko i potraktowanie go jak osoby, którą lubisz, bo jest taka pocieszna. Weź go w obroty, żeby nie wiedział gdzie sufit, a gdzie podłoga. I więcej obowiązków przy dziecku, bo coś czuję, że pewnie głównie na Ciebie to spada? Wychodzisz "do ludzi", do znajomych? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-02-10 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
doris hm ciekawy tekst
![]() ![]() ![]() ![]() jak urodzilam mala to sie zamknelam w 4 scianach ale od pol roku zaczelam powracac do znajomych i tak wychodze z nimi spotykam sie ![]() madrze mowisz czy ty przechodzilas cos takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.